Категории: Мир о нас

Пентагон: бійці ЗСУ проходять навчання у 26 країнах

Союзники та партнери надають Україні оборонну підтримку та проводять загальновійськову підготовку українських захисників.

Зокрема США від початку російського повномасштабного вторгнення надали Україні понад 32,5 мільярда доларів допомоги у сфері безпеки.

Про це повідомив прессекретар Пентагону генерал Пет Райдер.

У цю суму входить вартість переданої військової техніки та боєприпасів, а також проведення навчань.

«З початку неспровокованого вторгнення РФ в Україну в 2022 році командування США в Європі, армія США в Європі та Африці й група сприяння безпеці в Україні підготували понад 7000 військовослужбовців українських Збройних сил», — сказав Пет Райдер.

Ще в грудні минулого року в міноборони США заявили про проведення загальновійськової підготовки українських військових, яка почала діяти з початку 2023 року на американських полігонах у Німеччині. Наразі навчання триває і деякі з них уже завершуються.

«Наприкінці цього місяця понад 4000 українських військових у двох бригадах — одна оснащена БМП M2 Bradley, а друга — БТР Stryker — завершують загальновійськову підготовку та повернуться в Україну», — зазначив Райдер.

Також, за його словами, частина солдатів залишається закородоном, вони пройдуть додаткову підготовку на полігонах Grafenwoehr і Hohenfels.

Це два мотопіхотні батальйони чисельністю близько 1200 військовослужбовців ЗСУ.

«Навчання операторів і персоналу з технічного обслуговування переданої військової техніки також триває. Вже понад 3000 українських військових пройшли навчання за 40 різними навчальними програмами на більш ніж 20 системах з квітня 2022 року», — повідомив прессекретар Пентагону.

Наразі, за словами Пета Райдера, понад 11 тисяч українських військових проходять навчання у 26 різних країнах.

Також українські військові, які проходили навчання на системах протиповітряної оборони Patriot у США, повернулися до Європи, де пройдуть додаткові навчання із залученням ЗРК Patriot, які надали Сполучені Штати, Німеччина та Нідерланди.

mil.in.ua

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

4 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

4 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

4 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад