Категории: Боевые действия

Карта бойових дій за період 20-26 вересня

Генштаб повідомив, що на всій протяжності фронту ворог перейшов до оборони, натомість ЗСУ активізували наступ на південному фронті та продовжили кошмарити Крим
Відновлення контрнаступу на Токмак

Згідно з повідомленням Генштабу, на всій довжині фронту ЗС РФ перейшли до оборони. Це стосується передовсім Луганщини, де вони все літо намагалися наступати, але втратили свій наступальний потенціал, не досягнувши ніяких результатів. Відтак частину бригад ворог перекинув на південний фронт, де в рашистів усе тріщить по швах.

У районі Роботиного, куди росіяни перекинули значну кількість десантників, Силам оборони вдалося відбити всі контратаки ворога та   суттєво прорідити його ряди. Так, наприклад, 810-ту бригаду морпіхів розбили під Копанями та вивели з фронту до Токмака, а ЗСУ продовжили просування на захід від Роботиного. Аналогічно випарувалась із фронту 108-ма бригада ВДВ.

Розрахунок рашистів був на те, що атаки морпіхів зупинять або принаймні на певний час стримають контрнаступ ЗСУ. Втім наші війська ще більше наситили артилерійську компоненту та відновили просування в районі між селами Вербове та Новопрокопівка. Тут наразі тривають бої за ключові височини, які дадуть змогу контролювати низини, що простилаються аж до самого Токмака.

За тиждень наші герої зуміли розширити свою присутність на півночі та сході Новопрокопівки, витісняючи окупантів на південь села. У Вербовому Сили оборони просуваються вперед, охоплюючи село з північного та південного заходу.

Старомлинівка, Бердянський напрямок, Донеччина

Кілька тижнів тому ЗСУ перейшли річку Шайтанка та прорвали фронт у районі Новодонецького та Новомайорського, де спробували закріпитися в селах. Після двотижневого затишшя з цієї ділянки фронту стало зрозуміло, що, на жаль, ворог зумів витіснити наших воїнів із сіл і вони були змушені відійти на початкові позиції. Втім цього тижня наступ ЗСУ відновився і на згаданій ділянці, тож сподіваємося на добрі новини.

Бахмут

Керівництво ЗСУ повідомило, що взяло під вогневий контроль дорогу Горлівка – Бахмут. Одночасно президент Зеленський заявив, що невдовзі планується звільнити місто-фортецю Бахмут і ще 2 міста.

Водночас на фронті за цей тиждень значних змін не відбулося. Наші герої перейшли до нового етапу наступу, хоч і  просуваються в дуже важких умовах по кількасот метрів на день. Сили оборони продовжили витісняти окупантів на схід від залізниці, а також атакувати Курдюмівку з півночі та заходу.

Полювання на командування ЗС РФ

20 вересня наші ракетні війська вдарили по селу Верхньосадове на північ від Севастополя, де розташовувався запасний штаб Чорноморського флоту РФ. Військову базу розбили, знищили багато вартісної техніки, а також ліквідували чимало офіцерів високого рангу. Після цього керівництво флоту вирішило зібратися в основному штабі в Севастополі, сподіваючись, що він більш захищений. 22 вересня дві Storm Shadow постукали до вікна командувача Чорноморського флоту під час наради зі всім керівництвом флоту, а також командуванням сухопутних військ РФ на південному фронті.

24 вересня, на день міста, ракети влучили у будинок ФСБ у Курську, вдарили по аеродрому «Халино» в Курській області, а також, уже традиційно, разом із безпілотниками залетіли під час наради керівництва авіаційного полку. У підсумку атаки ліквідовані командир полку, його заступник і низка офіцерів штабу.

Наступного дня СБУ навела HIMARS під час наради у штабі 24-го мотострілецького полку 70-ї мотострілецької дивізії в Херсонській області. Дещо раніше був знищений штаб окупантів у Мелітополі.

За умови значної деморалізації серед звичайних рашистів знищення їхнього керівництва може внести значний хаос в їхні ряди та вплинути на ситуацію на фронті.

Відновлення рашистського енергетичного тероризму

У відповідь на знищення військових цілей окупанти відновили терористичні удари по енергетичній інфраструктурі. В ніч на 21 вересня влучання по енергетичному об’єкту на Рівненщині знеструмило низку районів у цій області та в сусідній Житомирській. Загалом було випущено 43 ракети. З них 36 збила наша ППО, 20 – над Києвом. Окрім того, російські ракети завдали ударів по Львівщині, Черкащині, Дніпропетровщині, Одесі та Харкову.

Варто відзначити удар ЗСУ у відповідь по великому складу з боєприпасами в районі міста Сорокине, що неподалік кордону Луганщини та РФ. 26 вересня бавовна завітала в центр Донецька.

Битва за Крим

Після прорізання «вікна» у ворожій ППО в Криму наші ракети та безпілотники не гають ні дня. 20 вересня прилетіло по авіабазі у Саках, де було близько 12 бомбардувальників Су-24 і винищувачів Су-30 та мінімум одна система ППО «Панцир». Тут же розміщувався навчальний центр, де іранці готували операторів БПЛА «Mojaher». Окрім того, впродовж тижня вибухало в Джанкої, Бахчисараї, Сімферополі, Роздольному, Красногвардійську, Верхньосадовому, а також Севастополі, куди прилетіло не тільки в штаб флоту, а й у Сухарну балку, де, ймовірно, переховувалися ворожі кораблі. Кримський міст кілька разів перекривали.

Через ці успішні атаки російський флот втік із Криму до Новоросійська.

Нові рекорди зі знищення росіян

Вересень ще не закінчився, а ЗСУ встановили кілька абсолютних рекордів з ліквідації ворога, які наочно демонструють успіхи та стратегію контрнаступу. Вже третій місяць поспіль вражає кількість знищеної артилерії. Станом на 26 вересня – це 769 одиниць. Окрім того, ударами по логістиці вдалося мінусувати 754 одиниці автомобільної техніки та цистерн із паливом.

Карти створено на основі інформації, отриманої від Генерального штабу Збройних Сил України, а також з інших відкритих та перевірених джерел. Водночас карти не є максимально точними та лише умовно відображають тенденції в зоні бойових дій. 

espreso.tv

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

9 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

9 часов назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

9 часов назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

14 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

14 часов назад