Категории: Мир о нас

Нетаньяху подякував Україні за рішучу підтримку Ізраїлю

Між Ізраїлем та угрупованням ХАМАС триває загострення конфлікту. На цьому тлі прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньяху написав подяку Україні за підтримку.

Прем’єр Ізраїлю оприлюднив відповідний допис 16 травня. Він розмістив у твіті прапори країн, яким дякує.

Заява Нетаньяху

Дякую за рішучу підтримку Ізраїлю та нашого права на самооборону від терактів,
– написав прем’єр-міністр Ізраїлю.

Окрім України, він подякував також США, Албанії, Австралії, Австрії, Боснії і Герцеговині, Бразилії, Болгарії, Канаді, Колумбії, Кіпру, Чехії, Грузії, Німеччині, Гватемалі, Гондурасу, Угорщині, Італії, Литві, Молдові, Нідерландам, Північній Македонії, Парагваю, Словенії і Уругваю.

Як Україна реагує на загострення конфлікту в Ізраїлі

МЗС України 11 травня засудило загострення ситуації у Східному Єрусалимі, Секторі Гази та Західному березі. Окрім того, закликало негайно припинити ракетні обстріли.

Засуджуємо загострення ситуації в Східному Єрусалимі, Секторі Гази та Західному березі, яке призвело до людських жертв. Ракетні обстріли території Ізраїлю мають негайно припинитися. Визнаючи право Ізраїлю на самооборону, закликаємо усі сторони утриматися від ескалації насильства,
– повідомили у МЗС.

Президент Володимир Зеленський 12 травня закликав припинити протистояння.

«Без смутку й жалю неможливо на все це дивитися. Потрібно негайно зупинити ескалацію заради життя людей», – наголосив Зеленський.

P.S. А чому Україна має підтримувати Ізраїль?

— Що, хіба Нетаньяху їздить з дружніми візитами в Київ, а не в Москву — цілуватися в десна з Путлєром, головним союзником ХАМАСУ, надягати колорадську стрічку та ходити з Дідами на палках на «Дєвятоє Мая»?
.
— Хіба Ізраїль вже визнав Голодомор українського народу геноцидом?
.
— Ізраїль не продавав військові безпілотники Росії (відмовившись продати озброєння Україні), з яких на Донбасі убивали українських воїнів?
.
— Ізраїль приєднався до санкцій проти РФ за агресію проти України?
.
— Ізраїльське посольство не продавлює тут грубою силою російський олігархічний проект меморіалізації Бабиного Яру, повністю злигавшись з московськими путінськими товстосумами?
.
— Ізраїльський посол у Києві не виступає регулярно з хамськими заявами, повчаючи українців, кого нам тут слід вважати героями?
.
Політично Україна і українці нічого не винні Ізраїлю. Бо це не дружня нам країна, м’яко кажучи (на відміну від багатьох ізраїльтян, які щиро симпатизують і підтримують нас)
А по-людськи ми їм звичайно співчуваємо і розуміємо.
Михайло Ужвій
Єдино вірна політика України щодо арабо-ізраїльського конфлікту — «я болєю за тебя».
Розберіться вже нарешті у своїх інтересах.
Обсяг торгівлі України з Єгиптом за 2020 рік = 1,8 млрд доларів.
Обсяг торгівлі з Туреччиною — 4 млрд 973 млн доларів.
Обсяг торгівлі з Саудівською Аравією, чий принц непогано нам допоміг влізши у нафтову війну з Рейхом, — мільярд доларів.
А з Ізраїлем — 450 мільйонів.
Ось і відповідь.
100 разів казав: з нашими торговими партнерами в нас мають бути гарні стосунки. Ізраїль не приєднався до санкцій проти РФ і дозволив своїм компаніям торгувати з окупованим Кримом. Псувати гарні стосунки з партнерами заради країни, у якої офіційна політика — державний егоїзм? Чи мають мізки ті, хто до цього закликають?
І помітьте: я не влазив в тему — хто правий, хто винний. Хоча, коли ізраїльский суд виселяє палестинців з помешкань, щоб туди вселилися ізраїльтяни, що і спричинило черговий спалах конфлікту, це нагадує Крим-44 з депортацією кримських татар.
Джон Сміт
«Репортеры без границ» обвинили Израиль в военных преступлениях

Нанесение Израилем авиаударов по редакциям СМИ в секторе Газа были целенаправленными и являются военными преступлениями. Об этом заявил генеральный секретарь НПО «Репортеры без границ» (RSF) Кристоф Делуар.

«Умышленно уничтожая средства массовой информации, ЦАХАЛ не только наносит неприемлемый материальный ущерб редакциям, но и в целом препятствует освещению в СМИ конфликта, который напрямую затрагивает гражданское население», — сказал он.

Израиль за последние несколько дней разрушил ряд зданий, в которых находились редакции 23 местных и международных СМИ.

«Репортеры без границ» просят прокурора Международного уголовного суда (МУС) Фату Бенсуду определить, являются ли эти удары военными преступлениями», — подчеркнул Делуар.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

9 часов назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

9 часов назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

9 часов назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

22 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

22 часа назад