Категории: Политика

Керівників САП та НАБУ треба призначити якнайшвидше, — фон дер Ляєн

Президент Європейської комісії  закликає Україну зосередитися на реалізації закону про деолігархізацію.

Про це вона заявила сьогодні, виступаючи онлайн на пленарному засіданні Верховної Ради, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні Україна єдина країна у Східному партнерстві, яка ухвалила закон, щоб розщепити кліщі олігархічної влади на економіку. Тепер треба зосередитися на реалізації цього закону та врахувати у належний спосіб усі висновки Венеціанської комісії», — зазначила фон дер Ляєн.

Вона закликала Україну активізувати роботу інститутів країни щодо боротьби з корупцією і якнайшвидше призначити для цього відповідальне керівництво.

«Інвестиції (у відновлення України. -Ред.) мають йти поряд із реформами. Розпочніть боротьбу з корупцією», — заявила фон дер Ляєн.

За її словами, в Україні створено антикорупційні інститути і тепер основне завдання, щоб ці інститути очолили гідні люди. Вона наголосила, що керівників САП та НАБУ має бути призначено у найкоротші терміни.

«Їх треба призначити якнайшвидше», — сказала фон дер Ляєн.

Вона також звернула увагу парламенту на необхідність ухвалення закону про медіа, який об’єднав би українське законодавство із поточними стандартами Європейського Союзу.

«Дуже багато законів ви вже ухвалили… Тепер треба все це звернути на позитивну перспективу», — зазначила президент Єврокомісії.

Фон дер Ляєн заявила, що Україні потрібно взятися за розроблення планів щодо реформи Конституційного Суду.

«Законодавство необхідне для процедур відбору суддів. Інститути мають відродитися, щоб вони могли реалізовувати устремління вашого народу», — наголосила голова ЄК.

За її словами, Україна йде вірним шляхом.

«Попереду довга дорога, але Європа на вашому боці… Ми йтимемо цією дорогою, минаючи важкі часи, аж доки ви не відкриєте двері, які ведуть до вашого світлого майбутнього в Європейському Союзі», — сказала фон дер Ляєн. 


Володимир Зеленський впевний, що саме він започаткував усе найважливіше в державі, того що було раніше просто не помічає.
Казати, що наш шлях до кандидатства в ЄС почався 115 днів тому — це перекреслити історію Революцію гідності, зневажити Героїв Небесної сотні, не помічати все зроблене державою після 2014.
P.S. Урсула фон дер Ляєн двічі в промові згадала про переломну роль Євромайдану.
P.P.S. На фото внесення прапора ЄС до парламенту, який встановили поруч із державним.
Урсула фон дер Ляйєн, президентка Єврокомісії у своєму виступі у Верховна Рада України :
‘Ви втримали вашу державу і демократію попри всі труднощі і загрози. Ви втримали парламент незважаючи на обстріли.
Ми — євроінституції працювали цілодобово, щоб підтримати вас, але саме ВАША позиція була вирішальним фактором щодо отримання статусу кандидата.
Україна має тепер дуже чітку європейську перспективу. 5 місяців тому про це було важко говорити.
Ви пройшли довгий шлях з 2014 року. Ви вибрали демократію і верховенство права, починаючи від Революції Гідності. Наступні кроки перед вами і вимагають важкої праці, цілеспрямованості і єдності.
Боротьба з корупцією — з 2014 було створено багато інституцій, зараз антикорупційним інституціям потрібно надати зуби !
Вільні медіа! Це принципове питання для членства у ЄС
Дорога довга, але ми будемо йти разом з вами, крізь війну і труднощі, допоки ви не станете частиною ЄС.
Причина — проста: неймовірна самопожертва українців, ваша європейська мрія. «
П.с. нас відміну від президента України, вона наголосила(тричі), що наш шлях розпочався не 115 днів тому, а з 2014 року з Революції Гідності. Президентка Єврокомісії наголосила на ролі парламентаризму. І наголосила на потребі негайного призначення прокурора САП, яке влада блокує вже тривалий час…

Последние новости

Це і є наслідок «сойдьомся по-сєрєдінє»

Ну що, зелена пропаганда оклімалась від нокдауна з (не)будівництвом оборонних споруд і нарешті знайшла, хто нагадив Бубочці в штани. Це,…

8 минут назад

Масовані обстріли Харкова та удари по Печенігах, Чугуєву і Куп’янську-Вузловому, 12 загиблих

Упродовж минулої доби російські війська обстрілювали Харків та Харківщину, внаслідок ворожих атак є багато жертв та руйнувань. Про це повідомив…

15 минут назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 26.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 26.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

20 минут назад

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Уряд Німеччини оновив перелік нової військової допомоги для України. До нього увійшли, зокрема, розвідувальні безпілотники, артилерійські снаряди, танки Leopard 1…

1 день назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 25.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 25.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

1 день назад