Категории: Мир о нас

РФ стягує нові військові сили до кордону з Україною, — Пентагон

Росія додає батальйонно тактичні групи до сил на кордоні України. Про це під час брифінгу заявив речник Пентагону Джон Кірбі, передає «Голос Америки».

За словами Кірбі, Сполучені Штати Америки не спостерігають деескалації з боку Росії.

«Так, їх стало більше. Абсолютно», — сказав Кірбі у відповідь на питання журналіста, чи спостерігають США ескалацію з боку Москви.

«Вони продовжують додавати батальйонно-тактичні групи до їх західного кордону, до кордону з Україною, і також у Білорусі. Кількість [військових] там збільшується. Тож вони не лише не демонструють жодних ознак деескалації, але насправді додають більше військових сил», — сказав Кірбі.

У Міноборони США також повідомили про приведення у стан підвищеної готовності до можливої відправки до Східної Європи, де на американських військових може буде покладено місію посилення східного флангу НАТО.

При цьому Кірбі повторив позицію президента США Джо Байдена, що американські військові не будуть відправлятись до України у разі повторного російського вторгнення.

За словами Кірбі, у разі нового вторгнення Росії до України, на Москву чекатимуть здебільшого «економічні наслідки».

P.S. Сполучені Штати найближчим часом передадуть Україні нову партію протитанкових комплексів Javelin.

Пентагон, окрім протитанкових ракет, готує для постачання в Україну системи протиповітряної оборони та багато іншого повідомив на брифінгу прессекретар Міноборони США Джон Кірбі.

Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі на брифінгу повідомив, що найближчим часом Сполучені Штати передадуть Україні ще одну партію протитанкових ракетних комплексів Javelin:

«Протитанкові ракети Javelin скоро прибудуть до України зі США», – сказав він і додав, що це не остання військова допомога Вашингтона для Києва.

Також він проінформував, що Пентагон готує для постачання в Україну і системи протиповітряної оборони:

«Системи ППО теж поспішають. Ще багато чого буде», – уточнив Кірбі.

23 січня, в Україну прибула друга партія оборонної допомоги від Сполучених Штатів у вигляді летального озброєння для Збройних сил. Це чергова партія з нового пакету безпекової допомоги Україні на загальну суму 200 мільйонів доларів США.

Сполучені Штати у другій партії оборонної допомоги передали Збройним силам нашої країни більше 80 тонн озброєння та боєприпасів.

Нагадуємо, що ніч на 22 січня в аеропорт Києва прибула перша партія летальної зброї зі Сполучених Штатів.

Перша партія включала 200 тис. фунтів (90 тонн) летальної зброї, зокрема боєприпаси для українських військових на лінії фронту. Окрім протитанкових ракет Javelin літак вперше привіз до України одноразові гранатомети SMAW-D. Пакет допомоги був ухвалений президентом Байденом у грудні 2021 році.

Також Сполучені Штати схвалили дозвіл країнам Балтії на поставки американського озброєння до України. Литва і Латвія нададуть Україні переносні зенітні ракетні комплекси (ПЗРК) Stinger, а з Естонії до нашої держави прибудуть протитанкові комплекси Javelin.

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

6 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

6 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

9 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

21 час назад