Категории: Политика

«При закріпленні у селі втратили одного загиблого і кількох поранених — за це відповідальна Ганна Маляр», — комбат 3 ОШБр Кухарчук

Командир 2 штурмового батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук заяв, що окрім звільнення Ганни Маляр з посади заступника міністра оборони має бути і кримінальна відповідальність.

Про це він повідомив у Telegram.

«Маляр відправили у відставку. Ибо нех#й п#здеть. Якщо ти цивільна людина, яка в душі не #бе що таке військова справа і так вже сталося, що випадково потрапила на посаду заступника міністра оборони, — будь тише воды, ниже травы, щоб не привертати зайвої уваги. Я розумію що прикольно бути першоджерелом у ЗМІ, коли тебе всі цитують, таким чином створюючи ілюзорний фон твоєї причетності, але межі є усьому.

Особливо коли це стосується війни. В той момент , коли ворог не розуміє де знаходяться свої і чужі сили , відбувається повна втрата ним управління і продовжують надходити різні дані стосовно ситуації на полі бою — дуже важливо зберігати інформаційну тишу.

Коли Маляр написала про звільнену Андріївку — у ворога не було чіткого розуміння про втрату населеного пункту. Противник не міг звʼязатись з командирами батальйонів, які на той момент були вже ліквідовані і мав припущення що контроль за частиною села залишається у них», —  йдеться в повідомленні.

За словами Кухарчука, заява Маляр дала окупантам чітко зрозуміти що село повністю під контролем ЗСУ. І після цього артилерія противника почала вже не прицільно, але завдавати вогневе ураження по периметру усього населеного пункту.

«Крім того, ворог підключив фаби, а фаби — це п#зда. При закріпі у 2 механізованого батальйону один загиблий, у нас поранені. За кожного з них відповідальна Ганна Маляр. Окрім звільнення має бути кримінальна відповідальність за розголошення державної таємниці, суспільний осуд і тюрма. Це стало би гарним прикладом для усіх. Що ж… фундамент закладено», — підсумував комбат.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про визволення Андріївки на Донеччині. Проте згодом воїни 3 ОШБр заперечили цю інформацію та назвали її передчасною.


Ганна Маляр відповідала за усю інформаційну політику Міноборони. Маляр брала участь у кампанії дезінформації українського суспільства перед вторгненням, коли команда Резнікова затято заперечувала можливість російського нападу. Маляр причетна також до трагедії, якій потрібно надати правову оцінку. 25 лютого, на другий день війни внаслідок цього посту Маляр на Оболоні були розстріляні українські військовослужбовці, це був вогонь по своїх. Досі нема ніяких розслідувань цієї трагедії, пост про яку досі спокійно висить на сторінці заступника міністра оборони. За це треба судити.

Маляр вела боротьбу з комунікаційним підрозділом Генштабу, вимагала знімати з посад військових, які не погоджувались з її рішеннями. Маляр зрештою повністю забрала у військових собі право повідомляти про оперативну обстановку. Саме Маляр відповідала за максимальне блокування роботи журналістів, забороняла журналістам знімати звільнення українських міст поки туди першим не приїде президент, позбавляла акредитацій — тому світ не побачив кадри, як зустрічали люди визволителів у Ізюмі, Балаклії, Херсоні, багатьох селах. Маляр працювала виключно на забаганки голови Офісу президента Єрмака.

Заступник Резнікова Деніс Шарапов був сірим кардиналом Міноборони, довіреною особою та бізнес-партнером голови Офісу президента Андрія Єрмака, і він був одним з учасників корупційних схем, розкрадання коштів міністерства оборони в інтересах фірм, близьких до керівництва «Слуги народу». Наприклад, посередницька фірма «Слуги народу» Касая без тендеру отримала від Міноборони контракт на постачання турецьких курток на 54 мільйони доларів.

З усіх заступників самостійні погляди та гідну репутаційну історію мав тільки відносно нещодавно призначений Віталій Дейнега, у принципі, це єдиний заступник, звільнення якого справді викликає жаль.

Наявність Шарапова та Маляр зробили б Умєрова зіц-міністром, який насправді ні на що не впливав, бо Єрмак давав би вказівки через голову міністра. Тепер Умєров має шанс хоча б взяти відповідальність на себе і на щось реально впливати.

Не знаю, чи дозволить тепер Єрмак Умєрову якусь самостійність у фінансових та інформаційних питаннях, подивимось на нові призначення.

Тепер варто написати проблеми та завдання, які провалив Резніков, щоб не повторювати його помилок. Є слабка надія, що Умєров щось зможе покращити, і якщо є найменші шанси, то треба їх використати. 

Юрій Бутусов

Последние новости

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

8 часов назад

Єрмак потужний менеджер. Робить те, що я скажу, — Зеленський

Президент Володимир Зеленський вважає главу ОП Єрмака потужним менеджером. Про це він заявив в інтерв'ю виданню Bloomberg. "Єрмак потужний менеджер, один із…

8 часов назад

Міністр Федоров збрехав виданню «Голос Америки»

Хакери викрали з урядового порталу цифрових послуг Дія дані 13,5 мільйонів користувачів і розмістили їх для нелегального продажу в мережі…

11 часов назад

Росіяни окупували Сокіл та Восход на Донеччині та просунулися в Сотницькому Козачку на Харківщині

Російські військові окупували села Сокіл та Восход у Донецькій області.  Про це повідомляє DeepState. Також ворог розширив фронт у Харківській області…

12 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

12 часов назад

«Слуга народу» Дубінський діяв за завданнями ГРУ ЗС РФ спільно із Деркачем та Сівковичем

Екснардеп Андрій Деркач та "слуга народу" Олександр Дубінський підтримували зв'язок із ГРУ РФ, готуючи пресконференції з метою дискредитації влади України.…

23 часа назад