Категории: Экономика

Рашистів до дна

Президент Європейського парламенту Роберта Метсола закликала до зміцнення програми санкцій ЄС проти москви, адже у санкційних заходах досі є прогалини, і «є країни, які зловживають цими прогалинами».

Метсола згадала, зокрема, алмазну промисловість росії.
Більше того, як вона заявила, москву має бути притягнуто до відповідальності — і «без цього не буде миру».
Фактично, названі три напрямки посилення санкційної політики з боку союзників України:
— накладення санкцій на галузі, які активно використовуються для надходження валюти до російської економіки (алмази, цінні метали тощо);
— перекриття шляхів обходу санкцій і покарання ділків та країн, які їх використовують;
— юридичне закріплення механізму відповідальності російських розпалювачів війни.
А тим часом існуючі санкції продовжують роботу:
1. Біржові ціни на газ у Європі опустилися нижче 500 доларів уперше з 23 серпня 2021 року.
2. Прокуратура Нідерландів відкрила 45 розслідувань щодо обходу санкцій ЄС проти росії.
3. Apple припинила гарантійне обслуговування MacBook та iPad в рф.
4. Німецька Koelnmesse відмовила компаніям із росії в участі в міжнародній виставці в Таїланді THAIFEX — Anuga Asia 2023, запланованій на кінець травня.
У виставці мають взяти участь близько 120 країн. А рашистам у поважному товаристві не місце.
5. Євросоюз погрожує ввести санкції проти Китаю у разі, якщо Пекін почне надавати росії військову допомогу.
Оглядачі також вважають, що низка заяв — від ФБР до Департаменту енергетики — у США щодо вірогідності витоку вірусу COVID-19 з китайської лабораторії також є попередженням Пекіну не перетинати «червоних ліній» у підтримці рф.
——-
Засідання раднацбезу росії, про яке медіа знов будували апокаліптичні припущення, схоже, породило черговий «прихмний» сюрприз тим, хто ще намагається займатись виробництвом чи бізнесом на росії.
Відповідно до указу, який цитують ЗМІ, «за зрив держконтракту» «в умовах воєнного стану» на підприємстві-виконавці вводиться зовнішнє державне управління. Воно діятиме аж до закінчення воєнного стану.
Такий стан було запроваджено ще в жовтні минулого року — «повний» на тимчасово окупованих рф українських територіях, і «частковий» на росії. Тепер «частковість» стає дедалі більш умовною — за улюбленими на росії радянсько-сталінськими лекалами, «па законам ваєнного врємєні».
Але погрози і репресії не здатні вдихнути життя у конаючу російську економіку: якщо винотовляти техніку і боєприпаси нема з чого, нема за що і нічим, то не допоможе жодне «зовнішнє державне управління».
А санкції продовжують вволити російську економіку в колаптоїдний стан.
1. Нафтогазові доходи росії у лютому впали на 46% порівняно з лютим 2022 року.
2. При цьому мінфін росії очікує недоотримання нафтогазових доходів федерального бюджету в березні у сумі 132,1 млрд рублів.
3. Більше того, росії загрожує втрата 20% видобутку нафти через брак західного обладнання.
4. Борги російського бізнесу перед бюджетом продовжують зростати.
Згідно з даними росстату, на 1 січня сукупна заборгованість компаній з податків, зборів, страхових внесків та пені досягла 2,53 трлн рублів.
5. Роздрібні продажі в росії скорочуються 10 місяців поспіль, а до кінця минулого року впали на 10,5% у реальному вираженні.
Це означає, що занепад просякає всю структуру рашистської економіки, на всю глибину, аж до сфер виживання пересічного населення.
Rostyslav Pavlenko

Бойова техніка армії США, яка вже розвантажена у польскому порту Гданськ.

М1 Абрамс

БМП М2 Брэдли.

Бронеавтомобілі.

Військова транспортна та інженерна техніка.

Командно-штабні машини.

Теги: RostyslavPavlenko

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

12 часов назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

12 часов назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

12 часов назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

1 день назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

1 день назад