Категории: Мнение

Найбільша прихована загроза безпеці нашої країни

Чому я пишу про манкуртів, колаборантів та латентних колаборантів більше, ніж про росіян? Тому що з росіянами все (особливо з 2022 року) зрозуміло: це відкритий ворог, якого треба zнищувати, щоб він не знищив нас. А ті, кому це досі не зрозуміло, хто хоче «дагаваріваться», «міра» тощо — то, власне, і є ті самі латентні (багато хто вже розкрився) колаборанти і капітулянти, про яких я пишу з 2019 року.
Саме колаборанти (і латентні і свідомі) — це найбільша прихована загроза безпеці нашої країни. Саме колаборанти деструктивно впливають на розвиток національної свідомості, ідентичності, вносять розкол в українське суспільство, просувають ворожі наративи, і врешті — саме на них робиться основна ставка при окупації — як каже Забужко: не існує окупації без колаборації.
Ось, наприклад, доктор Комаровський. Десятки років тягнув в Україну «русскій мір», розказував про український націоналізм як найбільшу хворобу українського народу (sic!) та про те, як можна все швидко порішати з путіним за чаркою горілки, а війна — це все поганий Порошенко розвʼязав і наживається. Під час виборів 2019 «продавав» свою пику в команді Зеленського, а потім і на того образився, коли український народ не дав Зеленському капітулювати підписаннями різних формул Штанмайера та виконаннями оманівських договорняків. (Спойлер: тепер доктору подобається Арєстовіч і його програма, що, звісно, не дивно і навіть очікувано.)
Доктор офигів, коли почалося повномасштабне вторгнення (такого від своїх улюблених росіян він точно не очікував, бо ж війни з 2014 року для нього не існувало), коли сильно постраждав його рідний Харків, що був на волосині від окупації.
Тоді доктор вперше засудив росію («путінську», безумовно) і, нарешті, визнав, що у нас є потужний зовнішній ворог, який прийшов нас вбивати, а не просто «політікі поссорілісь».
І наче все дєдуля зрозумів, і наче визнав, і навіть ззовні дуже змінився, як і багато українців з 24 лютого… Але одна константа залишається в риториці Комаровського незмінною: «мовне питання».
Я збилася з рахунку, скільки разів він говорить про «мовне питання» в останньому своєму інтерв’ю Гордону, при тому, що той його не питає про це жодного разу. Комаровського дуже бісить і злить, що українці в Україні хочуть (і вимагають!) чути і читати українською, він називає це ламанням йому рук та ніг. Українців, які підтримують мовний закон, виступають за розширення вжитку української мови у всіх сферах життя та за дерусифікацію, доктор називає фаріцоямі і наголошує, що він ненавидить таких українців.
Чому в Німеччині вивчають німецьку, коли туди переїжджають жити, Комаровський пояснює дуже просто: «Да патаму что Гєрманія за нємєцкій язик дайот тєбє мєдіцину і бєзопасность! Ти покупаєш за нємєцкій язик горізонт планірованія, мєдіцину і безопасность». «А Україна, — волає доктор — нє дайот мнє мєдіцину і бєзопасность!».
Тільки чомусь, подумала я, всі мої знайомі, які переїхали з України (до та після 2022 року) за кордон, постійно жаліються на медицину (особливо в Європі) та по можливості їздять вирішувати свої медичні питання саме до України. «Бєзопасность» доктору не дала, бачте, Україна, до якої він все життя тягнув російське лайно, а тепер це лайно прийшло «захищати» таких як він на танках, і українські хлопці та дівчата віддають своє життя, щоб це старе опудало ходило Києвом і розказувало, що йому тут нєбєзопасно.
Але в одному я таки згодна із заскорузлим ватником. Наша держава надто довго надавала можливості, свободи, послуги «бєзвоздмєздно». Дуже довго можна було вчитися, працювати, вести бізнес, мати українське громадянство та права — не говорячи українською мовою.
Прийшов час це змінити: тепер ні Комаровський, ні Лобода, ні Арєстовіч, ні Смірнов з TABASCO, ні жоден російськощелепний таксист не мав би отримувати в Україні ні роботу, ні медицину, ні гроші, ні послуги, ні толерантність до них, ні ефіри, ні підписників, ні голосів на виборах без їхнього знання та вжитку української мови.
Саме так і тільки так: поступово, покроково, послідовно зменшимо кількість латентних колаборантів в Україні та забезпечимо національну безпеку.
Oksana Bailo
Дякую, дуже дякую володимир оманович вам особисто, ….олені скумбрієвні вашій дякую, …єрмаку лаптієвічу та подоляку регіоналовічу низький уклін, що погралися два дні з моєю сторінкою, та і відпустили на волю.
Дякую … дуже дякую цукербергу феесбеховічу, бо звісно що тобі делать нечего мой друг, бо ты от жизни от своей устал -і заглянул в їх вечерний квартал!… парам па па пам … па ба бааа баааммм..
Тепер що до міжнародної обстановки.
Неочікуванно путін рванув в лідери політичних перегонів і схоже що він обійде опозиційних кандидатів.
В європі також втомилися від здорового глузду і заблокували шляхи до України. Дякую,… разом переможите. Але воювати за ваши жопи ми наврядче будемо.
В Америці також не сплять і весело танцюють кантрі навколо яскраво палаючої України, тикаючі усім різдвяні дулі в
арахамєвши пикі. Дякую… дуже дякую. Красиво танцюєте.
А євреї маючі за спиною тисячолітній опит існування в цивілізованому суспільстві братніх народів, наробили собі тихенько зброї і під святкову хануку, мовчки дають піз*дюлєй усім бажаючім. Знімаю капелюха. Так тримати.
Усіх обняв приподняв. Доки Бог від нас відпочіває славимо ЗСУ.
Слава ЗСУ.

Последние новости

Під час виконання бойового завдання загинув пілот Денис Василюк

Днями, під час виконання бойового завдання загинув начальник штабу – перший заступник командира авіаційної ескадрильї підполковник Денис Василюк. Про це…

2 часа назад

Набув чинності новий закон про мобілізацію

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він був ухвалений та підписаний президентом України в квітні. Політики…

8 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 18.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

8 часов назад

Катери «Ірпінь» та «Рені» — вже у морі

На початку травня Військово-Морські Сили Збройних Сил України отримали ці судна від ВМС Естонії. Катери виконуватимуть бойові завдання, у тому…

20 часов назад

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали, і ні Онуфрій, ні Вася Ломаченко захищати її не прийшли. Як не прийшли защітнікі…

21 час назад