Категории: Мнение

Напрямки ударів РФ прив’язані до ГТС та магістральних шляхів

Привіт, друзі, днями Майкл Шелдон з DFRLab опублікував хорошу добірку спостережень щодо продовження накопичення російських сил біля кордонів України ( посилання на моніторинг є тут: https://t.me/informnapalm/2873 )

Але саме по собі продовження накопичення сил ще не є 100% ознакою неминучості вторгнення. Скоріше це інструмент для політичного тиску як на Україну, так і на країни НАТО.
Досить абстрактні заяви Заходу про «високу ціну, яку заплатить Росія у разі повномасштабного вторгнення» скоріше підігрівають Кремль промацувати і далі, а яку ж саме «ціну»? Бо те, що є «високою ціною» для Західних країн, для керівництва РФ може здаватись і досить прийнятним для продовження агресії.
Поки що за сукупністю інформації у мене немає відчуття, що агресія неминуча чи станеться цієї зими. Думаю, ні США, ні Росія ще самі не знають чи буде ескалація, всі лише зважують ризики. Але російські війська продовжують зосереджувати сили по напрямках, продовжують готувати інструмент агресії, яким можуть скористатися. Ну і цікаво накласти напрямки зосередження російських таборів на магістралі та точки входу газотранспортної системи України.
Бо в інформаційному просторі України багато говорили, що у РФ не вистачить сил, щоб захоплювати та окупувати міста лівобережної України. Це правда.
Проте, що як керівництво РФ і не планує окупувати міста, а планує тільки бліцкриг для досягнення своєї мети малими силами, тобто російським військам і не потрібно захоплювати великі міста, достатньо захопити нитки газопроводів та сховища газу, щоб спричинити колапс в Україні. Ну і зима для таких бліцкригів (чи ця, чи якась з наступних) справді краща для досягнення таких цілей, ніж літо.
Але повторюсь, що рішення якщо і буде прийняте, то на нього будуть впливати не тільки фактори достатньої кількості сил на кордоні, але і здебільшого саме внутрішня та зовнішня політична ситуація. Хотілося б, щоб і Україна і Західні партнери були готові реагувати швидко і на упередження, бо самі по собі загрози економічних санкцій надто повільна та непевна ціна. Україні потрібно більше високоточної зброї, для стримання намірів Москви.
P.S: Ну і суто для роздумів скину вам декілька мап:
Зліва зверху — мапа зосередження таборів ЗС РФ біля кордону по матеріалах DFRLab та інших спостерігачів.
Зліва знизу — мапа прогнозованих напрямків удару у разі вторгнення, яку нещодавно поширювало видання BILD.
Справа та знизу — мапи ГТС України з точками входу.
P.P.S: Ну власне мапу я навів, щоб якось спробувати зрозуміти логіку західних видань та їх джерел, які продукують мапи вторгнення судячи з напрямків ударів, вони саме по ГТС орієнтуються. Звісно, що РФ може і простіше організувати диверсії у себе, але так вони не вирішують питання бліцкригу та захоплення газових сховищ, які можуть дозволити дотягнути економічно до літа. Власне, це лише припущення, дивлячись на чисельні мапи, які поширювали Західні ЗМІ. Мені здається, що логіка «прогнозованих напрямків ударів» прив’язана саме до ГТС та магістральних шляхів.
В России вступает в силу национальный стандарт о срочном захоронении трупов в военное и мирное время. Он определяет порядок обустройства братских могил.
Стандарт касается массовых захоронений людей и животных, погибших в ходе или вследствие военных действий или чрезвычайных ситуаций мирного времени. Организацией могил поручено заниматься региональным властям, для чего выделяются средства и создаются специальные команды.
Нормативный акт предусматривает три вида захоронений: в земле, кремация с последующим захоронением праха и предание воде. Власти должны заранее оценить объем работ, создать необходимые запасы гробов, мешков, извести, спецодежды и топлива для транспорта. Примечательно, что новые правила вступают в силу 1 февраля 2022 года. Эта дата называется западными спецслужбами в качестве возможной даты вторжения в Украину.

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

11 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

11 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

11 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

17 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

19 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

20 часов назад