Категории: Мир

“Рамштайн 7”: нова зустріч відбудеться наступного тижня

У Пентагоні повідомили, що наступного тижня відбудеться сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України у так званому форматі «Рамштайн».

Про це повідомила заступниця речника міноборони США Сабріна Сінгх.

Глава Пентагону Ллойд Остін проведе чергову зустріч міністрів оборони у форматі відеоконференції.

«Наступного тижня міністр проведе сьоме засідання Контактної групи з питань оборони України. Ця зустріч проводитиметься віртуально тут, у Пентагоні», – повідомила заступниця речника міноборони США.

Сабріна Сінгх підкреслила, що це дозволить міністрам оборони з близько 50-ти країн «обговорити зусилля, спрямовані на забезпечення України засобами для захисту її суверенітету від подальшої російської агресії».

Шосте засідання у форматі «Рамштайн» відбулось в жовтні в Брюсселі. Тоді одним із головних акцентів зустрічі було забезпечення України засобами протиповітряної оборони на тлі російських ракетних і авіаційних ударів по інфраструктурних і енергетичних об’єктах України.

Велика Британія оголосила про передачу Україні ракет AMRAAM для систем протиповітряної оборони NASAMS. Окрім того, у Сполученому Королівстві пообіцяли поставити Україні сотні ракет для систем протиповітряної оборони інших типів, додаткові безпілотники, а також 18 гаубиць.

Також, тоді за підсумками зустрічі «Рамштайн 6» стало відомо, що Україна отримає від Іспанії чотири зенітно-ракетні комплекси Hawk.

10 листопада стало відомо, що Іспанія вирішила надати Україні додаткові зенітні установки Hawk для потреб протиповітряної оборони.

Україна отримає ще дві системи Hawk на додачу до чотирьох, поставка яких була анонсована раніше.

А нещодавно 19 українських військовослужбовців пройшли навчання з використання системи протиповітряної оборони Aspide, які також Іспанія передає Україні.

Зустрічі у форматі «Рамштайн» було започатковано з метою колективної підтримки України, щоб задовольнити оборонні потреби української армії в умовах протистояння російському повномасштабному вторгненню.

mil.in.ua

Теги: Рамштайн

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

26 минут назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

31 минута назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

37 минут назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

13 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

13 часов назад