Категории: Экономика

Почему советник МВФ покинул Украину

Старший экономист Европейского департамента Международного валютного фонда Вим Фонтейн, который работал в Украине больше пяти лет, был отозван из страны. Об этом сообщает издание «Новое время».

Фонтейн отвечал в Украине за реформирование финансового сектора, в части которого была реформа украинского корпоративного управления. До этого он отвечал за банковскую реформу, которая происходила во время каденции главы НБУ Валерии Гонтаревой по выполнению условий меморандума с МВФ по поводу выведения с рынка неплатежеспособных банков.

«Он посещал все ключевые судебные заседания по ПриватБанку, можно сказать был полевым генералом», — сообщает источник.

По информации СМИ, причиной отзыва может быть полный провал реформы корпоративного управления (после увольнения Андрея Коболева — ред.) и отсутствие перспектив подписания SLA соглашения и дальнейшего финансирования со стороны МВФ.

P.S.
В 2020 году «Приватбанк» списал с баланса за счет резервов кредиты связанных с Игорем Коломойским и Геннадием Боголюбовым компаний на общую сумму 56,7 млрд грн.

Согласно данным отчености «Приватбанка», на конец марта 2021 года объем задолженности по кредитному портфелю, который он связывал с прежними владельцами, составил 164,5 млрд грн, тогда как на начало 2020 года он оценивался в 210,6 млрд грн, передает Finbalance.

При этом банк отмечает, что «будет продолжать предпринимать меры для возвращения списанной задолженности».

Согласно отчетности, на 1 января 2021 года 76% кредитного портфеля банка составляли были неработающие займы.

Гіркі ліки від популізму та зради
.
Ну ладно крикливі професійні патріоти тепер мовчазні як мертві бджоли, у них робота була така, верещати виключно на замовлення про те, хто кому недорогенька, та від проплаченої люті кидатися плюшовими свинками — але зверніть увагу як здулися наші знамениті колись успішні «тєхнократи».
.
От наприклад Нефьодов, якому «реформи проходили не досить швидко», не проявив заявлених талантів і завалив митницю до рівня розвитого паханату та був зеленими тряпкамі вигнаний до «Голосу», і хоча митницю стали грабувати інші — а він про це мовчить, хіба що за звичкою щось накидує на «порохоботів».
.
Вітренко колись пхав Газпром в хвіст та гриву, а тепер різко став сином своєї мами та ліг під московське лоббі в українській енерегетиці, і знову щось віщує більшовицьке про «незалежний російській газ» та «об’єдннання активів» під аплодисменти Коломойського.
.
У Голіка кілометр доріг чомусь став втричі дорожчім в порівнянні з часами його перебування в команді «бариг», та і ті дороги тепер розповзаються після зими.
.
Супер-архі-тєхнократ Дубілєт запам’ятався хіба що коефіцієнтом 0,88 при «перепису населення» і повною лояльність до пограбування бюджету в уряді «тєхнократа» Гончарука, та і пішов собі помаленьку робити «стартапи» на крадені з Приватбанку гроші.
.
Самий знаменитий «реформатор» та «творець економічного дива Грузії» (куди не може приїхати через кримінальні звинувачення) Саакашвілі — більш ніж за рік не продемонстрував ЖОДНОГО «результату» та навіть «простого рішення», яке б хоч чимось було корисним.
.
З Лєщенка та Найєма технократів не вийшло, парні прийшли в успішні концерни, які тепер кризові — тому вони в цьому списку скоріше як ілюстрація народної мудрості «піздєть не мішки ворочать».
.
Що ж з ними трапилось таке?
Чому після президенства Порошенка різко зникла ефективність цих менеджерів, які тепер генерують збитки, інвестор тікає, а очолювана ними економіка падає гірше ніж під час повномаштабної війни?
Може не такі то були і «тєхнократи», а скоріше пристосуванці, для яких національний інтерес зник одразу з приходом до влади мародерів Коломойського, яким вони з радістю присягнули?
.
В цьому сенсі вони нічим не кращі за фсшних Боцмана та Деркача, бо свідомо підтанцьовують руйнуванню держави, а на війні гірше ворога тільки зрадник — і українському народу дорого обійдеться його довіра до цих «слуг» в дорогих костюмах.
Побачимо, чи спрацюють ці гіркі ліки від популізму та зради.

 

 

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.05.2024 1. Україна позбавляє росію дизеля та бензину, - Politico. -…

3 часа назад

Чому українцям не давали нобелів

Ми тут уже трохи розбиралися з тим, чому жінкам не давали нобелівських премій. Тепер хочу нагадати, чому українцям не давали…

4 часа назад

Урожай овочів попри втрату Каховського водосховища зріс на 10%

Українські господарства у 2023 році виростили майже 8,3 млн тонн овочів, що на 10% більше показника попереднього року (7,5 млн…

5 часов назад

Александр Кушнарь: Украина взорвала Рязанский НПЗ – один из крупнейших

P.S. Атакована нафтобаза в Кардимово, Смоленської області повністю знищена Стали відомі деталі атаки на паливо-енергетичний об’єкт у селищі Кардимово, Смоленської…

5 часов назад

Фонд Порошенка вклав 400 млн грн у виробництво модулів для військових на фронті

Фонд Порошенка разом з волонтерами ГО "Справа Громад" фінансує виробництво необхідних у військах модулів – командно-штабних пунктів, пересувних майстерень, шиномонтажів…

5 часов назад