Категории: Мнение

Багато питань до цієї влади

Відрефлексую і я на тему, яку розганяють нові та старі позитивні блогери подоляка за підтримки представників Демсокири, Монових та інших перебіжчиків та перевзувальників на льоту.
.
До речі, дуже дивний список осіб, які всі ці наративи подоляка підтримують, адже ще два роки тому представники Демсокири збирали підписи для відставки Єрмака, писали спільно з проукраїнською опозицією та патріотами заяви до правоохоронних органів щодо держзради Єрмака по справі вагнергейту, а зараз синхронно мовчать про розвідника, який розробляв та втілював цю спецоперацію — Романа Червінського.
Якщо хлопці з Демсокири відчули надійне плече Єрмака, то мушу їх розчарувати — надійністю там і не пахне. Запитайте у Лероса, Разумкова, Рябошапки, Гончарука та багатьох інших. Перестаєш лизати — одразу нах. І ще одне — якщо вашими руками знов проводять спецоперацію проти проукраїнських, проєвропейських сил для розділення електорату, то вічна вам ганьба, якщо ви на це за гроші та туманне політичне майбутнє погодилися.
Ліричний відступ, вибачте.
Тема проста: якби нам дали ЗРК Patriot та авіацію рік тому — не було б такої війни та таких жертв.
Заклик Зеленського закрити нам небо звучав вкінці лютого та на початку березня 2022 року, в той час коли окупаційні війська стояли біля Києва, у Херсоні та сподівалися взяти Запоріжжя, а сам Зеленський посилав делегацію з Арахамією та зрадником Кірєєвим під керівництвом Єрмака, домовлятися з ворогом на умовах, які не приймало ні українське суспільство, ні союзники: відмова від НАТО, часткова демілітаризація, заморозка питання по Криму на 10 років та таке інше.
Тобто, влада демонструвала повну готовність співпраці з ворогом, аби лише ворог не йшов далі.
Чи мали б в такий момент нам давати Patriot та авіацію? Ні, ні в якому разі.
Чи мало в такий момент нам закрити небо НАТО? Ні, ні в якому разі.
Коли було розбито і вигнано окупантів з-під Києва, дали відсіч на сході, відвоювали Херсон та Харківську область, довели, що можемо гнати ворога до кордонів — ось тоді прийшов час на таку зброю. Саме тоді, коли ризик її захоплення становив вже мінімальний рівень.
Навчені гірким досвідом Афганістану, США та союзники, не бажали його повторення, адже кожна наступна така військова допомога в разі невдачі в Україні, коштувала б їм не тільки падінням підтримки серед американців, але й в країнах союзників. Політика допомоги при захисті демократій була під загрозою.
Ось чому доводити українцям все довелося на полі бою.
Бо дипломатична битва після ста попереджень Зеленському за пів року до 24 лютого 2022 року, була програна. Сателіт «какойразніци» не чув і не хотів чути союзників, а всі попередження наштовхувалися на інформаційний спротив Офісу президента, провладної партії.
Заслуга отримання Patriot, далекобійних ракет — виключно ЗСУ. Не влади.
Якщо вже пішли рефлексії, то теж хотів би два слова про свої такі рефлексії написати:
«Якби готувалися до війни, то закуповували б снаряди». Рєзніков у інтерв’ю визнав, що жодного снаряду, каски, бронежилета за останні кілька років не було покладено до складів Міноборони.
«Якби Кулеба та Єрмак почули у вересні 2021 року заклики рити траншеї та готуватися до війни, то Бучі, Ірпеня, Бородянки, Чернігова та Херсона не було б».
«Якби Зеленський та кроти при владі не заморозили проекти «Нептун», «Грім», «Стугна», «Верба», то першу потужну відсіч ми б дали і без західної зброї».
«Якби не зрадницька політика Єрмака та постійне бажання Зеленського «заглянути в очі», то влада б не розміновувала Чонгар і не виводила б боєздатні частини з півночі Київської області».
«Якби не призначення Баканова, зрадника Кулініча та Наумова, то колаборантів вже б відловили до 24 лютого 2022 року».
Багато питань і рефлексій до цієї влади. І всі вони давно на часі.
Дмитро Биков

У цих розповідях, як «прихильники однієї політичної сили» травлять захисників влади за казки, як армія «готувалася, тренувалася, злагоджувалася», найбільше цікавить, чому 59 бригада, яка мала прикривати Крим, 24 лютого була не на позиціях на перешийку, а перебувала на Олешківському полігоні за декілька десятків кілометрів? Ворог перейшов перешийок за годину і підловив бригаду прямо на навчаннях. Підрозділи почали хаотично висуватися йому назустріч і одразу потрапили під удар ворожої авіації.
«Готувалася, тренувалася, злагоджувалася» замість «будувала оборону» це вирок. Вони ігнорували розвідку і розповідали про шашлики. Знищений Маріуполь, тисячі полонених азовців, втрачений південь — прямий наслідок цих злочинних дій.

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

5 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

6 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

9 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

21 час назад