Категории: Экономика

Поточні втрати рф внаслідок санкцій станом на 23.01.2023

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій станом на 23.01.2023
1. Понад 50% росіян заявили про зниження добробуту в 2022 році.
— 2022 року 53% росіян заявили, що відчули падіння добробуту.
— 59% заявили, що занепокоєні про свої доходи в найближчі півроку.
— Крім того, вони вже невдоволені зростанням цін, інфляцією, загальною економічною ситуацією в країні та падінням доходу сім’ї в цілому.
2. Уряд росії вирішив відмовитися від фінансування великих дорожніх проектів, щоб заощадити гроші в бюджеті, третина якого має піти на фінансування війни та силових структур.
— З нового 5-річного плану Мінтрансу було виключено нові будівельні проекти в регіонах, за винятком поодиноких об’єктів у великих містах.
— Згідно з документом, витрати на будівництво та реконструкцію федеральних автошляхів скорочені в 2,5 рази.
— Трансферти регіонам із Федерального дорожнього фонду урізані на 14%.
— Сукупні витрати на держпрограму розвиток транспортної системи зменшено на 26%.
3. Президент Європейської Ради Шарль Мішель закликав активізувати роботу над процесом передачі Україні заморожених активів рф у ЄС на суму понад 300 млрд євро.
— Він вважає, що кошти повинні бути направлені на відновлення пошкодженої внаслідок війни інфраструктури.
— «Це питання справедливості та чесності. Це має бути зроблено відповідно до юридичних принципів. Незважаючи на певні юридичні труднощі, я бачу стійкий політичний інтерес від партнерів по даному питанню», — сказав Мішель.
4. Естонія може закрити для росії Фінську затоку.
— Уряд Естонії збирається запровадити прибережну «прилеглу зону» у Фінській затоці, яка дозволить перекрити російське судноплавство нею.
Прилегла зона – це морська зона, прилегла до територіального моря, яка може бути встановлена внутрішньодержавним правом, і де прибережна держава має право здійснювати контроль, а також карати у випадку різних порушень своїх правових актів.
— Право держави в «прилеглій зоні» поширюється на митні та податкові питання, а також на санітарні та імміграційні правила.
— Це дає можливість перевіряти дотримання естонського законодавства в межах 24 морських миль від вихідної лінії територіального моря Естонії та доглядати російські військові кораблі та цивільні судна, які виходять із портів Ленінградської області та з Кронштадта.
— У разі відмови буде можлива заборона на прохід через затоку.
5. Італія зможе повністю відмовитися від російського газу взимку 2024-2025 року. Про це заявив у понеділок глава Італійської нафтової та газової компанії «Eni» Клаудіо Дескалці.
— Глава «Eni» підтвердив, що в рамках роботи з відмови від постачання російського газу Рим робить ставку на розширення співпраці з Алжиром.
— «Всього два роки тому Алжир постачав Італії близько 21 мільярда кубометрів газу зараз він дає 25 млрд, а наступного року ми дійдемо до 28 млрд. У 2024-2025 роках ми перевершимо і цей результат», — зазначив він.
6. Естонія висилає посла росії з країни, повідомило МЗС Естонії.
— «Ми дотримуємося принципу паритету у відносинах із росією, що означає, що російський посол поїде тоді ж, коли й естонський посол із росії».
7. На знак солідарності з Естонією Латвія з 24 лютого знизить рівень дипломатичних відносин з рф, повідомив глава МЗС.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

1 день назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

1 день назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

1 день назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

2 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

2 дня назад