Категории: ВПК

Порошенко передав Десантно-штурмовим військам безпілотну систему Poseidon

Петро Порошенко передав комплекс безпілотників H10 Poseidon Mk II для Десантно-штурмових військ. Про це він повідомив після зустрічі з бійцями, які відправляються на передову. Комплекс куплений за кошти волонтерів ГО «Справа Громад» та Фонду Порошенка.

Безпілотники H10 Poseidon Mk II мають дальність роботи до 150 кілометрів, висота – до 4000 метрів. Крейсерська швидкість 75 км/год. Це – комплекс рівня розвідувального батальйону, який працюватиме на користь усіх бригад зони відповідальності, розвідку та наведення артилерії, коригування вогню великих калібрів, пояснює п’ятий президент.

Як неодноразово наголошував Петро Порошенко, нинішня війна – це в першу чергу війна дронів та артилерії, і ЗСУ потребують великої кількості безпілотних апаратів.

«Це війна артилерії, РЕБу і ключове – дронів абсолютно нової якості. З високою кількістю годин, які вони перебувають в повітрі. З високою дальністю операцій до 150 кілометрів в інерційному режимі. З високою захищеністю проти дії засобів радіоелектронної боротьби ворога. З крутими камерами, які мають 40-кратний зум, круте «тепло», які є очима наших артилеристів, наших десантників, які зроблять контрнаступ набагато ефективнішим», – сказав він.

«Дуже круті «пташки», які потребують високого рівня професіоналізму. Довгі тижні, якщо не місяці ці хлопці-герої навчалися, і сьогодні є одними з найкращих в Україні операторами цих дронів. Вони зможуть постачати інформацію, яка буде одночасно не просто в командира батальйону, бригади, командувача, а вона буде в усій системі Збройних Сил. Так ми побудували взаємодію і так воюють в Україні за стандартами НАТО в 21 столітті», – зазначив лідер «Європейської Солідарності».

Комплекс коштує більше 318 тисяч євро.

«Об’єднаємося, робимо все, щоб відбувся контрнаступ. Контрнаступ – це єдине, що здатно зупинити росіян. Ми з вами маємо зроби все, щоб допомогти і наблизити перемогу, маємо зробити все, що від нас залежить для того, щоб бути пліч-о-пліч з нашими воїнами. Не можеш бути зараз в Збройних Силах – допомагай армії. Не можеш допомагати – перерахуй гроші. Ці півтора місяці є визначальними. Ми маємо зробити, рвонути цю штангу і зробити все можливе для того, щоб українські воїни мали все, що необхідно», – резюмував Петро Порошенко.

Як відомо, Фонд Порошенка та волонтери ГО «Справа Громад» купили 50 БПЛА Autel EVO II 640T Dual з тепловізорами і додатковими акумуляторами, а також 300 БПЛА Autel EVO Lite+. За сприяння естонського уряду вдалося у максимально стислі терміни реалізувати цей проект на суму понад 700 тисяч євро.

Окрім БПЛА Фонду Порошенка з волонтерами вдалося купити в Європі велику партію вантажівок Leyland DAF та 11 бронемашин MLS SHIELD. Уперше експортну ліцензію на постачання військової техніки натівського стандарту отримали волонтери і благодійний Фонд з України. Тільки протягом останнього тижня в Україну надходить техніка для фронту на суму близько 5 млн доларів.

Також Петро Порошенко повідомив про підготовку до постачання додатково 200 вантажівок для Збройних Сил України та спеціальних танкових тягачів Oshkosh M1070, які здатні перевозити бронетехніку вагою у 65 т.

Это должен был быть очень радостный пост, но… Но я мечтаю проснуться. Я мечтаю проснуться и узнать… да. Сцепим зубы. Ведь война не ждет того самого утра, когда проснулся, а все это было сном. И, здравствуйте, птицы! Здравствуй, Poseidon H10.
Дальше перечисление технических характеристик, которые нужно там с восклицательными знаками, но давайте уменьшим градус пафоса. Да, до 50 километров управляемого полета с передачей видео. Или можно 150 километров в автономном режиме по заданному маршруту. И да, можно на высоте до 4000 метров, но оптимальная высота работы — километр. Не видно и не слышно. Тепловизор и 40-ка кратный зум. Минимальный тепловой след, ведь все электрическое. Умная автоматика противодействия РЭБ. И… просто красивое!
Мы собрали деньги в мае, мы начали процесс обучения пилотов в июне, а сегодня передали комплекс в десант. Завтра он уже будет на фронте, мы провожали экипажи сегодня на работу.
А теперь о важном. Да, выше тоже важно. Но теперь — о ВАЖНОМ.
Мы готовы взять еще два таких комплекса. В интересах «южной группировки», где сейчас идет контр-наступление. Это колоссальные деньги, это больше 600 000 евро. Да, как и всегда, Петро Порошенко оплатит половину. Но колоссальность нашей части от этого не исчезнет. Но… это НАДО нашим войскам. Все эти 50 километров работы и устойчивость к РЭБ, все эти характеристики — это НАДО нашим войскам.
Я редко пишу так.
Я редко прошу так.
Но тут та самая ситуация, когда НАДО. Нам очень нужно собрать деньги и выкупить комплексы. Обучение пилотов, сопровождение и ремонт — все это будет. Но первый шаг ведь в оплате. И мы точно можем, мы сможем. По 20 гривен. По 500 гривен. Мы соберем. Все вместе. И победим врага. Все вместе.
++++++++++++++++++++++++++++
Донат-платформа з сувенірами
++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++
По Україні
++++++++++++++++++++++++++++
ТІЛЬКИ ДЛЯ ПРИВАТ 24
5169 3305 2068 6400
Для ІНШИХ банків:
5375 4115 0177 8331
Або переказ:
IBAN рахунок: UA193052990000026002016226051
Код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954
++++++++++++++++++++++++++++
PayPal
++++++++++++++++++++++++++++
Переказ на: wingman2006@mac.com
Тип переказу: Family/Friends
++++++++++++++++++++++++++++
MoneyGram
++++++++++++++++++++++++++++
Перевод на: ANTONINA BUZILO
++++++++++++++++++++++++++++
Western Union
++++++++++++++++++++++++++++
Перевод на: PAVLO MELNYKOV
++++++++++++++++++++++++++++
SWIFT перекази
++++++++++++++++++++++++++++
Account owner: Solidarna Sprava Hromad
PLN — IBAN: PL48 1020 1068 0000 1802 0383 6525
CAD — IBAN: PL53 1020 1068 0000 1602 0383 6533
EUR — IBAN: PL58 1020 1068 0000 1402 0383 6541
USD — IBAN: PL64 1020 1068 0000 1902 0383 6673
Bank SWIFT Code: BPKOPLPW
Name of the Bank: Powszechna Kasa Oszczędności Bank Polski Spółka Akcyjna
Bank’s address: ul. Puławska 15, 02-515 Warsaw
Bank’s country: Poland
++++++++++++++++++++++++++++
Кріптовалюти
++++++++++++++++++++++++++++
USDT (TRC20)
THXQSYA2s1bKRBgqQaPjgHqW77834GmuDX
BTC (Bitcoin)
18YKHeM5MmGFNZhbrvsaoT7WsE3PJxjFXd
ETH (ERC20)
0xba65e794d8aec422d0d71cce1095c63da579e144
Юрій Бірюков

Логистическая задача: если грузовики можно перевозить тягачами, то чем перевезти самый большой в мире тягач?
Так вот, это не шутка. И не прикол. И не какие-то туманные планы. Это про наши закупки. Это про самый большой танковый тягач — Oshkosh M1070. Дыыыыыыа! И фото не иллюстративное, фото вполне себе реальное — это один из «наших». И лафет на 65 тонн, тоже к нему в комплекте.
Зачем мы лезем в это? Зачем покупать один такой тягач, если на эти деньги можно купить три десятка б/у пикапов?
САУ AHS Krab — это круто? Круто!
САУ Panzerhaubitze 2000 — это очень круто? Это очень круто!
И Т-64БВ, и PT-91 Twardy, и так далее, и тому подобное.
Все это — очень и очень круто. Вот только эту всю крутизну нужно оперативно перебрасывать из точку в точку, их нужно перевозить от позиции к позиции. Когда речь идет про переброску на 10 км — своим ходом, да. А если на 100? А если на 200? Своим ходом? Нет, 537-м МАЗом. Года выпуска эдак 72-го, с расходом топлива в 150 литров на 100 километров и усталыми глазами механа, который синей изолентой пытается собрать до кучи это дырявое ведро.
Мы нашли партию Oshkosh M1070.
Это самый большой танковый тягач. Это самый мощный танковый тягач. Это американское качество, это отличное состояние и крошечные пробеги. Зверидло, созданное и заточенное под перевозку сверх-тяжелой бронетехники. И комплект запасных частей, которые нам тоже дают.
Вчера мы проплатили аванс. И Петро Порошенко проплатил аванс. Теперь нам надо наколдовать большую кучу денег для оплаты больших тягачей. Потому что… потому что без нас — никак.
Сегодня приятный день «шевеления бровями». Это ж MLS SHIELD, они. И они уже (шевеление бровями). А скоро будет (шевеление бровями). А потом еще (шевеление бровями).
Мы ведь не просто мечтаем про контр-наступление. Мы ведь не просто ждем нашу победу. Мы всеми силами, мы с вами, помогаем всему этому и приближаем день нашей победы. Именно так мы относимся к нашей работе, именно так мы собираем до кучи размызганные нервы… +1 день, + 2-3 дня, +неделя.
Броневики мы оплатили. Да, не собрали необходимые деньги в срок, рисковать лицензиями и платить штрафные санкции мы не стали — взяли в банке кредит и оплатили. У Antonina Buzilo теперь на стене висит в рамочке распечатанная платежка на 1 457 500 долларов, из которых чуть меньше миллиона долларов была кредитных. И это сильно тормозит теперь дальнейшие шаги. Но это все… Это все бухгалтерия, за которой стоят… +1 день, + 2-3 дня, +неделя.
И мы победим. Вместе.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 10-11.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 11.05.2024 1. Європейський союз (ЄС) погодив проект гарантій безпеки для України.…

25 минут назад

Велика Британія надає найбільший пакет військової допомоги Україні

У Міністерстві оборони Великої Британії повідомили, що вони передають Україні найбільший в історії пакет допомоги. Україна отримає понад 4 мільйони…

3 часа назад

Російський штурмовик Су-25 збили воїни 110-ї ОМБр на Донеччині

Сьогодні, 11 травня, українські бійці зі 110-ї окремої механізованої бригади знищили російський штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку. Про це повідомила 110…

3 часа назад

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою

Безугла назвала Залужного ухилянтом, а Ліну Костенко слабкою старухою. За те, що ті отримали від Кличка звання «Почесний громадянин Києва».…

7 часов назад

Історія підсудного Коломойського

Підсудному Коломойському цими днями згадують його фразу: - "Життя як супермаркет: можна все брати, але пам'ятай, що в кінці чекає…

7 часов назад

Окупанти на багі їдуть штурмувати українські позиції ВІДЕО

Воїни 71-ої окремої єгерсько-десантної бригади зупинили російський багі, який їхав з десантом штурмувати українські позиції. Окупанти спочатку потрапили під кулеметний…

7 часов назад