Категории: Мир

Рада Федерації дала згоду Путіну на використання армії РФ за кордоном

Рада Федерації Росії дала згоду на використання Збройних сил РФ за межами території РФ у зв’язку з ситуацією навколо Донбасу.

Про це повідомляє Интерфакс.

Голосування з питання відбулося на вечірній частині засідання верхньої палати РФ у зв’язку з надходженням в РФ звернення президента з проханням дати згоду на використання ЗС РФ за межами Росії. Рішення було прийнято одноголосно.

Заступник міністра оборони РФ Микола Панков заявив на засіданні, що це пов’язано з тим, що ситуація в Донбасі загострюється і Росія повинна взяти жителів під свій захист.

P.S.

Ежегодная встреча Владимира Путина с представителями крупнейших немецких компаний подвисла в воздухе после признания ДНР и ЛНР и указов президента, позволяющих ввести в Донбасс российские войска.

Восточный комитет германской экономики, объединяющие более 200 предприятий, в том числе крупные промышленные союзы, сообщил во вторник, что запланированное на 3 марта мероприятие не состоится. Причина — в нехватке времени, заявил Reuters председатель комитета Оливер Гермес. Он добавил, что осуждает решение Кремля о признании ЛДНР, но призывает правительство ФРГ оставаться открытым к диалогу с РФ.

Встреча, которая планировалась в онлайн-режиме, действительно не состоится, подтвердил ТАСС представитель комитета.

«Конкретной даты с нашей стороны не было, — подчеркнул он. — Все было лишь на стадии планирования, то есть, могу только сказать, что в марте такой встречи не будет».

По данным Германо-российской внешнеторговой палаты AHK Russland, а последние 10 лет число немецких компаний, работающих в РФ, сократилось на 42%.

Из 6,3 тысячи юрлиц, которые инвестировали в российскую экономику в 2011 году, к концу прошлого года осталось 3651. За прошедший год из РФ ушли еще около 300 немецких компаний, что сократило их общее число на 8%.

Причина — в том числе в напряженной ситуации вокруг Украины и рисках санкций, которые бизнес хочет избежать, рассказал председатель правления AHK Russland Маттиас Шепп.


Наразі існує реальний ризик повномасштабної війни в Європі, але Росія все ще може змінити курс, не продовжувати військове нарощування та не вторгатися далі в Україну.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу за наслідками позачергового екстреного засідання комісії НАТО-Україна, інформує Інтерфакс-Україна.

«Є реальний ризик. Тому ми попереджали про це протягом місяців. На жаль, те, що ми побачили в останні місяці, що те, що ми пророкували, сталося. Але Росія все ще може змінити курс, не продовжувати військове нарощування і не вторгатися далі в Україну», — сказав Столтенберг. 

 

 

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

5 часов назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

5 часов назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

5 часов назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

17 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

18 часов назад