Категории: Мир

Німеччина перекидає 45-ту танкову бригаду до Литви

До Литви прибула перша група зі складу німецької 45-ї танкової бригади для постійного розміщення з метою прикриття східного флангу НАТО.

Про це повідомило міністерство оборони Литви.

8 квітня до Вільнюського аеропорту на військово-транспортному літаку C-130 Повітряних сил ФРН була доставлена перша група німецьких військових у складі 21 бійця, що стали першою частиною 45-ї танкової бригади Lietuva.

Більша частина групи буде розташована у Вільнюсі. Вона відповідатиме за планування передислокації бригади до Литви та координуватиме вимоги до військової інфраструктури.

Рішення про постійне перебування німецького контингенту було прийнято 23 грудня 2023 року під впливом повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Воно має на меті посилити присутність НАТО в країнах, які мають спільний кордон з РФ та Білоруссю.

«Сьогодні, менш ніж через чотири місяці після підписання Литвою та Німеччиною плану дислокації бригади, до нашої країни прибула первинна група управління штабу 45-ї механізованої бригади «Литва». Для нас це означає ще ефективніше стримування ворога та ще більшу безпеку, а також є прикладом виняткового лідерства та відданості, коли ми фактично бачимо, що колективна оборона та єдність НАТО працюють», – сказав командувач ЗС Литви. Сили, генерал Вальдемарас Рупшис.

Розгортання 45-ї танкової бригади

Планується, що до кінця року штаб бригади у Литві збільшиться до 150 військовослужбовців, у функції яких входитиме подальша робота з організації переміщення німецьких солдат для служби в Литві.

Після створення військової інфраструктури на полігоні Руднінкай основним місцем дислокації німецької бригади стане військова територія Шальчінінкайського району. На полігоні Руднінкай проходитиме служба більшості бійців німецької армійської бригади, решта служитимуть у Руклі. Німецькі солдати та їхні родини житимуть у Вільнюсі та Каунасі.

Основні сили 45-ї бригади перекидатимуть до Литви поетапно: цього року до країни прибудуть перші солдати, а у 2025-2026 роках відбудеться основна передислокація підрозділів. У 2027 році німецька бригада повинна вийти на повну боєздатність.

Очікується, що всього 4800 німецьких солдатів і 200 цивільних будуть перекинуті до Литви на постійне перебування. Розгорнуту в країні бригаду очолить полковник Андре Гастенрат, який раніше служив у Литві.

Важка 45-та танкова бригада є новоствореним підрозділом. До її складу входить три батальйони, а також підрозділи тилового забезпечення.

Ядром підрозділу мають стати 203-й танковий батальйон та 122-й механізований батальйон. Вони озброєні танками Leopard 2A6 та бойовими машинами піхоти Puma.

mil.in.ua

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

9 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

9 часов назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

9 часов назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

14 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

14 часов назад