Категории: ВидеоМир

Російського письменника Шендеровича, який раніше звинуватив українців у «сплесках нацизму», облили кетчупом у Литві

11 травня у Вільнюсі проукраїнські активісти влаштували пікет перед будівлею, де проходив виступ російського письменника та публіциста Віктора Шендеровича.

Про це пише Telegram-канал SOTA.

Так, протестувальники транслювали фрагмент виступу Шендеровича, в якому він називає російських окупантів «нашими мальчиками» та закликали відвідувачів концерту віддати гроші одразу засновнику ПВК «Вагнер» Пригожину.

Це пов’язано із тим, що Шендерович у листопаді 2022 року виплатив Пригожину призначену судом суму в 1,5 млн рублів як компенсацію за моральну шкоду. Тоді публіцист називав його «кримінальником» і «вбивцею».

В антракті Шендерович вийшов поговорити з протестувальниками. Один із них потім облив його кетчупом.

Публіцист сказав людям, що вони «не читали нічого з того, що я писав», та назвав їх «обмеженими людьми». Після інциденту, пише SOTA, Шендерович заявив, що не міг не вийти до протестувальників, але «іноді мізки відмовляють».

За даними SOTA, кетчуп на Шендеровича вилив російський політемігрант, представник руху «Мирний опір» Володимир Шипіцин.

Володимир Шипіцин

«Він емігрував до Литви у травні 2022 року, будучи свідком у справі руху, в рамках якого зараз за «фейки про армію» судять активістку Ольгу Смирнову. Зазначимо, що на «Форумі вільної Росії» Шипіцин пропонував росіянам купувати для ЗСУ снаряди та підписувати їх іменами покупців для помсти путінському режиму», — пише Telegram-канал.

Нагадаємо, раніше в одному з ефірі Шендерович заявив, що російські ліберали та українці можуть бути єдиними поки триває російсько-українська війна. Також публіцист звинуватив українців у тому, що вони не хочуть існування Росії та назвав це «сплесками нацизму».


Мережа обурюється, як же так, хароший рускій Шендерович назвав окупантів «нашими мальчиками», а українців — укронацистами.
Так а всі ці ліберали і не приховують зневаги до України і прагнуть одного- нашими жертвами позбутися Путіна.
Не про кінець Росії марять ці брехоголови. А про себе у владі в імперській Росії.
Бо не барська це справа — виходити на Майдани , відстоюючи демократію в своїй країні. А от Україна , ціною сотень тисяч жертв може призвести до путінського кінця.
З Шенгеровичем і ко мені давно було все зрозуміло. Але я не можу второпати- що ця потвора щотижня робить на українських державних телеканалах?
Чому за гроші українських платників податків, в тому числі воїнів, цього чорта щотижня включають в ефір рускоязичних каналів ДОМ/Freedom?
Скільки це ще триватиме і хто відповість за цією інформаційну диверсію?
Важко навіть порахувати, скільки раз протягом повномасштабного вторгнення людина, яка називає терористів ласкавим «мальчики» ( як і чортівня Латиніна) були гостями державних каналів, де цензура на проукраїнську опозицію.
Канал ДОМ/ Freedom мають бути закриті, це злочинне профукування коштів бюджету і промивання мізків українцям .
Міністерство культури , ВР, яка голосувала за виділення коштів на це, має нести відповідальність.
А СБУ, яке ганяється за видуманими ботофермами, мало б звернути увагу на реальну диверсію.
В мене вже колекція порожніх відповідей на запити в РНБО, СБУ, Мінкульт, Нацраду з питань ТБ, всі ці структурки боротьби з дезинформацією щодо каналів ДОМ/ Freedom.
Але я напишу чергові запити. Бо не помічати цих інформаційних диверсій- злочин. Як і покривати їх.
Iryna Gerashchenko

.

10 травня, обговорення на RUTUBE-каналі «Консерватор»: Антон Красовскій (це той директор «Раша Тудей», що минулого жовтня на ефірі з Сєрґєєм Лукьянєнко закликав топити і спалювати українських дітей, а до цього 2014 приїздив у вишиванці на Майдан з Собчак) дійшов згоди з «воєнкором і репером» Акімом Апачєвим. «Треба вбити ще 2 000 00 українців… А може вбити 50 000 вистачить».
Мовляв, «це вже третя армія, яку збирає Україна — четверту вони вже не зберуть», якщо вбити достатньо цивільних і бійців.
От реально: кремлівський пропагандист, близький друг Ксюші Собчак, ліберал певною мірою (але тепер, власне, пристойний «Консерватор») обговорює з «репером»-ноунеймом, який масштаб геноциду буде достатнім, щоб їм було спокійно і нова окупація України вивершилась.
Це про них в тому числі Шендерович та решта твердять «на росіян загалом не можна перекладати відповідальність за дії Путіна». Це їх не можна ненавидіти, «бо це нацизм». І забороняти слухати отого жирного Акіма — теж однозначно «дикунство і нацизм, як і весь кенселінг російського».
Ніхто з представників «русского міра» ніколи не визнає той «мір» злоякісним і смертельно небезпечним явищем, котре підлягає тотальній резекції. Вони насправді всі поділяють от такі думки. Просто Шендерович абстрактно апелює до когось «покарати українських нацистів, які витискають російську культуру звідусіль», а Красовський і Апачєв прямо вимагають вбити більшу чи меншу частину українців. Але задачі вони бачать однакові — що Шендерович, що Апачєв.

Последние новости

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

6 часов назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

6 часов назад

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

17 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

18 часов назад