Категории: Мнение

Хто і на якому рівні прийняв рішення скасувати операцію «Авеню»

Зеленський на прес-марафоні перед журналістами нарешті дав свою версію подій по операції «Авеню».
.
За тою кількістю маячні, яку він генерував на прес-марафоні, і операцією «Бутусов» після неї, ніхто не звернув уваги, що він визнав: операцію Єрмак не відтерміновував — її не відтреміновував ні Єрмак, ні сам Зеленський, бо Зеленський її просто скасував.
«Не помітила» ці зізнання і ТСК ВР і саме в такому вигляді сьогодні Верховна Рада затвердила цей «проміжний» її звіт.
Зеленський заявив кілька речей: 1) Що при ньому розвідку очолював «аферист і авантюрист», 2) Що при ньому розвідку очолював некомпетентний «не розвідник», який ніяких операцій ніколи не проводив, на відміну від самого Зеленського, який проводив операцію в Афганістані, 3) Що Бурба проводив операцію «Бурба», на замовлення Петра Порошенка, з метою посварити його з США і Туречченою, 4) Що Зеленський, як бувалий 42-річний янелох, їхні хижі ідеї «хлопнув» і «розколов», і в них «не поліз» (і не шкодує).
*Посилання на свідчення Зеленського — в коментарях, кожен може переслухати і пересвідчитися.*
Окрім цього Зеленський детально пояснив обставини скасування спецоперації.
1) На останній зустрічі він заявив Бурбі, що «це операція не наша, вона непродумана детально, він готовий акцептувати будь-яку операцію, і назвав якщо:
* «…будуть детально прораховані речі…»
* «не постраждають люди».
2) Але «коли Бурба вийшов»(с) (тобто в відсутність Бурби) Зеленський повідомив своїм подільникам вже інше: «послє Амєрікі он хочет мєня поссоріть…, в огромний скандал с Ердоганом». Тут Зеленський повідомив журналістам ключове: «Ердоган нам би нікогда ето нє простіл. Я би НІКОГДА нє в’єхал в ету стєну»(с).
Тобто попри запевнення дані Бурбі, Зеленський ніколи, ні за яких обставин, не збирався акцептувати цю операцію.
3) А далі покази Бурби і Зеленського співпадають: коли Бурба прийшов в останній раз, Президент без пояснення причин відмовився з ним зустрічатися:
— «А коли другий раз… Я більше не хотів зустрічатися з цією людиною.»(с).
Висновок: попри запевнення, які дав Бурбі Зеленський, що він готовий акцептувати операцію, насправді він збрехав — він НЕ ЗБИРАВСЯ її акцептувати і знав про це заздалегідь.
Які тут є моменти.
1. Нічого з озвученого вище Зеленський в очі Бурбі не сказав. Всі свої сумніви в Бурбі він приховав. Він приховав від начальника Розвідки свій намір зірвати спецоперацію. Він не дав шансів Розвідці уникнути провалу.
2. Бурба вийшов від свого керівника з повною впевненістю, що операція продовжується. Просто він, буцім-то, має вказівку приділити додаткову увагу деяким «застереженням».
3. Далі все як і казав Бурба: в момент, коли він вже переправив 30 воєнних злочинців у Мінськ і потребував на фінальній стадії від свого Головнокомандувача акцептації операції, Зеленський без пояснення причин відмовився «зустрічатися з цією людиною».
3.5. При цьому дізнатися — чи пропрацював Бурба його застереження детальніше — Зеленський можливості не мав (оскільки з Бурбою зустрітися відмовився).
4. Далі Зеленський звільняє Бурбу без пояснення причин.
5. Зеленський не спростував і не заперечив останньої зустрічі Єрмака з Бурбою. При цьому Зеленський визнав, що йому було відомо, що Єрмак не має повноважень затверджувати, скасовувати, переносити цю операцію. Визнав, що лише він мав повноваження акцептувати її, а також Міністр оборони. Навіщо він при цьому відправив зустрітися з Бурбою Єрмака — не пояснив.
6. Зеленський визнав, але це є очевидним фактом, що Бурба зумів виманити з Росії в Мінськ тридцять військових злочинців.
Тобто сам і спростував свої базікання, що Бурба жодної спецоперації в своєму житті не проводив.
Всі ці базікання Зеленського вище повністю спростовують всі попередні базікання його команди, перетворюють їх у помиї, у пряму брехню, в намагання групи подільників від самого початку вводити суспільство в оману.
* слова Безуглої: «Наявні дані дають змогу зробити опосередковані висновки, що відбулося відтермінування активного заходу з 25 липня на 30 липня 2020 року.» — пряма брехня. Ніякого відтермінування не відбувалося, бо Зеленський не відтермінував, а скасував операцію.
* слова Безуглої: «ТСК не вдалося достеменно встановити, хто, на якому рівні в Україні прийняв рішення про відтермінування» — пряма брехня. Слова Зеленського прямо вказують, хто і на якому рівні прийняв рішення скасувати операцію — це сам Зеленський.
* слова Єрмака: «це детективна історія і вигадка від початку і до кінця». Брехня.
* слова Безуглої: «ТСК встановила відсутність будь-якої документально оформленої вказівки про відтермінування з боку будь-якої посадової особи»- брехня. Зеленський мав намір скасувати операцію, ввів Бурбу в оману, а сам не дав йому вказівок в потрібний момент, через що операція зірвалася. Також не дав можливості ГУР уникнути провалу.
Таким чином сьогоднішнє схвалення цього проміжного звіту ТСК Верховною Радою слугами Зеленського, попри нововиявлені обставини — свідоме введення суспільства в оману. Це рішення — рівня «законів 16 січня».
Сьогодні після цього свідчення Зеленського має вже бути ніяка не Тимчасова слідча комісія Верховної Ради по вагнерівцям, а в порядку Закону України про імпічмент — спеціальна тимчасова слідча комісія по усуненню Президента України Зеленського за допомогу воєнним злочинцям Російської Федерації уникнути українського і міжнародного правосуддя.

Последние новости

Зеленський кричить на генералів ЗСУ, — The Economist

Президента України Володимира Зеленського можуть тримати у так званій "теплій ванні", в якій генерали не надають йому всієї інформації про…

4 минуты назад

Росіяни вночі вдарили по Харкову

У Харкові рано вранці, 21 травня, пролунали вибухи під час повітряної тривоги в області. Внаслідок атаки РФ постраждали люди. Про…

13 часов назад

Що б я сказала президенту Зеленському

Сьогодні, у пʼяту річницю інавгурації Зеленського, багато людей написали рефлексії з цього приводу. Згадали і обіцянки-цяцянки новоспеченого президента, і питання…

13 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 21.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 21.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

14 часов назад

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

1 день назад