Категории: Украина

Країна змінилася, «Квартал» — ні

Недолугі жарти «Кварталу-95» у новорічному прайм-таймі в ефірі загальнонаціонального каналу шокували лише тих, хто раніше не слідкував за їхньою творчістю. Із самого початку червоною ниткою усіх виступів «Кварталу» проходило висміювання України та українців. Достатньо згадати огидні жарти про «німецьку порноактрису, яка приймає з усіх сторін». Українці в їхніх номерах виступали недоумкуватими селюками, з яких можна тільки кепкувати – на радість кремлю. Власне, їхні жарти і були розраховані на російську аудиторію.
Після війни «Квартал» перейшов на українську мову – не тому, що це був їхній внутрішній порив, а бо все-таки відчули запит публіки. Але загальна тональність їхніх жартів не змінилася. Звідси і «сіСькадовська», й інші недотепні і несмішні жарти про українців. Але цього разу вони промахнулися по-крупному. Бо, по-перше, обрали місто, яке перебуває в окупації і найбільше потерпає від «руського міра». По-друге, навіть не потурбувалися відкрити мапу України, щоб побачити, що Скадовськ – це все-таки Південь, а не Схід, як вони озвучили у своєму шоу. Ну і головне: вони принизили тих людей, у кого після початку повномасштабної війни язик не повертається говорити російською і вони намагаються перейти на українську мову.
У своїх недолугих виправданнях «кварталівці» намагалися перекласти відповідальність на глядачів: мовляв, їхній гумор «не заходить» тільки тим, хто має якісь особисті проблеми. І тут можна провести паралелі з карикатуристами французької сатиричної газети «Шарлі Ебдо», які теж вважали, що для жартів немає табуйованих тем. Ісламські екстремісти, яких вони висміюють, мали іншу думку, і довели її у максимально жорстокий, але наочний спосіб: розстріляли редакцію «Шарлі Ебдо».
Звісно, у демократичній країні, якою є Україна, до такого дійти не може. Тому єдиний механізм впливу на «Квартал-95» — це повне ігнорування цих коміків, бойкотування їхніх концертів та телевізійних шоу. Судячи із сотень обурливих смайликів та гнівних коментарів під рекламою виступів «кварталівців», українці вже дали свою оцінку цій комік-трупі.

Страсті

Ну понеслось позітівне — «а чьто тут такова? вєсь юмор одінаково говняний!»
Однаковий то однаковий, але саме «квартал» чомусь роками, цілеспрямовано, свідомо торпедує армію, мову, державних діячів, Томос, Майдан, Голодомор, галичан, переселенців, окуповані міста тощо — і чомусь уникає жартів наприклад про проєбалі імені Баканова, мільйони Шурми, маячню Подоляка та художества кардиналів.
І чомусь більше нікому не надаються десятки мільйонів бюджетних коштів та тисячі годин ефірів, і продюсерів не призначають на державні посади як Шефірів — що ні разу не «одінаково» з наприклад «Еспресо» або «Прямим».
………
Вірити в такі співпадіння це вже навіть не дивно, а на межі психічної хвороби — бо «квартал» такий самий аватар руского міра як Арєстовіч в інформ.полі або Гетманцев в економіці.
Так що справа далеко не просто в черговому сумнівному «жарті», як це хоче представити позитивна обслуга «нових ліц».
Валерій Прозапас

а ТЕПЕР- ще раз — УВАГА!
ЗЕЛЕНСЬКИЙ СВІДОМО ВИСТАВЛЯЕ ЗЛОЧИНЦІВ ХАКАТИ МІЗКИ НЕДОЛУГИМ украінцям!!!!! ВІН ОТОЧЕНИЙ ЗЛОЧИНЦЯМИ з МИРОТВОРЦЯ , ЗРАДНИКАМИ, ВОРОГАМИ УКРАІНИ!!
ВИ КОГО НА СЦЕНУ ПОВИТЯГАЛИ, МЕ-ЗОТНИКИ?
Нормально так Сіськадойка між ліквідованими зрадниками Батьківщини вписалася. Теж по-формі. Але не забувайте що там був другий з нею. І він також буде сьогодні у Чистилищі.
Нина Светличная
Можна роками плекати україномовність в суспільстві. Дублювати фільми та мультфільми. Захоплюватись віршами Ліни Костенко та Василя Симоненка. Навіть якщо ти далекий від поезії , всеодно заслуховуєшся тим, як наче прозора гірська вода ллється українська мова. Можна до дирок заслуховувати пісні сучасних українських виконавців…
А потім виходять на сцену квартальні потвори и… одной дебильной шуткой, сносят к херам всё, что было сделано. Всю поэзию вместе с песнями и прозрачной водой горной реки! Всё! Нахрен! За считаные минуты! Зневажаю, пот-ор!
p.s. Нікому не потрібні їх вимушені, фальшиві вибачення. Ця, так звана «творчість», мусить щезнути! Назавжди!
Алексей Петров
Тобто, якщо б вони пародіювали не жительку окупованого Скадовська, а, припустимо, мешканку Одеси, то все було б не так страшно і знущально?
Наше обурення викликане лише фактом окупації?
Кварталівці як були гнилими, такими і залишились. Жарти про «країну- порноактрису з німецьких фільмів», про «ебонітові палички» і «сеньора голодомора», про Луценка, який перебував у вʼязниці, зображувані дурнуваті україномовні, заклики до путіна і захоплення ним, пропозиція «пересунути кордони», добрий гумор про Януковича — він у них завжди був своїм, добродушним, хоч і тупуватим дядьком.
Нічого нового. Вони за сутністю своєю саме так мислять. Вони росли у зросійщені атмосфері — звідси москва, цитати Хабенського, захоплення тією культурою, зневажання всього українського, пієтет перед росперсонами.
І, як правило, нерозуміння атмосфери у суспільстві, нечутливість до болючого.
А люди продовжують ломитися на концерти. Ви бачили, яка кількість спеціально підготовлених людей охороняла їхній концерт в палаці Україна? І це під час війни!
Щоб ми тут не писали, як би недолуго вони не вибачались, у цих орденоносних пацанів і дівчат все буде добре. Будуть ще ордени і медалі, найкращі концертні зали із вцілілих, сольні програми на ТБ як у Олени Кравець, з тупими і примітивними жартами, які ця бідося витискує із себе українською мовою, поїздки на відпочинок з дозволами від мілітарних структур, тусня зі своїми і бронь від Мінкультури, бо «митці».
Скажіть мені, прошу, як обʼєднуватися з оцим?! Де у нас точки дотику? Що спільного? Чому я маю консолідуватися з одороблами?

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

7 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

7 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

7 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

13 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

16 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

16 часов назад