Категории: ВидеоМир

Іспанія попросить інші країни ЄС підтримати рішення МКС щодо Ізраїлю

Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що звернеться до інших 26 країн-членів Євросоюзу з проханням офіційно підтримати Міжнародний кримінальний суд (МКС) та вжити заходів, щоб Ізраїль поважав його рішення.

Про це він сказав у Брюсселі під час спільної пресконференції зі своїми ірландським та норвезьким колегами, повідомляє Reuters.

Його заяві передував заклик прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана видати ордери на арешт топпосадовців Ізраїлю, а також ватажків терористичного угруповання ХАМАС у зв’язку з війною в секторі Гази.

«Я збираюся попросити інших 26 партнерів заявити про підтримку МКС та його рішення, а також, якщо Ізраїль продовжить діяти всупереч цьому висновку суду, ми спробуємо вжити належних заходів для забезпечення виконання цього рішення», – зазначив Альбарес.


Міністр закордонних справ Іспанії Хосе Мануель Альбарес заявив, що звернеться до інших 26 країн-членів Євросоюзу з проханням офіційно підтримати Міжнародний кримінальний суд (МКС) та вжити заходів, щоб Ізраїль поважав його рішення.
Його підтримав Боррель, який назвав «неприйнятним» тиск на МКС та закликав Ізраїль виконати рішення Суду ООН.
«Прокурор Міжнародного кримінального суду надіслав до суду ордер на затримання Нетаньягу (прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу – ред. ) та трьох лідерів ХАМАСу. Це важливе рішення прокурора. Ми маємо поважати роботу МКС та дозволити суду без залякувань вирішувати, що він думає стосовно цієї ініціативи. На жаль, це не той випадок. Прокурор та суд перебувають під значними залякуваннями. Звинувачення в антисемітизмі прокурора МКС є повністю неприйнятним. Звинувачення суду в антисемітизмі є надто важким, воно є надто важливим, щоб використовувати його у цьому випадку», — зауважив Боррель.
У наши ефірах явний передоз «ізраїльських експертів». Вони налаштовують українців проти Заходу і допомагають путіну дискредитувати міжнародні інституції патяканнями про їх «імпотентність».
Яка «імпотентність»? Міжнародний кримінальний суд і Суд ООН показали як раз, що здатні вступитися за закон, хто б його не порушував — навіть лучший друг США. Лише закон без подвійного підходу відрізняє цивілізацію від дикунів. А якщо ви розповідаєте, що бомба Рашки на Епіцентр в Харкові це злочин, а бомба Ізраїля на наметове містечко в Рафаху це лайк і репост, то ось це і відвертає країни третього світу від України, від США, від всього Заходу і такої «демократії». Це штовхає людей по світу в лапи дикунів, терористичних радикальних ідеологій і в союзники путіна.
От саме це і робить своїми діями Ізраїль. І в цьому Ізраїль союзник як раз РФ, а не нас із Заходом.
Але державна пропаганда в Україні не збирається турнути ізраїльських пропагандистів. Вона при зеленському стала повністю плисти в ключі пропаганди Нетаньяхи. Укрінформ:
— «7 жовтня 2023 року ХАМАС напав на Ізраїль, убивши близько 1200 осіб та захопивши близько 250 заручників, сотня з яких досі перебуває у полоні.»
От тільки реальності в 2021 році Ізраїль напав на Газу і вбив там 61 дитину. А потім ще раз 5 серпня 2022 року напав і вбив 31 палестинця і 6 дітей.
Я в школі з математики мав оцінки хороші, ще пам’ятаю, що 2021 і 2022 іде перед 2023, а не навпаки. Якщо Ізраїль в мусульманський Рамадан навмисно увірвався в палестинську мечеть, спровокував обурення і протести арабів, а потім «у відповідь» убив 61 дитину, то через 2 роки араби не «напали». Вони «відповіли». І викрадені заручники по ізраїльським концтаборам теж сидять, не треба це замовчувати. А якщо ж Укрінформ стверджує, що араби 7 жовтня таки «напали», то тоді і євреї «напали» 30 жовтня, розпочавши наземне вторгнення в Газу.
І коли я це кажу, це не онтєсімітізм, а небажання погоджуватися з брехнею, просто на рівні фізичної огиди, коли з мене намагаються робити ідіота.
Але нам пропагують хуцпу, подвійні стандарти, антизахідництво путіна, змішують плюси і мінуси в головах українців, ще й патякають про фейкову «тотожність Ізраїля і України, які зазнали нападів». Та не треба мене змішувати з цим упирем Нетаньяху, що лазив з колорадкою з путіним. Жоден українець не вбивав 15 000 російських дітей. Ніякий Ізраїль мені не друг і Україна з ним не тотожна. 2 роки не отримали від них жодної підтримки. Лише брешуть про «нацистів в Україні», та про якийсь фейковий «госпіталь», який вони нам десь начебто поставили, і який ніхто не бачив в очі. При тому що в нас в кожному обласному центрі лікарня на 5 корпусів і 8 поверхів. Просто б вже мовчали краще, клоуни.
Джон Сміт
Прокурор МКС зробив запит на арешт Нетаньягу. Про що це нагадує нам усім?
Що, власне, сталося? Головний прокурор МКС Карім Ахмад Кан (він британець, народився в Единбурзі, навчався у Королівському коледжі) зробив запит на отримання ордеру на арешт трьох лідерів ХАМАС — Ісмаїла Ханії, Мухаммада Дейфа, Яхʼю Сінвара (злочини проти людяності, масові вбивства, захоплення заручників, сексуальне насилля, тортури тощо) і Нетаньягу разом з його міністром оборони Галантом (створення нестерпних умов життя включно з голодом, погрози життю і свідоме вбивство як військовий злочин, свідомі удари по районам зосередження цивільного населення тощо).
З цього йде два важливі уроки — нагадування.
Перше — іноді треба спочатку думати. Що, власне, ми як держава і робимо, коли не даємо волю емоціям і почуттю помсти. Не атакуємо навмисно і свідомо російські лікарні, садочки, школи і цивільну забудову загалом. Навіть якщо Росія намагається нас в цьому звинуватити. Не катуємо полонених і тримаємо їх згідно усіх норм міжнародного права. Не ігноруємо рекомендацій по застосуванню іноземної зброї.
Друге — цей конфлікт докорінно відрізняється від війни між Україною і Росією. Бо є найскладнішим етнорелігійним конфліктом з актуальних, а не війною між імперією і національною державою, що намагається вирватися з-під її впливу. Це варто памʼятати.
Єврейський народ має право на свою державу, беззаперечно. ХАМАС є терористичною організацією, беззаперечно. Але ізраїльтяни ширші за Нетаньягу, а палестинці ширші за ХАМАС. У складному етнорелігійному конфлікті рішення завжди можливе виключно за умови або діалогу, або примусу обох сторін до поступок і компромісу. Спроба вирішити його геноцидом в той чи інший бік під прикриттям “справедливої відплати” завершується зазвичай не дуже. Наприклад, ордером на аршет від МКС.
Те, що це станеться було зрозуміло після подання Південної Африки проти Ізраїлю. Це подання, до речі, теж вчить нас обережному пошуку партнерів. Бо Південна Африка, яка при всіх питаннях до поточного режиму, надто добре памʼятає співробітництво Ізраїлю з диктатурою часів апартеїду. Підтримувати режим з расовою сегрегацією, навіть неофіційно, не дуже гарна ідея.
США як головний партнер Ізраїлю не визнає це подання, це очевидно. І навіть засудить його. Тим більше що США, як і Ізраїль, Україна, Росія не ратифікували Римський статут, на основі якого діє МКС. Але і керівництво США закликало Нетаньягу проявити стриманість і не штурмувати Рафах. Місто, в якому зосереджено 1,4 млн цивільних, +1,1 млн від довоєнного населення. Закликало і зрештою заблокувало постачання наступальної зброї. В тому числі авіабомб, якими Ізраїль атакував цивільні обʼєкти у Газі.
Симпатикам Нетаньягу сумно від такого повороту. Але таке життя. Іноді треба думати не тільки про збереження влади. Міг би на прикладі свого старого знайомого, теж фігуранта справи МКС, чогось навчитися.
Yury Bogdanov
В этот день, в ночь с 22 на 23 мая 1948 года, то есть 76 лет назад, сионистские банды устроили резню в деревне Тантура, красивой маленькой деревне к югу от города Хайфа на берегу Средиземного моря. В результате этой резни пало около 250 мучеников, а кроме того сотни раненых (один из раненых был мой дедушка)…
Как сионистские банды устроили эту резню?
Посмотрите следующий документальный фильм:
————
«ТАНТУРА» – документальный фильм еврейского режиссера Алона Шварца, выпущенный в 2022 году.
В нем рассказывается о кровавой резне, учиненной в 1948 году «израильской» армией в одноименной палестинской деревне Тантура.
Хотя фильм направлен на развенчивание глобального мифа об основании «израиля», более конкретно он фокусируется на крошечной палестинской рыбацкой деревушке – месте резни, устроенной израильской» армией, и безуспешных попытках еврейского исследователя Теди Каца раскрыть эту историю 50 лет спустя.
Бывшие солдаты бригады «Александрони» сами рассказывают в интервью, как они безжалостно убивали мирное и безоружное арабское население даже после окончания сражения и сдачи деревни. Но после выхода диссертации Теди Каца, основанной на данных рассказах, они подали на него в суд. Судья, практически не рассмотрев материалы, обвинил его и заставил принести публичные извинения за заявления о геноциде. Правительство квази-израиля сделало все возможное, чтобы скрыть от широкой публики ужасы, на которые были способны молодые евреи, чтобы построить «израильское» государство на землях, где когда-то жили палестинцы. Сейчас израильтяне называют это «Войной за независимость», а палестинцы – катастрофой, по-арабски Накба.
«Израиль» – далеко не единственная страна, которая обелила историю своего основания в угоду националистическому нарративу. Но поскольку эта история совсем недавняя, и некоторые из тех, кто может опровергнуть этот нарратив, все еще живы, фильм «Тантура» даёт редкое понимание того, как создаются и защищаются национальные мифы и какой ценой.
Смотрите фильм TANTOURA («ТАНТУРА») с озвучкой и субтитрами на русском языке, делитесь своим мнением в комментариях, распространяйте.

Последние новости

На війні з російськими окупантами загинув пластун та волонтер з Луцька Ігор Приступа

У війні з російським агресором загинув учасник АТО, відомий волонтер та пластун з Луцька Волинської області Ігор Приступа. Про це…

9 часов назад

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру»

Neue Zürcher Zeitung: «Зустріч на найвищому рівні у Бюргенштоку не сприяла зміцненню миру. Організатори та учасники намагаються приховати це, але…

9 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

9 часов назад

Типовий український канал

На заувагу про засилля побитих шашеллю беззубих пʼяниць із РФ в ефірах українських медіа — одна мила жінка написала: «Ну,…

21 час назад

Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо

Факти та висновки з розслідування Бігус.інфо щодо витоків по справі кураторів "Великого будівництва" Юрія Голика, Георгія Біркадзе, а також співробітників…

21 час назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 15-16.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 16.06.2024 1. Санкції США зупинили торгівлю валютою та призвели до паралічу…

21 час назад