Категории: Украина

Ключові бої цієї ночі точилися на Київщині. Ми переходимо до контрнаступу та рухаємося уперед, — Денисенко

На Київщині українські військові тримають оборону і переходять у контрнаступ.

Про це в ефірі українських телеканалів заявив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко, відповідаючи на питання щодо оптимізації блокпостів, інформує Укрінформ.

«На Київщині ми стоїмо, переходимо до контрнаступу та рухаємося уперед», — сказав Денисенко.

За його словами, ключові бої цієї ночі перш за все відбувалися на Київщині. Були удари в районі Василькова, Білої Церкви. Дуже серйозні бої йшли біля Баришівки та в районі Бучі, Гостомеля, Ірпеня.

«Зараз ми отримуємо інформацію від Генерального Штабу ЗСУ. Я знаю, що нам вдалося достатньо багато відбити, в тому числі було знищено 12 танків , кілька літаків, понад 10 одиниць броньованої техніки, понад 300 людей», — сказав радник міністра.

За його словами, РФ примусово вивозить українців у Таганрог, Вороніж, в інші міста — це їхня теперішня тактика.

«Зрозуміло, що росіяни все це роблять, бо їм потрібна телевізійна картинка. Думаю, що найближчим часом вони будуть ще щось подібне робити. Насправді в перші тижні вони повністю програвали інформаційну війну, не були готові до опору. А протягом останніх тижнів вони починають топорно, як вони вміють, переходити в інформаційні контратаки на території РФ», — сказав Денисенко.


Є велика підтримка серед місцевого населення Збройних сил України.

Українські захисники продовжують відтісняти ворога від столиці. Про це в ефірі національного телемарафону заявив командир територіальної оборони Києва Петро Кузик.

«Вчора в районі Баришівки був успішний наступ, наприклад Лук’янівка. Його повністю звільнили. Це був такий опорний пункт окупантів. Техніку спалено, підбиті танки, навіть взяли деяку трофейну техніку. На мій жаль, знищено поки 40 окупантів. Решті вдалося втекти до наступних опорних пунктів, частина в лісах сховалась. Їх шукають і намагаються знищити», — підтвердив Кузик.

Він додав, що є велика підтримка серед місцевого населення.

«Ми вчора проводили спецоперацію. Тільки вигнали москалів з села – 5 хвилин пройшло, як місцеве населення вже годувало моїх бійців. Нас перемогти неможливо», — констатував Кузик.

Успішний контрнаступ ЗСУ під Києвом підтвердили у британській розвідці. Ворог продовжує стикатися з нестачею їжі і проблемами дозаправки й логістики.

24 березня у Бучанській міській раді повідомили, що українські захисники змогли взяти в кільце Ірпінь, Бучу та Гостомель. На жаль, багато ближніх сіл ще перебувають в окупації. 


Орки намагалася притаїтися в ліску, але це їм аж ніяк не допомогло:

 P.S.

Українські воїни з окремого розвідувального батальйону морської піхоти знищили чергову російську техніку та живу силу противника.

Про це повідомляє пресцентр ВМС ЗСУ.

На якому саме напрямку це сталося, зі зрозумілих причин не уточняється.

Як зауважується, українські воїни з окремого розвідувального батальйону морської піхоти не з тих, кого можна побачити у стрічках щоденних новин.

«Вони працюють зухвало, сміливо та дуже ефективно. Обов’язково настане час коли можна буде розповісти про їхні героїчні вчинки. Однак, зараз, вдивляючись у чергові зведення про втрати рашистів, знайте, морпіхи-розвідники кожного дня знищують окупантів. Тим самим роблять чималий внесок до всеукраїнської скарбнички добрих справ під назвою Перемога України», — йдеться у повідомленні. 

Гарне відео перетворення рашистської бронетехніки на купу металобрухту.:

Командування Північ, черговий трофейний російський танк:

Последние новости

Зеленський дозволив ухилянту Боголюбову виїхати з України

Соратник Коломойського олігарх Боголюбов втік із України Співвласник групи «Приват» залишив Україну: є підозри щодо нелегального перетину кордону. Про це повідомляє портал…

6 часов назад

Російські ракетні удари по Одещині та Дніпру: вже восьмеро загиблих, 65 поранених

4 липня російські війська завдали удару балістичною ракетою по портовій інфраструктурі в Одеській області, внаслідок чого загинула одна людина, ще…

7 часов назад

Стамбульські домовленості можуть стати основою для переговорів з Україною, — Путін

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія може повернутись до так званих "стамбульських домовленостей" щодо миру між РФ та Україною. Про це…

7 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 04.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 04.07.2024 1. росія вилетіла з десятки найбільших економік світу. - Падіння…

7 часов назад

Атака на Сирського та Залужного. Як Марʼяна Безугла стала інструментом розправи Банкової зі ЗСУ

На східному фронті без змін — росіяни намагаються зробити нестерпним життя у місті Харків та добити Донбас А от на…

16 часов назад