Категории: Мир

Північна Корея нарощує залізничні перевезення з РФ

Північна Корея нарощує залізничні поставки невідомих вантажів до Російської Федерації.

Про це повідомляє Beyond Parallel.

Супутниковий знімок північнокорейської залізничної станції Туманган на кордоні з Росією, зроблений 5 жовтня 2023 року, показує безпрецедентну кількість вантажних вагонів – загалом близько 73.

Рівень залізничного руху набагато вищий, ніж той, який Beyond Parallel спостерігав на об’єкті протягом останніх п’яти років, навіть у порівнянні з рівнем до Covid-19.

Нагадаємо, що “Мілітарний” протягом вересня повідомляв про обмін озброєннями між двома країнами.

До прикладу, КНДР постачає росіянам широку номенклатуру боєприпасів, росіяни – пропонують північним корейцям літаки.

Широке використання брезенту для накриття транспортних ящиків, контейнерів та обладнання унеможливлює ідентифікацію вантажу, що знаходиться на залізничному об’єкті Туманган.

Події в інших місцях на об’єкті Туманган вказує на те, що Північна Корея не просто планує відновити прикордонний рух до рівня, що існував до Covid-19, а й ще більше розширити пропускну спроможність на цьому прикордонному переході.

Доказом цього є розбудова нових складських майданчиків.

Речник Державного департаменту США Метью Міллер підтвердив, що є “підстави вважати, що вони збиралися обговорити військові поставки”.

Він додав, що незалежно від напрямку військового обміну, Сполучені Штати “без вагань запровадять санкції, якщо і коли це буде доречно”.

Супутникові знімки показують, що, починаючи з п’яти днів після саміту “КНДР-РФ”, спостерігається поступове, але неухильне збільшення кількості вантажних вагонів.

Саме на цьому об’єкті були помічені п’ять російських вагонів з Хасана 18 листопада 2022 року, коли Білий дім підтвердив, що Північна Корея постачає зброю російській ПВК “Вагнер”.

На додаток до цих заходів протягом останніх двох років було збудовано захисну стіну з численними постами охорони, що охоплює складські приміщення і південну частину залізничної колії.

Ці заходи, ймовірно, є частиною зусиль Північної Кореї, спрямованих на суворий контроль за пересуванням населення, а також підготовкою до роботи з чутливими товарами на кордоні, оскільки країна прагне зміцнити свої зв’язки з Росією.

mil.in.ua

Залізничний об’єкт Туманганг, 5 жовтня 2023 р. Зображення демонструє безпрецедентно високий рівень трафіку вагонів на північнокорейській станції на кордоні з Росією

Огляд залізничної станції Туманганг, 5 жовтня 2023 р.

Крупним планом західна частина залізничної станції Туманганг, 5 жовтня 2023 р.

Крупним планом східна частина залізничної станції Туманганг, 5 жовтня 2023 р.

Об’єкт розвантаження нафтопродуктів на залізничному об’єкті Tumangang, 5 жовтня 2023 р.

Теги: КНДР

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

23 секунды назад

На Вінниччині сили ППО знищили 25-й «шахед», — Повітряні сили

Зранку 2 червня сили ППО у Вінницькій області сили ППО знищили останній з "шахедів", якими вночі атакували росіяни. Про це…

5 минут назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.06.2024 1. Країни Євросоюзу розглядають конфіскацію приватних активів росіян для компенсації…

16 часов назад

Вʼятрович: “слуги народу” знову хочуть скасувати український дубляж у кіно

Депутати з провладної фракції “Слуга народу” вкотре хочуть повернутися до давно готового до другого читання законопроєкту N9432 про англійську мову,…

16 часов назад

Україна отримала від США офіційний дозвіл на застосування американського озброєння для ударів по РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив дозвіл Україні застосовувати американську зброю для ударів по військових цілях на території РФ. Про…

1 день назад