Категории: Политика

Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Саакашвілі, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський доручив МЗС викликати посла Грузії у Києві та висловити йому протест у зв’язку з тривалим ув’язненням громадянина України Міхеіла Саакашвілі.

Про це інформується в телеграм-каналі президента.

Зеленський також доручив МЗС запропонувати послу Грузії протягом 48 годин покинути Україну для проведення консультацій.

«Прямо зараз Росія руками грузинської влади вбиває громадянина України Міхеіла Саакашвілі. Ми неодноразово закликали офіційний Тбілісі зупинити це знущання і домовитися про повернення Саакашвілі в Україну. Наші партнери з координації з Україною також пропонували різні опції порятунку.

Сьогодні я доручив Міністерству закордонних справ викликати посла Грузії в Україні, висловити йому рішучий протест і запропонувати залишити Україну протягом 48 годин для проведення консультацій зі своєю столицею», — зазначив Зеленський.

«Вкотре закликаю грузинську владу передати Україні громадянина України Михайла Саакашвілі для необхідного лікування і догляду. І закликаю наших партнерів – звернутись, не ігнорувати цю ситуацію та врятувати цю людину. Жодна влада в Європі не має права страчувати людей, життя – це базова європейська цінність», — наголосив президент.


P.S. Саакашвілі показав свої фотки і понеслась: «Як з Бухенвальду!», «вбивають!», «бідненький!».
Зек оголосив голодовку сам. Чувак просто не бажає мотать строк за злочини, за які реформована ним судова система його посадила, коли він у трейлері з під молокопродуктів із порту Чорноморськ прибув у порт Поті.
Але сердобольні українці дуже люблять ображених. Так люблять, що навіть забувають зло, яке їм вчинили.
Забули, як свиня проривала кордон, як била і матюкала наших прикордонників. Забули як вона стрибала по дахах.
А головне, забули як його хлопнули на державній зраді: чувак взяв у Москви гроші на переворот в Україні.
Його особистого помічника Северіона Дангадзе затримали на отриманні сумки з грошима із Москви від Курченка (читай від ФСБ), яку російські спецслужби передали в рамках спецоперації по організації безладів, руйнації зсередини країни, на яку вони напали. Вся країна чула перехоплені переговори Саакашвілі з Курченком, на яких втікач і агент ФСБ, якого ФСБшники призначили куратором на окупованих територіях, йому прямим текстом каже: «у мєня єсть в Украінє фінансовиє інтєрєси, єсть дєньгі і єсть возможность здєсь в Росії заходить в разниє кабінєти. Я би хотєл построіть с вамі такую длітєльную модель. Прішлітє ко мнє вашего довєрєного чєловєка».
А Саакашвілі відповідає: «Договорілісь».
Чувак по телефону згодився на вербовку від Путіна.
Далі цю довірену особу українські правоохоронці ловлять і цей Дангадзе дає всі покази, йде на угоду зі слідством і вже давно звільнений від покарання за гарну поведінку.
Московити нас всіх хотіли вбити, а цей боров брав у них гроші на переворот у нас.
І цього борова українці захищають. Просто прикол.
Ось що зелена пропаганда здатна зробити з мізками носєлєнія.
А потім зелена влада його відмазала, попри залізобетонні докази, попри експертизу записів розмов і покази найближчих соратників. Ота вся агентура, яку Зеленський попризначав в Україні на всі посади, закрила справи проти свого агента.
Ось так зрадники виходили сухими із води. А потім непокарані зрадники, з якими у нас не боряться, здали пів країни і допомогли вбити десятки тисяч людей.

Последние новости

Під час виконання бойового завдання загинув пілот Денис Василюк

Днями, під час виконання бойового завдання загинув начальник штабу – перший заступник командира авіаційної ескадрильї підполковник Денис Василюк. Про це…

4 часа назад

Набув чинності новий закон про мобілізацію

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він був ухвалений та підписаний президентом України в квітні. Політики…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 18.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

Катери «Ірпінь» та «Рені» — вже у морі

На початку травня Військово-Морські Сили Збройних Сил України отримали ці судна від ВМС Естонії. Катери виконуватимуть бойові завдання, у тому…

22 часа назад

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали, і ні Онуфрій, ні Вася Ломаченко захищати її не прийшли. Як не прийшли защітнікі…

22 часа назад