Категории: Мир о нас

Politico оприлюднило супутникові фото дислокованих поблизу північного кордону України російських військ

Американське видання Politico оприлюднило супутникові знімки, зроблені 1 листопада поблизу російського кордону з Білоруссю та неподалік України. На них видно концентрацію російських військ і техніки.

Фото були зроблені Maxar Technologies (компанія з космічних технологій, що спеціалізується на виробництві засобів звʼязку і спостереження Землі) в районі російського міста Єльня. Від нього до кордону з Білоруссю – приблизно 165 км, до України – близько 300.

Фото: Google-мапи Червоним пінгом позначена Єльня
.

Журналісти заявили, що знімки показують скупчення бронетанкових частин, танків і самохідної артилерії разом з наземними військами.

Фото: Politico Війська біля Єльні
.

«Частини, які почали рух наприкінці вересня з інших районів Росії, де вони зазвичай базуються, включають елітну 1-у гвардійську танкову армію», – зазначили журналісти.

Фото: Politico Війська біля Єльні
.

Окрім того, медіа стверджує, що техніка 4-ої танкової дивізії була переміщена в райони поблизу Брянська і Курська, що ще бличже до кордону з Україною. Підрозділи оснащені основними бойовими танками Т-80У і самохідною артилерійською установкою. Водночас супутникових знімків із цих районів не опублікували.

У тому ж районі зафіксували елементи 1-ої гвардійської танкової армії, яка зазвичай першою отримує новітнє озброєння і розглядається як основна формація для його тестування.

31 жовтня американське медіа Washingon Post написало про те, що Росія знову нарощує війська біля кордону з Україною. За версією видання, це відбувається на тлі діалогу України з НАТО і обговорення перспектив держави в Альянсі.

Водночас у Міністерстві оборони України заявили, що станом на 1 листопада 2021 року додаткове перекидання російських підрозділів, озброєння та військової техніки до державного кордону з Україною не зафіксовано.

Супутникові знімки з високою роздільною здатністю показують військові намети та адміністративну зону в Єльні, Росія. | Супутникове зображення ©2021 Maxar Technologies
P.S.
Влада заперечує концентрацію військ РФ біля кордонів — союзники тут же публікують знімки з супутника.
Знаєте, що це означає?
Що з Україною більше не діляться розвідувальною інформацією, інакше б ГУР не робило ідіотських заяв про «іх там нєт».
Цей треш — прямий наслідок зливу спецоперації по затримці вагнерівців.
Нас більше не розглядають як надійного партнера, хто б там якими красивими словами це не зглажував — факти річ вперта.
Політичний режим Зеленського опускає завісу між Україною і Заходом, поки суспільство переважно продовжує перебувати в анабіозі.
І відсутність будь-якої реакції на чергового загиблого бійця під час «повних і всеосяжних перемирій» та «розведень» зайвий тому доказ.

Валерій Прозапас

A la guerre comme à la guerre…
Американское издание Politico опубликовало спутниковые снимки, которые демонстрируют размещение российских военных на границе с Украиной.
«Новые коммерческие спутниковые фото, снятые в понедельник, подтверждают недавние сообщения, что Россия вновь массированно размещает военных и оборудование на границе с Украиной», — пишет издание.
По данным издания, военные подразделения, включая 1-ю гвардейскую танковую армию, начали движение из других районов РФ, где обычно базируются.
Согласно анализу британского издательства по военной тематике Jane’s, на которое ссылается портал, техника из состава 4-й танковой дивизии при этом была перемещена в районы вокруг Брянска и Курска.
* * *
Ранее пресс-секретарь Пентагона Джон Кирби заявил, что США отслеживают ситуацию на границе России и Украины в связи с сообщениями о необычной активности РФ. А советник Байдена по нацбезопасности Джейк Салливан сообщил о проведённых в эти выходные консультациях с союзниками, в результате которых обнародовано заявление, что «США и союзники будут защищать и поддерживать суверенитет и территориальную целостность Украины.»
Между тем, сегодня министерство обороны Украины ОПРОВЕРГЛО информацию о наращивании российских войск вблизи украинской границы.
Смотрите, что получается:
Есть снимки из космоса, которые подтверждают концентрацию российских танков у нашей границы.
Союзники без участия Киева (но вскоре после встречи ПАП с временной поверенной в делах США в Украине) проводят по этому поводу консультации, в результате которых ВПЕРВЫЕ (поправьте, если я ошибаюсь) озвучена формулировка о том, что они намерены «защищать суверенитет и территориальную целостность Украины.»
Наше МО заявляет, что всё «пучком», никто ничего не наращивает — мир, дружба, жвачка.
Исходя из изложенного, напрашиваются как хорошие, так и плохие выводы.
Плохие:
— Россия опять играет мускулами, стараясь склонить украинское руководство к уступкам по донбасскому кейсу (впрочем, серьёзного наступления я не ожидаю — по крайней мере, до завершения сертификации СП-2).
— Руководство нашего МО по какой-то причине (может быть веской — не знаю) «морозится» или не до конца владеет ситуацией.
Хорошая одна — есть страны, которым небезразлична судьба Украины, и они этот вопрос держат на контроле.
При этом, хочу чтобы было понятно главное — никто не будет воевать за Украину кроме нашей армии и самих украинцев. Но на данный момент достаточно западных сил СДЕРЖИВАНИЯ для того, чтобы украинцам не пришлось воевать больше, чем они воюют сейчас.
Забродський оцінив можливість нападу РФ з неба
.

Якщо Росія й нападе на Україну, то зробить це з повітря, заявив в ефірі Свободи слова на ICTV генерал-лейтенант, нардеп від Євросолідарності Михайло Забродський, коментуючи переміщення російських військ біля кордонів України.

За його словами, треба відходити від моделі, що для початку активної агресії потрібно спочатку майже демонстративно провести розгортання військ.

– Якщо ми говоримо справді про реалізацію задумів нашого противника, то всі мають розуміти, що якщо щось і розпочнеться, то розпочнеться з повітряної фази. Щоб її розпочати, не потрібно повертати армії до місць дислокації. Я веду до того, що застосування повітряних сил не потребує тривалого розгортання. За умови проведення усіх підготовчих заходів – це питання годин, – наголосив нардеп.

Забродський переконаний, що противник може, наприклад, сьогодні прийняти рішення, а вранці вона вже розпочнеться, бо йдеться про високий ступінь готовності військових з’єднань повітряних сил.

На його думку, ймовірність розвитку саме такого сценарію дуже високий.

– Скажу більше – є відповідні стратегічні оцінки, які чітко вказують на те, що, можливо, крім повітряної фази, наземної фази вже й не буде, з врахуванням відповідної ефективності, – підсумував Забродський.

У Міноборони спростували інформацію, поширену в публікацї The Washington Post, про нарощування військ РФ біля кордону України.

А переміщення російської техніки вважають плановими у межах заходів після завершення навчань.

Последние новости

Військові показали успішну роботу американської БМП Bradley

Українські військові показали успішну роботу американської бойової машини піхоти Bradley. 47 окрема механізована бригада оприлюднила на фейсбук-сторінці відео ураження ворожої…

52 минуты назад

Дмітрій Табачнік: перемогу над Україною має супроводжувати «рерусифікація тих земель, які були відкинуті від історичної Росії»

В четвер, 30 травня, у Москві пройшов форсайт-форум "Какая победа нам нужна?", організований Украина.ру з нагоди 10-річчя видання. Участь у…

1 час назад

Віце-спікер государствєнной думи рф Пьотр Толстой накинувся на Казахстан

Віце-спікер государствєнной думи рф Пьотр Толстой накинувся на Казахстан з заявою, що Казахстан через свою національну політику "в случає побєди…

6 часов назад

Глава держави не має ніякого права називати потенційного президента США «лузером»

Комусь з українців може не подобатись Трамп, комусь Байден, комусь обидва. Хтось може прихильно ставитись до обох. Усі можуть писати…

6 часов назад

ДніпроГЕС у критичному стані

Дніпровська ГЕС перебуває у критичному стані після атаки російських загарбників у ніч на 1 червня. Про це в етері телемарафону…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад