Категории: Мнение

Про «сталеві яйця»

Насправді нема нічого поганого в поїздці Зеленського в Бахмут. І треба визнати, що для такої поїздки людина має мати мужність.

Але на цьому з адекватного все. Точніше, до Зеленського претензій з цього приводу нема, але є претензії до інформаційних цілей.
Не знаю яка була причина поїздки, але ОПа подає цю подію як контраст з путіним і як пропагування раніше створеного образу володаря сталевих яєць.
І обидві інформаційні цілі виглядають як .айно собаче.
Змагання з путіним (я поїхав, а ти — ні) замість шляхетних запрошень на середньовічні лицарські дуелі (як би воно мало виглядати за задумкою) більше схожі на гоповську поведінку на районі з претензіями типу «Ссишь, ти чьо зассал?».
Може через те що зараз 21 століття і досвід людства довів, що голівудський кіношний образ царя на коні на полі бою не надто застосовний до сучасних умов. Керівник держави, парламентарі, ключові командуючі, мають бути у безпеці і керувати державою, військом, а не як довбой*оби гарцювати на конях на лінії фронту, підставляючи себе та інших під приліт невідомо з якою метою.
А може тому що вже обридла якась нездорова тяга зеленського до путіна, якісь подібні вибрики і виклики до окупанта. Колишня пристрасть до зустрітись з путіним за будь-яку ціну тепер переросла в виклики на «лицарські поєдинки на райончікє па панятіям» і демонстрування «а я можу так, а ти дід не можеш, я лудший». Да лудший ти, лудший ніж дід, тільки навіщо з ним зрівнюватися, навіщо контрастувати з ним?
Завдання України — перемогти росію, так роби це, ти керівник, а не вибудовуй свій манямірок навколо якогось діда і стратегії мортал-комбат. А якщо вже ти не можеш без діда, то йдіть вже якось там домовтесь через єрмака, по..біться, заспокойтесь і не заважайте Україні досягти справжньої мети — розї*бати росію повністю, бо тільки це запорука миру і того, що твій син не буде гинути під Бахмутом через 10 років.
Така сама лажова історія про «сталеві яйця». Повторюсь, що потрібно мати сміливість туди поїхати. Це так.
Але що ж тоді говорити про десятки тисяч людей, які там перебувають вдень і вночі? В них які яйця і хто ти напроти них, приїхавший на короткий час з охороною?
Та й, зрештою, про що мова? Що хотіли показати? Безстрашність? Вибачте, але безстрашність на війні — це відхилення, коли в людини проблеми з головою.
Нормально боятися. Всі бояться. І страх, в багатьох випадках є рушієм раціонального мислення і рятує життя.
То чим хвалитися? Безрозсудністю? Бездумністю?
І знову повертаючись до 21 століття надворі і до українських реалій. «Мати сталеві яйця» зараз — це вичистити з свого власного оточення всю ту мразоту, яка співпрацювала з кремлем, зачищала Майдан, яка розкрадала країну, яка садила в тюрми військових, вилучала клістрони, гноїла броніки, ламала катери, зривала оборонне замовлення, здала виходи з Криму. Вичистити і покарати публічно, незважаючи на друзів дєцтва. Оце про яйця сталеві.
І останнє: все це мені зафлешбечило. Таке я вже бачив. 10 років тому. Як з януковича ліпили такого ж лідера, отца нациі. Причому, ліпили судячи з усього, ті самі люди.
То ж чи варто створювати образ, який людина не здатна пронести в силу відсутності в неї відповідних якостей (що доведено наочно не раз), якщо момент руйнування цього образу може стати критичним і кардинально змінити думку на протилежну?
Але відповідь на це риторичне запитання від представників партії регіонів ми не почуємо. Їм ніколи, треба займатись яйцями, поки язик не примерзає.
Mason Lemberg
Підготовка до війни, до захисту країни, що є прямим обов’язком президента (а не піз*дьож про мільярд дерев і узурпація влади) повністю провалена.
Про надання зброї для захисту країни почав говорити після 24.02, до цього жодного слова. Точніше були слова про іканоміку, дайте нам краще гроші (хоч президент до іканоміки стосунку не має, це не його функції). Про зброю не говорив щоб не дратувати Путіна, незважаючи на те, що тодішній ПМ Великобританії майже насильно постачав нам зброю перед вторгненням.
Та й після початку війни ми отримували лиш те що нам вирішували дати США та інші країни. Всі забаганки як то «закрийте нам небо» та інший брєд який генерували на Банковій виконаний не був.
Тобто, і в питання переговорів чоловік надто слабкий і крім неадекватних бажань генерує мало раціонального.
Про міфи про сталеві яйця, героїчну оборону банкової з мівіною повторюватись не буду, нема сенсу.
З залученням капіталу, інвестиціями теж нічого. Системне нічого. Весною проводився форум в Швейцарії, який тоді всі рекламували, а зараз забули, де Федоров і Стефанчук лобіювали програму відновлення України з блекджеком і шл.. і що?
Думав, сподівався, надіявся, що природжене хамство і ріст популярності дасть змогу втіхаря прорватись хоч в ЄС і НАТО. Прагнення України в ЄС були затьмарені власними комплексами, страхом втратити владу і понести покарання, що був реалізований в узурпаційних законах. А по НАТО — це взагалі виявилось черговим дебільним експромтом капітана команди КВН, без будь-яких попередніх переговорів з людьми, які це питання вирішують.
Ну їдь вже в той Вашингтон, зроби хоч щось для країни.
Теги: MasonLemberg

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

6 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

7 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

10 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

10 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

10 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

22 часа назад