Категории: Экономика

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 21.10.2022

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок
санкцій, станом на 21.10.2022
1. ​Продажі комп’ютерів у росії впали більш ніж на 40%.
— Росіяни стали набагато рідше купувати персональні комп’ютери. У другому кварталі цього року продажі зменшились на 42,5%, підрахували аналітики.
— Люди перейшли в режим жорсткої економії та різко скоротили покупки товарів тривалого користування.
— Крім того, банки стали частіше відмовляти у споживчих кредитах, що також відбивається на продажах.
— Також на ситуацію впливає масова еміграція IT-фахівців, які є прямими користувачами ПК.
2. Продаж люксових автомобілів у росії скоротився на 58%.
— За дев’ять місяців було продано лише 295 нових люксових автомобілів.
3. ЄС запропонував 10 країнам Азії вступити до альянсу проти рф.
— 10 країн Азіатсько-тихоокеанського регіону, які вважаються партнерами рф, готуються разом із ЄС засудити війну в Україні та вимагати припинити російську військову агресію.
— Офіційну заяву щодо цього планується озвучити 14 грудня в Брюсселі, де країни ЄС і Асоціації держав Південно-Східної Азії (далі — АСЕАН) проведуть перший спільний саміт.
— «Ми рішуче засуджуємо агресивну війну рф проти України, яка порушує міжнародне право, і закликаємо рф негайно та беззастережно припинити своє військове вторгнення та вивести всі сили та військову техніку з усієї території України», — йдеться у проекті спільного комюніке.
— Також у документі підкреслюється, що країни ЄС і АСЕАН «ніколи не визнають незаконну анексію рф Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України, а також незаконну анексію Криму, що триває».
— Крім цього, рф засудять за дії, які «підривають глобальну продовольчу безпеку».
До Асоціації держав Південно-Східної Азії входить 10 країн: Бруней, В’єтнам, Індонезія, Камбоджа, Лаос, Малайзія, М’янма, Сінгапур, Таїланд та Філіппіни.
— рф підтримувала з деякими з них партнерські відносини та записувала їх до прихильників свого вторгнення в Україну.
4. Євросоюз розгляне можливість використання заморожених активів росії для допомоги Україні.
— Це питання може бути порушене на конференції в Німеччині 25 жовтня, повідомив голова Євроради Шарль Мішель.
«Ми маємо дивитися на заморожені активи та їх використання для реконструкції України та допомоги Україні», – сказав він.
5. Польща і країни Балтії запропонували проєкт нових санкцій проти росії.
— Йдеться про заборону співпраці з рф у галузі атомної енергетики, імпорту російських діамантів, експорту до рф безпілотників усіх типів.
— Крім того, чотири країни виступають за введення ембарго на російський зріджений газ (LPG), маркетингові послуги і дослідження ринку, заборону продажу нерухомості російським компаніям та фізичним особам, а також більше обмежувальних заходів проти білорусі.
— Йдеться про те, щоб ця країна не стала транзитним пунктом для росії у постачанні товарів, експорт яких заборонений до рф.
6. Велика Британія запровадила санкції проти виробника іранських безпілотників «Шахед» — Shahed Aviation Industries, а також проти мера Бердянська Олександра Сауленка.
— Під обмеження також потрапили високопоставлені іранські військові.
7. Туреччина почала відмовляти росіянам у відкритті банківських карток.
— Банки Туреччини при оформленні карток почали висувати додаткові вимоги до громадян рф.
— Серед вимог, що пред’являються для відкриття банківського рахунку, згадується дозвіл на роботу в Туреччині.
— Також банки почали запитувати у росіян загороджувальний депозит у розмірі $5 тис. і безповоротну комісію (не депозит) у розмірі 2 тис. лір (близько $107).
8. Банки в ОАЕ посилюють перевірки клієнтів з росії.
— Особливо це стосується великих приватних банків зі зв’язками зі США, Великобританією та країнами Євросоюзу: такі організації стали ретельніше перевіряти потенційних клієнтів.
— Це пов’язано з тим, що російські компанії та підприємці активно переводять бізнес у Дубай.
— Банки, обслуговуючи гостей з росії, ризикують потрапити під санкції.
9. США не видали візи представникам керівництва Росатома та Ростехнагляду для участі у міжнародній міністерській конференції МАГАТЕ «Атомна енергетика у XXI столітті».
10. Латвія не дасть притулку росіянам, які біжать від мобілізації, і перевірить росіян на політичні погляди при продовженні посвідки на проживання, — повідомив глава МЗС Латвії.
11. Південнокорейський виробник побутової техніки LG планує закрити завод у Підмосков’ї та перенести виробництво з росії.
12. Uniqlo в росії попередив персонал компанії про підготовку окремих магазинів, що тимчасово припинили роботу, до повного закриття

Последние новости

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 27.06.2024 1. Польща, Литва, Латвія та Естонія хочуть звести вздовж кордонів…

4 дня назад

​​ОПУ ЗІ СМАКОМ СТАЛІНІЗМУ

На "Українській правді" вийшов доволі цікавий матеріал про Андрія Єрмака. Матеріал справді вартий уваги. Хто ж такий Андрій Єрмак? А…

4 дня назад

Татарову самое время готовиться на выход

Статья на «Украинской правде» об особенностях и завоеваниях Андрея Ермака имеет очень простую причину. Госдеп США в категорической форме требует…

4 дня назад

​​УКРАЇНЦІ БАЧАТЬ ТАК

Центр Разумкова оприлюднив результати дослідження "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інституцій...", з дуже, як на мене цікавими результатами.…

4 дня назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 26.06.2024 1. Російський газопровід «Сила Сибіру» постачає газ із родовищ Іркутської…

4 дня назад