На Житомирщині завершилися збори з командирами батальйонів, дивізіонів ВДВ ЗС України

На базі 199-го навчального центру та загальновійськового полігону ВДВ ЗС України відбулися збори з командирами батальйонів, дивізіонів та їх заступниками з військових частин Високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Під час триденного збору, який проходив під безпосереднім керівництвом командувача Високомобільних десантних військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського, офіцери взяли участь у теоретичних та практичних заняттях.

На загальновійськову полігоні офіцери ознайомилися з різними типами саморобних вибухових пристроїв та способами їх знешкодження.

Учасників збору було розподілено на групи, де вони у складі підрозділів розмінування мали пройти «тропу сапера». За умовами нормативу, їм необхідно було за визначений час виявити замасковані саморобні вибухові пристрої та за допомогою «кішки» знешкодити небезпечні знахідки. Група повинна була діяти злагоджено, а під час знешкодження СВП відійти на безпечну відстань.

На тактичному полі для офіцерів артилерійських підрозділів були розгорнуті навчальні місця, де вони відпрацювали нормативи та завдання зі спеціальної та технічної підготовки. Також був відпрацьований алгоритм з підготовки стрільби і управління вогнем дивізіону в обороні.

Офіцери зенітних ракетних артилерійських підрозділів відпрацьовували завдання з організації протиповітряної оборони десантних підрозділів в оборонному бою.

Для командирів підрозділів управління та начальників командних центрів відбулися заняття з розгортання пунктів управління на рухомій базі, розміщення оперативного складу, організація роботи під час планування та управління військами (підрозділами), охорони, перепускного режиму тощо.

Прес-служба командування ВДВ ЗС України

mil.gov.ua

P.S. На Дніпропетровщині, на базі загальновійськового полігону пройшли навчально-методичні збори з командирами батальйонів, дивізіонів та їх заступниками частин та підрозділів оперативного командування «Схід» Сухопутних військ Збройних Сил України.

vk.com/nip_tisk

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 28.04.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 28.04.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Це Харків сьогодні. Харків, який обороняється

​​Напевно ви вже бачили це фото? Хлопчик у касці і бронику забирає замовлення у KFC. Це Харків сьогодні. Харків, який…

12 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024 1. Українські безпілотники зупинили НПЗ у Краснодарському краї. - Слов'янський…

13 часов назад

Ти це розвів, ти і виправляй

Зеленський як тупа манда, яка боїться, що битимуть її, а тому зіштовхує всіх лобами, переводить увагу на інших, то на…

13 часов назад