Категории: Мнение

Про аптечні новації

Люди бурхливо реагують на наслідки, але вперто не хочуть усвідомлювати причини. І я навіть не кажу про боротьбу з причинами, я хоча б про усвідомлення причин.
.
Можна безкінечно боротися з наслідками (з висипкою на тілі) але без усвідомлення причин і лікування — це тупа, марна, затратна і шкідлива діяльність.
А причини явищ одні і ті ж самі, незалежно від проявів в наслідках: чи то нагороджені орденами повій при відсутності діяльності цілих інституцій, чи то урізання зарплат військовим при одночасному птждженні мільярдів чи то навіть в аптечних новаціях.
Причин багато, але я виділю три головні:
1) відстороненість влади від війни.
Попри весь цей перманентний гнилий концерт з сольними виходами к народу гундосного актьора, вони не живуть війною. І це проявляється в усьому: починаючи від того, що як тільки в них перестали почали висихати штанішки, а за кількадесят кілометрів в Бучі катували людей, перше що вони зробили побігли заміряти рейтинги.. і закінчуючи фотканням на фоні розбитої Мрії, флешмобами з розставленими ногами після трагедій і огидними ї*балами кварталіаської бикоти яка колєсіт по закордонах з несмішними балаган-шоу.
Вони зараз живуть не війною, а продовжують жити рейтингами, бажанням зберегти владу, нажертись, уповатись власною значущістю і владою.
І навіть війна і майбутня перемога існує тільки для забезпечення написаного в попередньому реченні. Перемогти не заради країни, а заради себе, рейтингів, переобрання ітд. Це головне і першочергове, а потім вже все інше.
І це вже позначається на рішеннях і на всій державі і позначатиметься ще сильніше і відчутніше.
Позначається в усьому від дрібних моментів — як то переведення Купола з місця де він був ефективний кудись далі щоб менше підривав рейтинги (вибір між рейтингами і ефективністю на війні — рейтинги), відсторонення Муженка і інших дрібнозакомплексованих дій, і закінчуючи серйозними процесами державного значення: як то підривання довіри до армії, плекання неможливих на даному етапі сподівань (ракети закінчились, Крим в грудні 2022, завершимо війну в 2023) як обернуться в розчарування і бардак, і пи*здіння про контрнаступ починаючи з новорічного розї*бання. Тому що пи*здіння і рейтинги, зливання інформації в ефірах дорожче ніж військові операції які б дали додаткові можливості через ефект несподіванки.
Повертаючись: так от, аптечні новації — це ще один прояв того, що ці дегени живуть чим завгодно, але не війною і не проблемами людей. Інакше таке рішення навіть теоретично не змогло б народитись навіть в їхніх пустих головах.
2) безмежна влада в порівнянні з абсолютною дегенеративністю.
Бо якби навіть хоч трохи, хоч якось працювали інституції, такого (і подібного) не могло б статися, хтось інший мусив би в умовах демократії контролювати рішення. Але коли безмежна влада опиняється в руках пари дятлів, а всі решта повзають і лижуть стальні яйця, то результати очевидні. І це далеко не тільки в аптечних новаціях, в усьому.
3) і третя причина на фоні аптечних новацій дуже добре контрастує. Бо не було жодної причини для власне таких новацій. Тут навіть лобістів з бізнесу особливих нема, бо нікому не вигідно продавати менше ліків.
Єдина причина в тому, що скільки не вдягай футболки з «я українець», але ментальна балалайка з тебе завжди лізе. Бо влада використовується не для того щоб щось зробити для людей, для майбутнього, для дітей і онуків на віки, а для того, щоб в цей час, в цьому місці, показати що я тут главний і я МОГУ ТЄБЄ ЗАПРЄТІТЬ. Це така тупа демонстрація влади і покорення.
Це ментальні проблеми, характерні середньовічних середньоазійських паханатів, яке ми бачимо в усіх прекрасних проявах в сусідній доживаючій країні…і бачимо у нас. В постійному повторенні «я тут главний» і подібних рішеннях.
І поки ці три речі не будуть усвідомлені, країну буде щораз то більше сипати подібними прищами, які будуть позначатися все більш серйозними проявами для всього організму.

Mason Lemberg

Скандал з обов’язковими електронними рецептами на ліки із завтрашнього дня набирає обертів, адже люди проводять багато часу в чергах в аптеки, щоб закупитися ліками.
Проблема не в електронному рецепті, а в переліку ліків, що продаватимуться тільки по електронному рецепту. Це фізрозчин, корвалол, німесил, спирт, ліки для інгаляцій, оральні контрацептиви та багато інших.
Список ліків завеликий, більший ніж у європейських країнах.
Його потрібно зменшити, адже зловживання із продажем були і будуть: аптеки і зараз продають антибіотики без електронного рецепту. Є електронні аптеки з доставкою, що теж не вимагають рецептів. Зараз ціни в них зростуть.
Сподіваюся, що резонанс від невдоволення українців дійде до Міністерства охорони здоров’я, яке і так невідомо чим займається і вони спроможуться виправити цей недолік.
Теги: MasonLemberg

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

54 минуты назад

Поставили 6 винищувачів просто неба: Forbes оцінив наслідки удару по Миргороду

Під час удару по аеродрому Миргород Росія знищила два українських Су-27, пише Forbes. Росія за останні 9 місяців знищила щонайменше…

12 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024 1. Доходи російських компаній впали на третину через санкції. -…

12 часов назад

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

24 часа назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

1 день назад