Категории: Политика

Ранок на Банковій починався тривожно

Промінчики сонця заглянули в кабінет Андрія Борисовича Єрмака і освітили весь робочий простір зеленого кардинала. Сам Єрмак, нещодавно повернувся з великого міжнародного турне через пів світу: Україна-Польща-Кабо-Верде-Бразилія-Аргентина-США-Норвегія-Німеччина-Польща-Україна. Він сидів зосереджений та чекав наради з Подоляком.
Михайло Подоляк стояв за дверима та не наважувався постукати. Він просто стояв завмерши, але повз пройшла баба Люся, прибиральниця ОП та екс-гештальт-терапевт Бєні Коломойського і сказала:
— Міша, заходь, не соромся. Зелений кардинал максимум спустить з тебе шкуру за всі події, що сталися поки їх не було.
— А я тут при чому?
— А кого залишали за старшого?
— Татарова.
— Тоді з вас обох.
Баба Люся пішла далі, а Подоляк ковтнув слину і трохи сопель, які через нерви стекли йому в горлянку і постукав.
— Заходьте!
— Вітаю, Андрію Борисовичу! Як з’їздили, як наші справи у світі?
— Хріново, Міша. Нас уже ні в що не ставлять. Прямим текстом кажуть — перестаньте красти, неначе завтра не настане, і ми вам дамо зброю і гроші. Але під жорсткий контроль.
— Ще більш жорсткіший, ніж зараз?
— Так, кажуть, ми вже достатньо зафіксували розкрадань, але поки їх не оприлюднюємо. Або кажуть — йдіть вже на політичну пенсію, може не посадимо вас…
— Ого. Оце заявочки.
— Так, ми самі в шоці. Тепер думаємо, як випетляти. Що там без нас в країні сталося?
— Та все по плану: агент Мар’яна працює, народ підбурює проти Залужного та ЗСУ, скандалів великих не було, бо ж ви були за кордоном. Крали по плану, брехали теж.
— А що там за гранати на сесії сільради?
— А то наш депутат, Батрин, кинув. Ну ми методички і видали, що його довів голова від ОПЗЖ до такого вчинку, що він герой боровся з корупцією.
— І що, люди повірили?
— Ще й як: просять флешмобу «кинь гранату в депутата»!
— Так це ж тепер можуть Арахамію, Тищенка, або й ще гірше — Безуглу підірвати?
— Ні, по Безуглій у нас же план був: якщо її руzzня приб’є, то скажемо, що це фанат Залужного зробив. Штірліц, наприклад.
— Так, точно. Працюємо по плану. Ну добре, Міша, працюй, а я ще маю піти проконтролювати вранішнє відео мого підопічного. Я ж як регент, як зелений кардинал.
— Бажаю успіху, Андрію Борисовичу!
Подоляк вискочив із кабінету і помчав по коридору, а Єрмак подумав, що в нього найскладніша робота на світі — із Зеленського робити президента. Він зітхнув і пішов коридорами влади, якими володів безроздільно, хоч і робив вигляд, що головний тут не Він, щоб не збурити народ, що обрав не Його.
_____________________
Всі діалоги могли б бути справжніми, якби не одне але — вони народжені у голові автора. Хоча в голові одного президента було народжено мир з ворогом, шашлики та ще багато чого цікавого…
Дмитро Биков
Прослушка в кабінеті Головкома та його помічників не російська спецура встановила,
а вороги держави, що ллють щодня на Залужного бруд.
Якщо хтось думає, що якось все владнається і хмари пройдуть повз — він жорстко помиляється.
ЗЕрежим — філія кремля і воює проти України зсередини.
«У майбутньому новому кабінеті Залужного знайдено пристрій для прослуховування».
Що це? Я маю на увазі саме це повідомлення. Якщо це дійсно є факт, то це, в першу чергу, матеріал для оперативної роботи СБУ, але ніяк не для заголовку у ЗМІ.
Теоретично, таке могло відбутися. Для запобігання цьому СБУ має постійно перевіряти такі приміщення. І саме тому, що такі перевірки йдуть постійно і щоденно, то рано чи пізно вони мали щось знайти.
Але мені не ясно, з якою метою ці відомості були злиті у пресу. Щоб налякати мене? Щоб показати, що СБУ не дрімає? Чи, щоб показати, що в оточенні Залужного є вороги?
Природа цього інформаційного вкида і його мета для мене не ясні. Подивимось, що за цим слідуватиме…
На місці СБУ, я б розпочав перевірку з громадянки М. Безуглої, яка вже дуже давно виявляє цікавість до речей, що її не стосуються
~~~
Олег Леусенко
Shlomo Nagel

Последние новости

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

7 часов назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

7 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

19 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

19 часов назад