Категории: ВидеоМир

Рамштайн: Глава Пентагону підтвердив, що Німеччина не ухвалила рішення про відправлення танків до України ВІДЕО

«У нас є вікно можливостей тут до весни», — сказав Остін.

Міністр оборони США Ллойд Остін підтвердив, що Німеччина не ухвалила рішення про відправлення танків Leopard до України, повідомляє CNN.

Міністр оборони США Ллойд Остін виступає на прес-конференції з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком А. Міллі на авіабазі Рамштайн у Німеччині в п’ятницю. (Вольфганг Раттай/Reuters)

«Можливо, ви чули, як міністр оборони Німеччини раніше казав, що рішення про постачання танків «Леопард» ще не ухвалене… Ми справді зосереджені на тому, щоб переконатися, що Україна має можливості, які необхідні їй для успіху просто зараз. Тож у нас є вікно можливостей тут до весни… щоразу, коли вони розпочинають свою операцію, свій контрнаступ. І це ненадовго. Ми маємо зібрати потрібні можливості», — сказав Остін.

Глав Пентагону додав, що західні партнери відправляють оборонне озброєння в Україну, а Британія планує надати бойові танки.

«Польща, наприклад, продовжує пропонувати танки і постачатиме танки, інші країни також запропонують деякі «танкові» можливості. У мене немає жодних заяв щодо (танків M1 Abrams)», — додав Остін.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що у німецькому Рамштайні не ухвалили рішення про постачання Україні танків.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, який брав участь у засіданні формату «Рамштайн», привітав повідомлення про нові поставки зброї в Україну.

Слова генсека наводить видання Spiegel.

Той факт, що Україна отримає сотні нових одиниць бронетехніки, бойових машин піхоти, а також танки, матиме величезне значення для неї, сказав Столтенберг.

Ця підтримка не тільки дозволить українцям захиститися від нових наступів Росії, але й дозволить їм розпочати власні наступальні дії, щоб відвоювати територію, додав Столтенберг.

На питання, чи завдає Німеччина шкоди європейській єдності через те, що вона ще не дала згоду на поставку Leopard 2, Столтенберг відповів, що «консультації триватимуть». Він нагадав, що з початку війни різновиди підтримки постійно змінювалися.

Генсек також підкреслив, що Німеччина є одним із союзників, які найбільше підтримують Україну.

«Артилерія, боєприпаси, системи протиповітряної оборони, а тепер і бронетранспортери типу Marder: Німеччина справді є лідером у підтримці України в багатьох-багатьох сферах», – сказав він.


Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк А. Міллі повторив у п’ятницю, що війна Росії в Україні, ймовірно, «закінчиться переговорами», а не на полі бою.

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк А. Міллі на прес-конференції на авіабазі Рамштайн у Німеччині. (Вольфганг Раттай/Reuters)

«З військової точки зору я все ще стверджую, що цього року буде дуже, дуже важко викинути російські війська з кожного дюйма окупованої Росією України», — сказав Міллі на прес-конференції після зустрічі  контактної групи з питань оборони України на авіабазі Рамштайн.

«Що може статися, це продовження оборони, стабілізація фронту», — додав Міллі. «Я думаю, що це можливо зробити. Я думаю, залежно від доставки та підготовки всієї цієї техніки. Я думаю, що українці зможуть провести значну наступальну операцію».

Теги: Рамштайн

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

1 день назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

1 день назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

1 день назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

2 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

2 дня назад