Категории: Мир о нас

Путін хоче створити нові сили для осіннього та зимового наступу на Україну, — ISW

Керівництво РФ має намір створити нові сили для посилення наступу на Україну восени і взимку.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

На думку експертів, заява Путіна про плани ліквідувати в Україні «антиросійський анклав» свідчить про те, що російський президент не відмовився від своїх максималістських намірів захопити всю країну.

«Заява Путіна про «антиросійську» риторику, яка повинна бути переможена у військовому відношенні, щоб захистити Росію, підтверджує його максималістські наміри щодо України і, ймовірно, спрямована на те, щоб створити інформаційні умови для призову до подальших зусиль Росії і створення сил восени і взимку цього року», — зазначають в ISW.

P.S.

Російська армія відчула кадровий голод одразу після повномасштабного вторгнення до України, тому Міноборони Росії постійно намагається збільшити кількість контрактників. Адже строковиків на війну в Україну після гучних скандалів всередині РФ нібито вирішили не відправляти.

Станом на зараз РФ може залучити до бойових дій в Україні ще до 350 тисяч військових.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в ефірі «Військового телебачення України».

Структура збройних сил Росії створена за радянськими принципами комплектування.

За кількістю частини забезпечення домінують над бойовими підрозділами.

«У російській армії багато підрозділів здійснюють лише охорону й оборону об’єктів як на території Росії, так і за її межами.

Крім того, РФ має потужний контингент в Сирії. Росія має розгалужену мережу військових баз на території колишнього радянського союзу: це і Вірменія, і Таджикистан, контингент в Нагірному Карабаху, контингент в Казахстані. Таким чином, якщо скласти це в єдине, то виходить 300-350 тисяч, які Росія може застосувати у війні проти України”, – розповів представник воєнної розвідки України.

За словами Вадима Скібіцького, кадровий голод у російській армії почався одразу після чисельних людських втрат, яких окупанти зазнали ще з перших днів повномасштабної війни.

Він також зазначив, що у березні-квітні російське керівництво вирішило використовувати у бойових діях тільки тих військовослужбовців, які підписали контракти зі збройними силами РФ.

Через суттєве збільшення кількості загиблих і поранених загарбників, у країни-агресора поменшало охочих укласти контракт для проходження військової служби.

Нещодавно стало відомо, що Росія перекидає на фронт новосформований «3 армійський корпус».

В останні дні серпня заявилися фото та відео перевезення російської військової техніки залізницею. Ешелон з озброєнням було помічено на залізничній станції Неклинівка Ростовської області біля кордону з Донецькою областю України.

mil.in.ua

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.06.2024 1. Країни Євросоюзу розглядають конфіскацію приватних активів росіян для компенсації…

4 часа назад

Вʼятрович: “слуги народу” знову хочуть скасувати український дубляж у кіно

Депутати з провладної фракції “Слуга народу” вкотре хочуть повернутися до давно готового до другого читання законопроєкту N9432 про англійську мову,…

4 часа назад

Україна отримала від США офіційний дозвіл на застосування американського озброєння для ударів по РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив дозвіл Україні застосовувати американську зброю для ударів по військових цілях на території РФ. Про…

15 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 01.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

15 часов назад

Ракетно-авіаційний удар по Україні: Знищено 35 із 53 ракет та 46 із 47 «Шахедів», — Повітряні сили

У ніч на 1 червня 2024 року російські окупанти завдали потужного ракетно-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури в різних регіонах…

15 часов назад