Категории: Политика

Кличко підтримав Залужного: «Зеленському не вдасться вічно брехати»

Київський міський голова Віталій Кличко вважає, що головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний був справедливим у своєму відвертому аналізі ситуації на фронті, тож критика на його адресу незаслужена.

Як інформує Главком, про це мер Києва Віталій Кличко сказав в інтерв’ю 20 Minuten.

«Він сказав правду. Іноді люди не хочуть чути правду. Але зрештою він несе відповідальність. Він пояснив і обґрунтував, яке становище сьогодні. Зрозуміло, ми можемо ейфорично брехати своєму народу та нашим партнерам. Але вічно робити це не вийде. Деякі наші політики розкритикували Залужного за ці чіткі слова – несправедливо. Я на його боці», – заявив Кличко.

Мер Києва зауважив, що не здивований падінням популярності президента Володимира Зеленського.

«Люди бачать, хто ефективний, а хто ні. Були і є численні очікування. Зеленський заплатить за помилки, які він зробив», – сказав Кличко.

На уточнювальне запитання, про які саме помилки йдеться, посадовець зазначив: «Люди задаються питаннями, чому ми не були краще підготовлені до цієї війни. Чому Зеленський до останнього заперечував, що до неї дійде. Або чому виявилося можливим, що росіяни так швидко дійшли до Києва».

Водночас міський голова Києва підкреслив, що допоки триває війна Росії проти України, президент має важливу функцію і його потрібно підтримувати, але «наприкінці війни кожен політик відповість за свої успіхи та провали».

Крім того, Кличко запевнив, що не вважає правильним говорити про власні президентські амбіції в той час, коли Україна бореться за існування.

Щодо корупції в Україні, то мер зазначив, що для боротьби з нею потрібні «європейські закони та європейський рівень життя». На його думку, відновлення України має передбачати не лише відбудову зруйнованих будинків і мостів, а й реформи судової системи, адміністрації та політики.

​​🏛️Как мы и говорили, процесс убивания рейтинга Зеленского на Западе, идет полным ходом. Именно как часть этого процесса мы оцениваем интервью киевского градоначальника Виталия Кличко, в котором он обвинил Зеленского в диктаторских замашках и попытке задушить местное самоуправление. Кличко так же выразил полную поддержку генералу Залужному, что для офиса Ермака сейчас — прямой вызов.

🥊Просим учитывать, Кличко с одной стороны мэр украинской столицы. С другой, он был широко известен на Западе задолго до того как пошел в мэры. И уж точно, боксера Кличко на Западе знают гораздо дучше чем комика-плагиатора Зеленского. Посему слова Кличко на Западе услышат. И сделают выводы.

🤭По нашим оценкам, украинцам стоит готовиться к тяжелым временам. Очевидно, на фронте произойдут болезненные территориальные потери, в которых Ермак и Зеленский попытаются обвинить Залужного, и потому общество обвинит в них Зеленского. Далее очевидно, сильно упадет уровень жизни украинцев, помощь Запада явно сжимается. Одновременно с этим офис Ермака будет вынужден усилить мобилизацию, и это гарантированно подорвет поддержку Зеленского.

💰Кстати, денежный дефицит развалит и единство фракции «Слуга народа», депутатам станет просто нечем платить.

🤔Что дальше? Дальше сложнее. Запад явно будет пытаться заставить Зеленского избавиться от Ермака, Татарова, Смирнова и подобных одиозных личностей. Следующий шаг — создание какой либо широкой коалиции при участии оппозиции Порошенко. Таковы планы.

🤷🏻‍♂️А вот что выйдет в реальности, мы предсказать не беремся. Украинская политика тем и захватывает, что предсказать в ней что-либо крайне сложно.

Печерский холм

Последние новости

Набув чинності новий закон про мобілізацію

В Україні 18 травня набув чинності новий закон про мобілізацію. Він був ухвалений та підписаний президентом України в квітні. Політики…

5 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 18.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 18.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

5 часов назад

Катери «Ірпінь» та «Рені» — вже у морі

На початку травня Військово-Морські Сили Збройних Сил України отримали ці судна від ВМС Естонії. Катери виконуватимуть бойові завдання, у тому…

17 часов назад

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали

Рпц-шну помийку в центрі Києва прибрали, і ні Онуфрій, ні Вася Ломаченко захищати її не прийшли. Як не прийшли защітнікі…

18 часов назад

ЗНИЩЕННЯ РОСІЙСЬКОЇ ШТУРМОВОЇ ГРУПИ ПІД ЛИПЦЯМИ ВІДЕО

Російська штурмова група просувалась в обхід наших позицій, але сама потрапила у засідку, яку майстерно організувала піхота 3-го батальйону 13-ї…

18 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 16-17.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 17.05.2024 1. Найбільші імпортери російського вугілля різко знизили його закупівлю. -…

18 часов назад