Категории: Боевые действия

МБАКи прийняли участь в спільних з ВДВ навчаннях

Малі броньовані артилерійські катери ВМС ЗС України «Аккерман» та «Бердянськ» здійснили прикриття під час переправи техніки та особового складу підрозділів Високомобільних десантних військ через річку Південний Буг.

У ході навчань військові моряки провели спостереження та маскувальні дії, зокрема поставили димову завісу. Бойові одиниці українських ВМС виконали вправи бойової стрільби по береговій цілі, метою яких було знищення диверсійно-розвідувальної групи умовного противника.

Пара МБАКів на Південному Бузі

За словами старшого походу командира ракетного катера «Прилуки» капітана 3 рангу Павла Рудя, комплекс заходів мав багато особливостей, військові моряки володіли обмеженим обсягом інформації, адже усі вказівки надходили зі штабу навчань поступово. Екіпажі катерів успішно виконали поставлені завдання, провели маневрування та бойову стрільбу, незважаючи на те, що навчання проходили в невідомому районі плавання.

 

U174 “Аккерман” під час навчань на річці Південний Буг

Варто зазначити, що залучення малих броньованих артилерійських катерів до навчання Високомобільних десантних військ продемонструвало високий рівень взаємодії між видами Збройних Сил України. У свою чергу, екіпажі «Аккерману» та «Бердянська» отримали безцінний досвід, який у подальшому дозволить їм впевнено виконувати поставлені завдання за будь-яких умов.

Також для українських військових моряків навчання десантників стали гарною нагодою удосконалити свою майстерність напередодні активної фази українсько-американського навчання «Сі бриз-2017».

mil.in.ua

За інформацією та матеріалами прес-центр Командування ВМС ЗС України.

Теги: МБАК

Последние новости

Це Харків сьогодні. Харків, який обороняється

​​Напевно ви вже бачили це фото? Хлопчик у касці і бронику забирає замовлення у KFC. Це Харків сьогодні. Харків, який…

6 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.04.2024 1. Українські безпілотники зупинили НПЗ у Краснодарському краї. - Слов'янський…

7 часов назад

Ти це розвів, ти і виправляй

Зеленський як тупа манда, яка боїться, що битимуть її, а тому зіштовхує всіх лобами, переводить увагу на інших, то на…

7 часов назад

На переговорах з РФ у Стамбулі Україна погодилась на відмову від НАТО та заборону “агресивного націоналізму”— Welt

На переговорах з РФ у березні-квітні 2022 року Україна погодилася дотримуватися нейтралітету, не вступаючи в жодні військові союзи, включно з…

7 часов назад

Дрони атакували Краснодарський край РФ: загорілися Ільський та Слов’янський НПЗ

У ніч на суботу, 27 квітня, безпілотники атакували Краснодарський край Росії. Під ударом опинилися нафтопереробний завод ТОВ "Слов’янськ ЕКО" поблизу…

18 часов назад