Категории: Украина

Кабмін підвищив тариф на електроенергію для населення, він становитиме 4,32 грн/кВт

Кабінет Міністрів на сьогоднішньому засіданні ухвалив рішення підвищити тариф на електроенергію для населення.

Про це пише Економічна правда.

Рішення ухвалили під час засідання уряду 31 травня, повідомило джерело видання.

Новий тариф діятиме з 1 червня 2024 року до кінця квітня 2025 року, тобто менше року.

Також відбулися зміни і для індивідуальних та колективних побутових споживачів, які проживають в житлових будинках (у тому числі в житлових будинках готельного типу, квартирах), обладнаних електроопалювальними установками:

  • до 2000 спожитих кВт на місяць — 2,64 грн/кВт
  • понад 2000 кВт на місяць — 4,32 грн/кВт

З 1 червня єдиний тариф на електроенергію для населення буде становити 4,32 грн/кВт.
_____
Ох.
Ціла епоха для мене.
Як її забути ті прекрасні моменти в житті, коли очкаста зал*упа герус, не менш очкаста не менш залупа сірожа лєщєнко почали відпрацьовувати цю тему за гроші бені.
А купка довбой*обів, які отримали освіту за сало і яких батьки потім влаштували в мусарню за хабарі, а з мусарні — «боротися з корупційов» почали пхати свої тупарилі хрюкала в енергетику, не розуміючи різниці між плановими показниками і фактичними і всі вони разом розказували про страшний «Роттердам+», знайшли десь збитки для держави через нібито завищений тариф, який на той момент становив аж 80 копійок.
Та що там вони… Пінчуковські піонєри в ражі навіть в Роттердам їздили шукати жовто-синє вугілля на складах (не жарт). Дійсно їздили. Правда невідомо за якими ознаками вони планували розпізнати українське вугілля серед іншого. Зараз не поїдуть. Нікого не випускають.
А все виявилося так просто. Нафіга бадилям чесні процедури встановлення тарифів? Нафіга ті всі обчислення? Нафіга ці всі пояснення?
Помилка в абсолюті була пов’язана з цим. Зі спробами встановити правила, в часи коли бидло правил не визнає.
Помилку Порошенка зрозуміли, усвідомили, зробили висновки і виправили.
Нив про високі тарифи в епоху бідності? — на тобі, бадилю, в п’ять раз більше!
Чому так? — Тому що сцарь так рішив. Хіба цього недостатньо.
Сподіваюсь сцарь не вдавиться вкраденими грошима.
Так нас!
ПС. Передбачаючи маніпуляції рубльової придворної худоби відповім наперед — не треба тут мені пе*здіти про руйнування. Вони не мають жодного стосунку до тарифів. Атомна енергетика (яка залишилася) продукує дешевшу електроенергію ніж продукували ТЕС і жодних причин для зростання тарифу настільки точно не було. Як і відновлення ТЕС (яке відбудеться відразу після висадження мільярдного дерева) може закладалися в тариф після того як відновлені ТЕС почнуть виробляти е/е.
Mason Lemberg

Володимир Ар’єв:

Розповім вам цікаву історію про підвищення цін на електроенергію. Я спробую максимально коротко.

Найбільша частина коштів (прогнозовано додаткові 26 мільярдів грн цього року і 54 мільярди наступного) піде головному виробнику НАЕК «Енергоатом». Не чіпатиму поки тему розвитку малої генерації, яку провалило Міненерго і яка могла би суттєво допомогти після знищення ТЕЦ. Зверну увагу на інше.

«Енергоатом» минулого року опинився серед лідерів корупційних витрат при закупівлях. Там фестиваль: від корму для риб для окупованої ЗАЕС до сотень мільйонів на кейтерінг (теж для окупованої ЗАЕС) та сильно завищених цін на будівництво ітп. При цьому, Державна аудиторська служба увімкнула режим трьох китайських мавп (не бачу, не чую, мовчу), на запити народних депутатів керівник Енергоатому Котін хамив, а на парламентську ТСК тупо не зʼявився. Деталі у посиланнях в коментарях.

Сам Котін є людиною міністра енергетики Галущенка, обидва входили до близького кола нардепа Андрія Деркача, звинуваченого у державній зраді через співпрацю з російськими спецслужбами. А зараз і Котін, під керівництвом якого відбуваються розкрадання в Енергоатомі, і Галущенко, який провалив все що можна у підготовці енергетики до втрати ТЕЦ — обидва покриваються офісом президента і жодних сигналів про відставку цих посадовців немає. Навіть навпаки — обидва відчувають неабияку безкарність.

Отже, неважко здогадатись, яка саме доля очікує частину коштів з підвищених тарифів на електроенергію. Бо корупційні діри Енергоатома залишились незалатаними.


 

Последние новости

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 03.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 03.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

2 часа назад

Поставили 6 винищувачів просто неба: Forbes оцінив наслідки удару по Миргороду

Під час удару по аеродрому Миргород Росія знищила два українських Су-27, пише Forbes. Росія за останні 9 місяців знищила щонайменше…

13 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024 1. Доходи російських компаній впали на третину через санкції. -…

13 часов назад

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

1 день назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

1 день назад