Категории: Украина

Історична сенсаційна перемога України над російським флотом

Вперше в світовій історії потоплено у бою ракетний крейсер.
Вперше у бою знищено найбільший флагманський корабель флоту РФ.
.
Вперше бойовий корабель знищено ударом протикорабельної ракети, повністю виробленої в Україні.
Вперше перемогу на морі над Росією здобули Збройні сили України.
Без всяких перебільшень — історична сенсаційна перемога України над російським флотом.
Україна витратила за усі роки на програму розробки та виробництва ПКР «Нептун» приблизно 93 мільйони доларів. Тепер залпом «Нептуна» знищено ракетний крейсер вартістю до 1 мільярда доларів, флагман Чорноморського флоту.
14 квітня міністерство оборони РФ визнало, що ракетний крейсер «Москва», флагманський корабель Чорноморського флоту, найбільший бойовий корабель на Чорному морі, потонув внаслідок «вибуху боєкомплекту» та «пожежі, причини якої з’ясовуються». Екіпаж крейсера ніби-то вдалось врятувати, але детальної інформації про втрати МО РФ як завжди не оприлюднило.
Українське командування та держпідприємство КБ Луч оголосили, що російський крейсер було уражено двома новітніми протикорабельними ракетами «Нептун».
Джерела кажуть, що «Москва» була знищена пусками двох протикорабельних ракет Нептун, які були здійснені з Одеської області з відстані приблизно в 130 км по російському ракетному крейсеру, який знаходився в районі острова Зміїний. Саме тут з борту «Москви» здійснювалось керівництво морською блокадою узбережжя України російським флотом.
Крейсер» Москва» добре захищений від ракетної атаки, такі кораблі — одна з найскладніших цілей, саме через сильну ешелоновану оборону від атак з повітря. Ракетний комплекс крейсера на базі С-300 має боєкомплект з 68 ракет. Також крейсер прикритий зенітно-рактеними та зенітно-артилерійськими комплексами для ураження протикорабельних ракет з малої відстані. Крейсер оснащений системами радіоелектронної боротьби та протидії, системами постановки перешкод.
Проте пошуковий радар ракет самостійно захопив ціль, система управління виокремила серед великих хвиль та перешкод справжній крейсер, і вони нанесли смертельний удар.
Тобто активна система наведення разом з алгоритмами селекції цілі серед перешкод дозволили ракетам самостійно навестись та визначити собі точки удару.
Тобто українські інженери розробили свою унікальну технологію, і поставили нашу державу серед 10 інших, які здатні виробляти свої власні протикорабельні ракети.
Тепер Росія втратила корабель з найпотужнішим озбоєнням для протиповітряної оборони можливої десантної операції.
Невідомі втрати екіпажу — російське Мніоборони завжди приховує втрати.
Зрозуміло одне — Росія зазнала важкої поразки, українці перемогли у бою.
Російський флот та протиповітряна оборона кораблів показали свою вразливість, і виявились не здатні захистити навіть свого флагмана. Це потужний черговий удар по експорту російського озброєння, та реклама українського ракетного виробництва.
«Москва» якщо б її здали на металл важить як 250 танков, але основна вартість крейсера — це озброєння та електроніка. Україна показує усьому світу кожен день, як саме треба бити російську збродну армію та флот. Дякуємо, КБ Луч, дякуємо ЗСУ.

Юрій Бутусов

Тєхнічєскоє. Заніматєльноє.
Рахуємо скільки всього шандарахнуло під морськими ваньками на «Москві».
Ракети до ЗРК «Оса-МА». Маса БЧ — 15 кг. Плюс маса самої ракети 128 кг з топливом і вражаючими елементами. Боєкомплект цього добра 48 ракет.
48*15 = 720 кг вибухівки.
Ще 64 ракети до ЗРК С-300. Маса БЧ — 130-180 кг в залежності від типу ракети.
9600 кг вибухівки.
Плюс маса кожної ракети з паливом — 2580 кг.
8х2 пусковых установок комплекса «Вулкан». Маса ракети: 7000—8000 кг, 500 кг бойова частина кожна.
16 ракет боєкомплекту — наче мало, але
ще 8 тонн лише вибухівки.
Тобто лише по ракетам вже маємо майже 19 тонн вибухівки, яка шваркнула під ваньками
Але окрім ракет на кориті було 2×12 реактивных бомбомета РБУ-6000. Боєзапас до них — 144 глибинних бомби РГБ-60.
Кожна із яких 24 кг вибухової речовини. А всього по 120 кг маси (пальне — гг).
Тобто ще 2304 кг лише вибухівки.
А ще деяка кількість торпед. Деяка це 10 торпед СЭТ-65. Маса- 1755 кг, із яких 240кг бабахівки.
Ще 2400 кг вибухівки під ваньків.
Ну і AK-130, якою так пишались московити. Ось це класна штука там була. Артилерійський снаряд калібром 130 мм.
Маса снаряда 33,4 кг, маса ВР — 3,56 кг.
І боєкомплект всього цього добра на човні — 600 пострілів.
Тобто ще 20040 кг у вигляді снарядів, які вибухають і розлітаються в усі боки, маючи прекрасну проникаючу дію. Ух.
Ну і па мєлачє — боєкомплект 48000 (48 тисяч) пострілів до артустановок АК-630. Снаряди вагою 0,39 кг, ВР — 48,5 г. Дріб’язочок, але 18720 кг.
Або майже 20 тонн 30-мм снарядів, кинутих у вогнище в замкнутому просторі.
Уявляю, яке там було пекло.
Отже всього разом — 60 тонн снарядів і вибухівки, не рахуючи пального в ракетах. І все це бахкало і розліталося всередині корпусу в різні боки разом із ваньками.
Думаю, не дарма МО РФ мовчить про кількість загиблих. Ви знаєте скільки кільки в томаті у банці, яку відкриваєте? А тепер перемішайте її виделкою.

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

3 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

3 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

3 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад