Категории: Боевые действия

Інфографіка статистики бойових та небойових втрат в ЗСУ за час АТО

За час проведення антитерористичної операції на Донбасі Збройні сили України втратили близько 4 тисяч людей, і, на жаль, близько третини з цієї кількості складають смерті не під час бою чи провокацій ворога. Із 3930 військовослужбовців ЗСУ 2267 загинули на полі бою, а ще 1663 – потрапили до числа так званих небойових втрат.

Так, у 2014-2015 роках, за даними Міноборони та інших відкритих джерел, бойові втрати української армії на сході країн склали 1964 людини, у 2016-му – 211, повідомляє «Слово і Діло». При цьому цифра небойових сметрей вражає: у 2014-2015 роках вона сягнула 597 військових, у 2016-му – 256-ти.

За наявною інформацією, найчастішою причиною смертей не під час бою є самогубства і нещасні випадки. Також до летальних наслідків часто призводять ДТП, навмисні вбивства, необережне поводження зі зброєю та порушення правил техніки безпеки. Наприклад, відомо, що шляхом самогубства в 2014-2015 роках пішов з життя 171 службовець ЗСУ, минулоріч ця цифра склала 63 людини. Крім того, за перші 3 роки війни в лавах Збройних сил України сталося 120 убивств: 90 – в 2014-2015 роках і 30 – у 2016-му.

Самогубства, хвороби та необережне поводження зі зброєю. Такі основні причини не бойових втрат української армії в АТО, як стверджує офіційна статистика Міністерства оборони.

Згідно цієї ж інформації вкрай рідко трапляються випадки, коли бійці гинуть внаслідок отруєння алкоголем. У 2016-му Міноборони нарахувало лише 10 таких загиблих при загальній кількості небойових втрат – 256 військових.

Натомість чи не усі опитані джерела інформації сходяться на одному: зловживання алкоголем є основною причиною більшості не бойових втрат.

У квітні 2016 Головний військовий прокурор Анатолій Матіос в ефірі “112 Україна” повідомив, що небойові втрати “ніколи не є предметом публічного обговорення в жодній армії світу”.

Це не зовсім так.

У США причини небойових втрат намагаються досліджувати, щоб зменшити втрати серед військовослужбовців.

Так за даними Міністерства оборони США кількість самогубств серед військових за 10 років збільшилася удвічі.

Для отримання алгоритмів прогнозування, за яких обставин військовий може накласти на себе руки, у США провели відповідне дослідження вартістю 50 мільйонів доларів. З’ясувалося, що у боротьбі з ІДІЛ американська армія понесла більше втрат через суїциди військових, ніж від терористичних організацій.

Тож американські військові постійно наголошують, що запобігання самогубствам є одним з головних пріоритетів для армії.

milnavigator.com.ua

Последние новости

Ворог на Харківщині розширив зону активних бойових дій майже на 70 км. Основні зусилля зосередив на напрямку Стрілеча — Липці та на захопленні Вовчанська, — Сирський

Російська армія намагається примусити ЗСУ залучити додаткову кількість бригад зі складу резерву. Основні зусилля противника наразі зосереджені на напрямку Стрілеча-Липці…

4 часа назад

Британська розвідка попереджала Україну про російський наступ на Харківщину, — The Guardian

Британська військова розвідка попереджала керівництво України про російський наступ на Харківську область. Про це пише The Guardian з посиланням на власні…

9 часов назад

У російському вторгненні винний весь світ?

​​Ви пригадуєте аби Саакашвілі (при всьому моєму настороженному до нього ставленні) після війни 08.08.08 заявляв що у російському вторгненні винний…

10 часов назад

Росіяни заявили про масовану атаку безпілотників

У ніч проти 17 травня пролунали вибухи в районі тимчасово окупованого росіянами Севастополя в Криму, у Новоросійську, Туапсе та Бєлгороді.…

10 часов назад