Категории: Политика

Прочитав спільне комюніке з саміту миру

Прочитав спільне комюніке з саміту миру. Загальнозрозумілі фрази, які висловлювалися десятки, ні сотні разів Зеленським, союзниками.
Так і не зрозумів для чого було витрачати і так обмежені фінансові ресурси платників податків на такий захід, аж 12 мільйонів доларів?
Його легко можна було провести онлайн в Києві із запрошенням тих, хто хотів би його відвідати.
В чому символізм Швейцарії, не зрозумів. У вічному нейтралітеті, і вашим і нашим?
Вважаю результати саміту неприйнятними з огляду співвідношення: витрачені ресурси/сили/можливості — результат.
Ці хлопці, як сарана, з’їдають ресурси для фронту безрезультатно. Це не може не піддаватися критиці.
Дмитро Биков
Я сподіваюсь, що Зеленський колись згадає хто саме його намовив інвестувати купу енергії, часу і ресурсів в цей трек пошуку миру в очах Глобального півдня. Вийшов імєнно шо облом. Бо з сотні присутніх на саміті країн ітогове прокураїнське комюніке не підписали саме лідери того півдня — Індія, Бразилія, Саудівська Аравія та Мексика.
Не підписати — це жест, активна дія. Значить вони не з нашими намірами, вони не за українську формулу миру Зеленського.
Так, це висіло в повітрі. Я публікав пресогляди ще до саміту. Але комюніке зробило зраду очевидною і офіційною.
Субєктною Україну роблять ЗСУ за допомоги «доброго слова і пістолета». Але, на жаль, саміт провели у рік, коли наше положення на фронті найгірше з літа 2022 року.
У цього положення багато батьків.
І деескалаційна трусість Байдена з Шольцем (хоча вони запросто могли б закрити небо хоча б над критично необхідною нам Львівщиною з газосховищами).
І небажання Заходу розчехляти нову гонку озброєнь у конфлікті демократії з автократією Китая-Роіссі (зони комфорту — страшна річ, а вдруг все якось порішається і кому ми тоді ліпимо снаряди і ракети, що будуть брухтом валятись на балансі?).
Ну і каналізація наших зусиль в цей саміт. Це вже не можна перевірити, але якби наш Офіс президента менше витрачав ресурс на цей трек, то може це допомогло б іншим трекам зі зброєю і захистом?
Може якби менше витрачали сил на покривання внутрішніх корумпантів, то більше було б ресурсу на придбання корисних ніштяків? Умовно кажучи, може у нас замість одного дрона-дальнойоба було б два і ми могли б не обирати що бомбити — НПЗ чи аеродром зі штурмовиками?
І якби наші силовики менше бігали як собачки по активістам і технарям, а брали за жопу саме корупціонерів, які замовляють їм цю херобору — то може було б менше підстав для підозр у зраді?

Нагадую всім прихильникам дискурсу «треба сплотіцца, самміт наше всьо, всє целі дастігнути» — буквально через кілька місяців в США вибори, на яких 2/3 шансів (оцінка «Економіст») на перемогу у Трампа. Який взагалі не бачить сенсу у нашому опорі. А Путєн якраз у Трампі і бачить свій шанс. Тобто у нас вже немає навіть багатомісячного горизонту. Щоб заколисувати себе «зате ми змогли сотню країн зібрати, показати».

Юрій Ніколов

ОЧЄВІДНОЄ — НЄВЄРОЯТНОЄ
Як повідомляють проінформовані джерела, попри те, що росію на саміт миру не запрошували, вона все ж таки представлена у Швейцаріі.
Як повідомляють ті ж самі джерела, представник рф навіть сфотографувався разом з учасниками саміту.
На згадку.
Увага, запитання!
Хто б це міг бути?

Зеленський завершив свою пресконференцію на саміті миру брехнею про Мінські домовленості:
«Якщо чесно Мінські домовленості це був ультиматум і заморожений конфлікт, і це факт, і для нього це було потрібно, ця пауза для того щоб підгодовуватись до повномасштабного наступу».
І тут питання: Зеленський бреше чи Зеленський досі не розуміє, що Мінські домовленості були вигідні нам, а не Путіну, бо саме ми до 2019 року, а не Путін, використовували їх для підготовки на випадок вторгнення РФ. Тому що в 2014 році в нас не було армії від слова зовсім, а в Путіна була. Мінські домовленості тоді стримали Путіна від окупації всього Донбасу та Півночі.
А от Зеленський маючи Мінські домовленості, які дістались в спадок, і час на підготовку, з 2019 року будував (крав) дороги та смажив шашлики, призначаючи на посади в СБУ зрадників.
Якщо Зеленський цього не розуміє, то в нас на чолі держави дуже поганий дипломат. Просто актор. Наше майбутнє трагічне.
Myroslav Oleshko
Зеленський з Єрмаком мріють хоч якось домовитись із Путіним аби врятувати власні шкури. Там уже мова йде про власний хепі-енд, а не про високі матерії.
Навіть у вікенд саміту в Швейцарії спєци Банкової не полишали спроб накинути на ЗСУ, Сирського, Залужного та інших. Бо армія стовп — який за стамбульським сценарієм заважав РФ взяти Україну під контроль. І мав би піти під ніж.
Згадала недавню статтю WP, де йшлось, що посли G7 не можуть зустрітись з Зеленським, бо він сильно зайнятий. Тому часто на ці зустрічі ходить його друг в зеленій піжамі. Так от — краще би президент зустрічався з тими, хто реально має гроші, зброю і важелі впливу, а не оце все.
Публікація драфту Стамбульських угод була привітом від Москви тим, хто рішав про окупаційний кагбе мир тут. Типу, ну що там? Ми все памʼятаєм, братішка.
Deutsche Welle: Серед тих, хто не підписав комюніке за підсумками Саміту миру у швейцарському Бюргенштоку – Саудівська Аравія, Таїланд, Індія, Мексика, ПАР, Бразилія, Вірменія, Словаччина та ОАЕ. Формула президента уже тойво?
Теги: самітМиру

Последние новости

Піар влади: з початку 2024 року на телемарафон «Єдині новини» витратили 790 млн грн

З початку 2024 року витрати державного бюджету на створення контенту для телемарафону "Єдині новини"  становлять понад 790 млн гривень. Про це в…

5 часов назад

Відхрещуватися буде і він, і від нього

До Тищенка мали б прийти правоохоронні органи задовго до нападу його тітушні на військового. Й заздалегідь до того, як він…

5 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 25.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 25.06.2024 1. Санкції та війна позбавили росію дев'ятої частини доходів від…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 25.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 25.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

6 часов назад

Навіщо Банкова “оголосила війну” генералам ЗСУ

1. Зеленський звільняє суперпопулярного Головнокомандувача ЗСУ Залужного і призначає Головнокомандувачем ЗСУ Сирського. 2. 11 лютого 2024 Сирський призначає Командувачем Об’єднаних сил…

1 день назад