Категории: Мнение

Маю дві думки з приводу заяви папи

Думка перша.
Папа — йо*баний чорт. Причому саме в релігійному розумінні цього словосполучення.
Чому? — тому що його слова суперечать суті релігії як такої і суті християнства, зокрема.
Релігія — це набір уявлень про спосіб життя, цінності життя і справедливість, основою релігійного уявлення. Справедливість завжди перемагає.
І навіть якщо вона не перемагає в земному житті, то вона перемагає після нього.
Саме тому за справедливість і правду треба боротись і відстоювати її до кінця. Це моральний дороговказ для мільярдів людей на планеті, внутрішній стержень, який дозволяє знаходити сили і боротися за правду і справедливість.
Боротися в тому числі, жорстко і криваво, нещадно для ворога.
Біблійна легенда про Давида (який був предком Ісуса) і Голіафа каже нам про те, що Давид у битві за звільнення окупованих земель вбив Голіафа, відрубав йому голову і настромив на спис.
Не поклав на лопатки і підставив щоку, не викинув білий прапор, а вчинив з окупантом саме так.
І це не тільки виправдовується, а й глоризується.
Те саме стосується Мойсея, кар господніх, вбивств невинних єгипетських дітей, тому що їхні батьки не звільняли євреїв з рабства.
Тобто, будь-яка релігія і християнство зокрема, цілком таки однозначно каже: боріться, йдіть до кінця, відстоюйте правду, відстоюйте справедливість, боріться навіть тоді коли ви маленький Давид, пастух (не пам’ятаю точно) а проти вас здоровенний вишколених військовий, будьте нещадними до окупанта.
І ви будете виправдані. І ви переможете.
Саме тому, те що висрав ссучений чорт — це не просто антиукраїнська риторика, це антихристиянська риторика і антирелігійна. Це риторика проти суті релігії. Вона каже про те, що треба здатися злу, що немає справедливості, немає в що вірити. Немає Бога, відтак.
Думка друга.
І я радий, що українці відреагували на цю чортівню достатньо однозначно
Водночас я не можу позбутися одної з ключових миттєвостей в моєму житті. Ця миттєвість суттєво підірвала мою віру в український народ.
Я не можу забути як два роки тому, українців як баранів вели на убой, готуючи Стамбульські «мирні» угоди з фактичною забороною Україні мати армію, визнанням Криму та Донбасу.
І мої спроби апелювати до цілком таки нормальних людей (не тих, що кричали «боневтік сталеві яйця») наштовхувались на склянні очі моїх співрозмовників і белькотіння про «чому НАТО не закриє нам небо? Нам треба справжні гарантії безпеки!11!!».
Тоді, від смерті зі зв’язаними руками у себе в підвалах (через півроку після «мирної» угоди) українців врятувало лиш диво. Мабуть, сам Бог. Бо це, має мою думку, був один з найкритичніший моментів. А може і найкритичніший.
Але ж нічого не змінилося. Зрадники, які свідомо провели ворога через кримський перешийок, а на наступний день побігли з ним домовлятися про само роззброєння нікуди не поділися і досі перебувають у фаворі попри зраду, розкрадання і брехню.
І ця травматична миттєвість, цей травматичний досвід разом з відсутністю суттєвих зрушень у свідомості, не дають мені спокою.
Я не впевнений, що українці, які сьогодні об’єдналися проти йо*баного чорта і його ідеї здатися, завтра не піднімуть той білий прапор самі, тому що для них придумають чергову брехливу байку.

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

9 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

10 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

16 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

18 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

19 часов назад