Категории: Политика

Готовий піти у відставку, якщо…- Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що готовий піти у відставку, якщо обвинувачення в тому, що Міноборони закупило літні куртки замість зимових підтвердяться.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«За результатами звинувачень у нібито закупівлі та постачанні МО літніх курток замість зимових, я пропоную парі. Якщо виявиться, що Міністерство оборони дійсно поставило 180 тисяч літніх курток замість зимових, то я, міністр оборони України Олексій Резніков, пишу заяву про відставку», — заявив Резніков.

«Якщо ж виявиться, що було поставлено 180 тисяч зимових курток, а не літніх, то народна депутатка Анастасія Радіна здає мандат, а журналіст «Української Правди» Михайло Ткач іде з видання і на 3 роки припиняє займатися журналістикою», — запропонува міністр.

За словами Резнікова, «арбітрами в цьому парі я запрошую Комітет з депутатської етики ВРУ та Комісію з журналістської етики, а спостерігачами — редакції авторитетних українських видань. Пропоную написати про це парі і приєднатися, ставши спостерігачами!».

«При розборі ситуації ми надамо всі документи, докази, факти і матеріали, що стосуються справи, щоб переможець спору був очевидний для всього українського суспільства», — запевнив очільник Міноборони. 


Народна депутатка і голова комітету ВР з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна прокоментувала пропозицію парі від міністра оборони у справі про недобросовісну закупівлю одягу для ЗСУ. Радіна наголосила, що це не те, чим повинен займатися очільник Міноборони у воюючій країні.

Про це Анастасія Радіна написала у фейсбуці.

«Міністр мав би зараз розбиратися зі своїми підлеглими. Мав би забезпечувати військових БПЛА. Мав би запускати агенцію тилових закупівель. Міністр мав би організовувати модернізацію літаків. Цей список можна продовжувати. Чого міністр точно не мав би робити — то втрачати час (за який українці платять життями) на боротьбу із журналістами (які вже допомогти зекономити 10 млрд грн коштів для забезпечення армії)», — зазначила Радіна.

Депутатка зробила Резнікову зустрічну пропозицію: до 9 ранку понеділка, 28 серпня, спростувати те, що:

1)  Міноборони без тендеру купило куртки у «турецької» фірми-посередника, одним із власників якої на момент договору з Міноборони був цілком український племінник народного депутата з оборонного комітету Касая. Причетність племінника до компанії не спростовував навіть сам пан Касай;

2)  Міноборони сплатило за куртки утричі дорожче, ніж це вказано в документі з турецької сторони, з яким вантаж виїхав із Туреччини і проїхав інші митниці аж до кордону України (достовірність документа підтвердив голова ТСК з розслідування економічних злочинів Ярослав Железняк).

«Якщо не спростуєте — Ви йдете у відставку. Спростуєте — я складу мандат одразу після ухвалення закону про відновлення публічного декларування статків чиновників, у тому числі воєнкомів та горе-закупівельників для армії (проти останнього виступаєте Ви особисто)», — запропонувала Радіна. 


Одні крадуть, інші гинуть. Зробили себе разом
Рівень трагікомічності того, в що перетворилася воююча Україна під «керівництвом» Зеленського виходить за будь-які межі здорового глузду. Особливо у порівнянні з тим, як має бути.
Великобританія: змі дізнаються що депутат парламенту з партії прем’єра приставав (з точки зору сексуальної поведінки) до якихось тіпів, а прем’єр знав і нічого не зробив — це причина для відставки прем’єра.
Україна: міністр оборони, учасник вже десятого корупційного скандалу, в рамках яких під час війни вкрадено мільярди доларів, пропонує парі щодо фактів чергового злодійства в міністерстві оборони.
Якщо буде доведено, що знову вкрадені мільйони доларів, то міністр подасть у відставку.
Подасть у відставку…
То виявляється доведена причетність до злодійства в армії під час страшної війни в якій мова йде про існування держави і можливість геноциду нації, тепер карається просто відставкою. А сама відставка — це такий вид послуги, який звисока зробив міністр.
І це після не менших за масштабами скандалів. Міністр не хоче подати у відставку після того як Держаудитслужба ВЖЕ довела що яйця в кілограмах не продавались (як публічно стверджував міністр), а їх ціна дійсно була 17 гривень за одиницю і на ОДНОМУ договорі було наварено більше 4 мільярдів гривень.
Ну ні, у відставку подасть, може, колись, якщо, напевне, ймовірно.
У відставку.
В ситуації коли такі дії караються зовсім інакше, процесами за описання яких банить фейсбук.
Mason Lemberg
Парі від суперкорупційного міністра Рєзнікова, це ж класика наперсточників.
Я куплю-корумпую правоохоронні органи, суди, подзвоню Татарову, бо зв’язок з Єрмаком турецької фірми, що поставила з націнкою в 4 рази, також є.
А ви журналісти, антикорупціонери-розслідувачі задовбетеся пил за мною ковтати. Ви самі станете пилом, після того як я вас розітру, бо можу.
Я включу весь адміністративний ресурс цієї автократії імені Єрмака.
То чим це відрізняється від Білорусі та росії?
Якщо справедливості немає, демократії немає, можновладці можуть купувати за вкрадені гроші суди та правоохоронців, то на що перетворили країну?
І чи за таку країну корупційної автократії, віддають життя воїни ЗСУ?
Чим більше невдоволених цією ситуацією, тим швидше ми це все припинимо.
Не мовчіть!

Последние новости

Життя президента Ірану перебуває «під загрозою», рятувальні роботи ускладнює погода, — Reuters

На місце, де сталася аварія гелікоптера лідера Ірану Ебрагіма Раїсі, направлені пошукові бригади. В Ірані заявляють, що життя Раїсі, а…

9 часов назад

Washington Post: Главный помощник Зеленского манипулирует властью, вызывает критику и не приносит извинений

Я б сказав, що це цілком компліментарна стаття про людину, у якої Зеленський працює президентом. У лонгріді взагалі не згадується…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 18.05.2024 1. Єдиний НПЗ на Чорноморському узбережжі росії знову зупинився через…

10 часов назад

Російський загарбник конає від влучних ударів бійців 92 ОШБр ВІДЕО

Оператори ударних дронів 1-го штурмового батальйону 92-ої окремої штурмової бригади передислокувалися з Донецької області на Харківський напрямок і продовжують методично…

16 часов назад

Росіяни завдали ракетного удару по базі відпочинку в передмісті Харкова: 5 людей загинуло

Російські війська завдали удару двома ракетами по базі відпочинку, що розташована в передмісті Харкова. 5 людей загинуло, 16 - дістали…

18 часов назад

Знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец»

Сьогодні вночі Силами оборони України знищено морський тральщик чф рф проєкту 266-М «Ковровец».  Військово-Морські Сили ЗС України разом з побратимами…

19 часов назад