Категории: Мир о нас

НАТО созывает экстренное заседание из-за российских войск вблизи Украины

Главы МИД стран НАТО 7 января проведут экстренное заседание, сообщила пресс-служба альянса во вторник.

Темой переговоров, которые пройдут в виртуальном режиме, станет «наращивание» российской группировки войск вблизи Украины и другие вопросы общеевропейской безопасности, заявила в Тwitter официальный представитель НАТО Оана Лунгеску.

Консультации состоятся на следующий день после того, как в Москву в визитом прибудут внешнеполитический советник канцлера ФРГ Йенс Плётнер и дипломатический советник президента Франции Эммануэль Бонн.

Они проведут переговоры с замглавы администрации президента РФ Дмитрием Козаком, которые должны предварять консультации по гарантиям безопасности России, намеченные на 10-13 января (с США, НАТО и ОБСЕ). По словам источника ТАСС в АП, встреча состоится по приглашению российской стороны.

К середине декабря вблизи украинской границы находилось около 100 тысяч российских военных, включая около 50 высокомобильных батальонных тактических групп, пишет Financial Times со ссылкой на источники, знакомые с данными западных разведслужб.

По их оценкам, число военнослужащих может вырасти до 175 тысяч к концу января, когда земля промерзнет и будет более пригодна для передвижения танков в случае наземного вторжения.

P.S. А Зеленський в такий тривожний для України час вирішив трішки відпочити

Як же жалюгідно.
Зеленський виправдовується. Третій за місяць відпочинок. Виявляється «подорожує з Києва до Буковелю для короткого зимового відпочинку»..прямо там де Коломойський.
Нагадаю що останній раз Зеленський був у своїй резиденції в Гуті саме перед Новим роком, в районі 25 грудня. І от знов «короткий відпочинок».
При чому, нагадаю що сьогодні ПЕРШИЙ РОБОЧИЙ ДЕНЬ. І в той час поки більшість українців вийшли на працю після вихідних, в цей же день Зеленський «пішов відпочивати».
Як вам таке?
Може нам всією країною теж піти відпочивати раз так 10-15 на рік. Ну щоб зрівняти рахунок з «перепрацьованим» президентом.

 

Теги: НАТО

Последние новости

Наслідки атаки дронами на Харків

4 травня близько 01:17 ночі війська РФ атакували Харків "Шахедами". Через падіння уламків ворожих дронів горіли двоповерхова офісна та складська…

4 минуты назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 04.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 04.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

17 минут назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 03.05.2024 1. Росія постачає нафту до Північної Кореї понад встановлений ООН…

12 часов назад

Інтерв’ю заступника голови ГУР Скибіцького The Economist. Основні тези

Заступник голови ГУР МО України Вадим Скибицький для The Economist про поточну ситуацію. По порядку, як це було в інтерв'ю, без вирваних із контексту…

12 часов назад

Юрій Бутусов: Безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та…

12 часов назад

НЕВЕСЕЛИЙ КЛОУН-ЗАЛІЗНИЧНИК

Існує така теорія, що російський диктатор владімір путін вдало зміг залякати українського недодиктатора Віктора Януковича. Начебто, коли Янукович і його…

12 часов назад