Категории: Экономика

Після скандалу із закупівлями Міноборони вирішило перейти на закупівлю «раціонів», щоб не показувати ціну за одиницю продуктів, — журналіст Ніколов

Міноборони, щоб запобігти корупції при закупівлі харчів для ЗСУ, мало опублікувати в «Прозорро» вартість одиниці закуплених товарів, тобто — ціну за 1 кілограм картоплі, за 1 яйце.

При цьому без жодного оприлюднення військових частин і обсягів закупівлі. Але Міноборони вирішило перейти на закупівлю якихось «раціонів». Тобто взагалі прибрати зі своїх контрактів ціни картоплі, окорочків та ін. Більше того, міністр оборони Олексій Резніков відмовився оприлюднювати акти приймання-передачі продуктів, щоб остаточно показати ціну закуплених для ЗСУ продуктів.

Про це повідомив на своїй сторінці в фейсбуці журналіст Юрій Ніколов.

«На жаль, в історії яєць Резнікова переходимо до нехороших новин.

Буквально пару днів тому нардепи вирішили, що запобіжником від мухлєжу і маніпуляцій в Міноборони має стати публікація в «Прозорро» звітів про ціну за одиницю продуктів – ціна за 1 кілограм картоплі, за 1 яйце. Щоб кожен з нас, та хоч Байден з Шольцем, могли самі зайти і побачити почім картопля для солдатів. При цьому без жодного оприлюднення військових частин і про обсяги закупівлі. Тупо ціна за 1 кілограм картоплі. Нічого більше взагалі.

Але ось сьогодні мені кажуть, що Міноборони вирішило взагалі перейти на закупівлю якихось «раціонів». Тобто взагалі прибрати з своїх контрактів ціни картоплі та окорочків з капустою. Щоб більше взагалі не давати приводів для питань.

Більше того, Резніков в середу на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради НЕ ПОКАЗАВ актів приймання-передачі продуктів в військових частинах. Саме ці документи мали б остаточно розвіяти сумніви у тому по якій ціні їдуть яйця на столові Міноборони. По 70 гривень за десяток як в магазині, чи по 105 як кажуть деякі, чи по 170 як вказано в контракті. Чи може по 60 гривень як у прикордонників. І не тільки не показав ті що вже є. Мені кажуть, що ціни прибрали з видаткових накладних, по яким картопля їде до військових зараз, після початку скандалу.

Тобто Резніков замість розвіювання мороку довкола закупівель на десятки мільярдів гривень створює ще більший туман, щоб ще надійніше приховати комерційні таємниці свого відомства.

Бо ціна картоплі – це не воєнна таємниця. Це лише гнилий комерс», — розповів журналіст.

Нагадаємо, 21 січня ЗМІ повідомили, що харчі для військових Міноборони може закуповувати за цінами завищеними у 2-3 рази. 

censor.net

Дякую!
Відразу видно що міністр оборони і Володимир Олександрович, який його покриває — це найчесніші в світі люди, реформатори і вообще!!!
Я б сказав геніальні люди, бо все геніальне просте, а все просте геніальне: є проблема з золотими яйцями — засекретив і нема проблеми.
І чим не турбореформа?
Ну, Віктор Федорович, ну, лошара.
Ну і давайте будемо чесними, що з цими кремлівськими агентами ІПСО робити? Як якими? Якщо від військових командирів засекречують, то очевидно вони і є агентами ІПСО ворога?
А може в них біполярочка? Проливають власну кров і ворожоіпсошникають. Він міністр, найчесніша людина на світі, після Володимира Олександровича, йому віднєє.
Але дякувати такій важливій турбореформі, тепер кожна бабця на базарі у відповідь на ціну яєць чи бульби може казати «Воєнная тайна» і відставати покупцю стільки продукції, скільки їй самій хочеться. Дякуємо!

Міністр оборони України Олексій Резніков та генеральний інспектор міністерства оборони США Роберт Сторч обговорили питання співпраці та забезпечення контролю за озброєнням.

Про це Резніков повідомив у Фейсбуці.

«Україна переможе в цій війні. Це найважливіші слова, які я чую на кожній зустрічі із нашими міжнародними друзями і партнерами. Сьогодні це повторив мій колега Генеральний інспектор Міністерства оборони США Роберт Сторч, якого я був радий вітати разом із делегацію в Києві. Змістовна, предметна зустріч, результати якої надважливі для подальшої тісної співпраці», — зазначив міністр.

Він наголосив, що делегація інспекторів США відзначила перші результати впровадження Мініоборони України логістичної програми LOGFAS, яка дозволяє моніторити постачання озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.

Співрозмовники обговорили подальшу роботу з автоматизації для забезпечення контролю та унеможливлення корупції. «І я, і пан Сторч висловилися за важливість контролю. Наші партнери впевнилися, що усе озброєння й обладнання, яке доставляється з США у відповідній кількості, ефективно застосовується українськими захисниками», — написав очільник МОУ, наголосивши, що війна обов‘язково завершиться перемогою України.

«І саме тому вже зараз ми повинні закладати фундамент для співпраці в післявоєнний час — для відбудови незалежної і суверенної України. Важливо, щоб ця стратегія була відома нашим союзникам і друзям за кордоном, які вчергове сьогодні пересвідчилися в нашій повній відкритості», — резюмував міністр. 

Последние новости

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів. Про це в ефірі Radio…

18 минут назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024 1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.…

14 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

14 часов назад

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила для України новий пакет військової допомоги. Пакет включає системи ППО IRIS-T, реактивні системи залпового вогню HIMARS і танки…

1 день назад

“Мирний” ультиматум Путіна: перемога або приниження – обирати нам

Пуйло озвучило умови для завершення війни. Тепер це звучить так. Україна має подарувати Москві повністю Донецьку Луганську, Херсонську та Запорізьку…

1 день назад