Категории: Украина

Під час війни збагатився на 58 млн: ДБР затримало ексчиновника ЗСУ з продовольчого забезпечення тилу

Правоохоронці викрили на незаконному збагаченні колишнього начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Командування Сил логістики Збройних сил України.

Про це повідомили в ДБР та Офісі генпрокурора.

Хоча правоохоронці не називають ім’я затриманого, але, за даними «УП», йдеться про Олександра Козловського.

Як повідомляє слідство, у 2022-23 роках посадовець набув необґрунтованих активів на суму майже 58 млн грн. У повідомленні правоохоронців йдеться про накопичення підозрюваним 53 земельних ділянок по всій території України, автомобіль «Toyota», квартиру в Києві та інше майно.

Також у ДБР розповіли, що підконтрольні посадовцю підприємства скуповували приміщення, наприклад єдиний майновий комплекс експериментального протезно-ортопедичного підприємства та склад, площею понад 2 тис. кв.

Наразі підозрюваного затримали. Прокуратура клопотатиме, щоб його відправили під варту. За місцем проживання ексчиновника проводяться обшуки.

Ці фото з квартири полковника ЗСУ, якому зачитують підозру у корупційному збагаченні. Мовляв, купив всяких машин, квартир, землі на 58 мільйонів гривень, здобутих незаконним шляхом. Зверніть увагу на стильний дизайн квартири, у якій, судячи по сходам на другій фотографії, більше одного поверху.
Ще раз. Мова йде про полковника ЗСУ. Небойового керівника начпродів. Тилового пацюка з продовольчого управління Сил Логістики. З відповідною державною зарплатою.
Але у нього є батьки і дружина, які нібито бізнесмени. Їхній бізнес полягав у тому, щоб приймати на свої рахунки і знімати через банкомати мільйони гривень від фірм, що постачали харчі військовим. При цьому постачали менше, ніж записували у накладні. І постачали гіршої якості, ніж проводили по документам. Ми не називаємо отримані гроші «відкатами», бо слідство цього ще не довело. Але слідчі вже точно розуміють, що ці гроші мають незаконне походження.
Більше того, з цих «доходів» полковник через підставну особу збирався купити… протезний завод у Хмельницькому. Так би мовити, щоб заробляти на солдатах двічі. Один раз недогодовуючи, а другий раз на інвалідності.
NashiGroshi
Коли я говорю про начпродівську мафію — я саме таких пацюків маю на увазі. Чесно, після того як у січні ми докладно описали корупційну схему заробітку на харчах для солдатів http://surl.li/pbznl, одне з найболючиших питань було таке: «І що шо ти написав про Козловського? Він продовжує ходити на роботу як ні в чому не бувало!»
І що мені було відповідати на таке? Бухтів, що я не слідчий, що моя справа — гавкати на проблему, а рішати її мають люди в погонах.
Чесно, сьогодні маю полегшення. Але не до кінця))) Бо знаю наших правоохоронців. Які спочатку з помпою і камерами проводять обшуки/підозри, а потім справи сиплються в судах. Історія з Лієвим (той що злив півтора мільярди на міни, яких так і не привезли) вчить, що до вироку краще сильно не радувацця.
Але все рівно приємно, що хоч на півшишечки змінили статус-кво. А як переламаємо харчову мафію через начпродівське коліно, то взагалі буде свято))) Можу сказати, цей процес теж потроху йде.

Последние новости

Типовий український канал

На заувагу про засилля побитих шашеллю беззубих пʼяниць із РФ в ефірах українських медіа — одна мила жінка написала: «Ну,…

8 часов назад

Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо

Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо щодо витоків по справі кураторів "Великого будівництва" Юрія Голика, Георгія Біркадзе, а також співробітників…

9 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 15-16.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2024 1. Санкції США зупинили торгівлю валютою та призвели до паралічу…

9 часов назад

Прочитав спільне комюніке з саміту миру

Прочитав спільне комюніке з саміту миру. Загальнозрозумілі фрази, які висловлювалися десятки, ні сотні разів Зеленським, союзниками. Так і не зрозумів…

9 часов назад

Казка про стару людину і золоту рибку доходить до фінішу…

Путін і Кремль істерять не лише через Саміт Миру і що їх туди не запросили. Кремль в курсі, що якийсь…

10 часов назад

Співпрезидент

До речі, ви в курсі, що в нас тепер дві України й, відповідно, два президенти? Це вже поза всіма межами…

11 часов назад