Категории: ВидеоВПК

Пентагон оголосив деталі нового пакету військової допомоги Україні. ПЕРЕЛІК

Міністерство оборони США в понеділок оголосило про виділення чергового пакета військової допомоги Україні загальним обсягом 460 мільйонів доларів.

Про це повідомив журналіст “Голосу Америки” Остап Яриш

Згідно з переліком, до пакета увійшли додаткові боєприпаси для реактивної системи залпового вогню HIMARS, артилерійські снаряди калібру 155 міліметрів і мінометні снаряди калібру 120 міліметрів.

Також у пакеті – чотири радіолокаційні системи, додаткові ПТРК Javelin і підривні снаряди (кількість не уточнюється), близько 2000 протитанкових ракет, чотири бойові машини піхоти Bradley, дві тактичні машини, протипіхотні міни Claymore, прилади нічного бачення, засоби зв’язку, медичні засоби та запчастини для техніки.

До нього увійшли:

  • додаткові боєприпаси до HIMARS
  • артилерійські снаряди калібру 155 мм
  • боєприпаси калібром 120 мм для мінометів
  • 4 радіолокаційні системи
  • протитанкові комплекси Javelin
  • близько 2000 бронебійних снарядів
  • 4 машини вогневої підтримки Bradley
  • 2 тактичні машини для відновлення обладнання
  • протипіхотні міни Claymore
  • підривні боєприпаси
  • прилади нічного бачення
  • засоби зв’язку
  • медичні засоби
  • додаткове обладнання для ремонту.

Нагадаємо, крайній пакет військової допомоги США на суму 400 мільйонів доларів до цього було оголошено наприкінці січня, до нього увійшли зокрема танки M1 Abrams. Загальний же обсяг американської військової допомоги Україні з лютого 2022 року вже перевищив 28 мільярдів доларів.

Про останню допомогу стало відомо на тлі неоголошеного візиту американського президента Джо Байдена до Києва в понеділок, що відбувся за кілька днів до річниці вторгнення Росії в Україну. 


Цей пакет можливо б було назвати «боєприпасним», якби не наявність у ньому Bradley Fire Support Team Vehicle, яка має окремий індекс М7 та скорочену назву BFIST. І по суті це не бойова машина піхоти, а машина наведення високоточного озброєння та розвідки. Більше того, це доволі рідкісна навіть для армії США у порівнянні з усіма іншими версіями Bradley. Зокрема існує інформація, що їх всього було випущено лише 55 одиниць.

Bradley M7 Fire Support Team Vehicle (фото: BAE Systems)

М7 Bradley BFIST була створена у 90-х роках на базі M2A2 Bradley ODS і має цілий ряд особливостей. Зокрема на ній немає ПТРК TOW, а замість неї встановлено лазерний дальномір-підсвітлювач та система виявлення цілей, яка дозволяє працювати на відстані у 20 км. Одразу зазначимо, що це інструментальна дальність, бо пряма видимість на місцевості частіше буває меншою.

Також машина оснащена системою позиціювання на основі супутникової навігації та інерціальної системи й разом із лазерним далекоміром це дозволяє максимально точно визначати координаті цілі та передавати їх для ураження артилерією. М7 Bradley BFIST також може підсвічувати цілі для ударів боєприпасами з лазерною системою наведення.

Тобто головна задача цієї машини — саме наведення артилерії безпосередньо у бойових порядках, а не транспортування бійців та їх вогнева підтримка.

Можливості закладені у М7 Bradley BFIST, яку почали постачати до збройних сил США з 2000 року, були втілені у сучаснішій версії БМП M3A3 Bradley, які мають аналогічні можливості «у базі». Водночас Україні передається саме M2A2 Bradley ODS без командирської панорами й тому передача BFIST має доволі велике значення.

defence-ua.com

M7A4 Bradley Fire Support Team (BFIST)

 

Последние новости

Єрмак після перемовин з представником РФ Козаком 10 лютого 2022 року переконав Зеленського в тому, що російського вторгнення не буде – BBC

Глава Офісу президента Андрій Єрмак не вірив у повномасштабне вторгнення Росії попри попередження з боку західних партнерів, а 10 лютого…

11 минут назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 20-21.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 21.05.2024 1. Акції «Газпрому» впали після відмови платити дивіденди. - Акції…

23 минуты назад

П’ять років Зеленського. Атракціон. Епоха втрачених смислів

Журналісти питають, “а що твоя бульбашка говорить про кінець офіційного президентського терміну Зеленського?”. А я дивлюся чим переймаються соцмережі і…

1 час назад

Зеленський кричить на генералів ЗСУ, — The Economist

Президента України Володимира Зеленського можуть тримати у так званій "теплій ванні", в якій генерали не надають йому всієї інформації про…

2 часа назад

Щодо наявності оборонних позицій на півночі Харківщини

Питання та відповіді щодо проведених робіт: 1. Чи побудовані лінії оборони? - Три лінії оборони будувалися ВЦА навколо Харкова, значна…

12 часов назад