Категории: Мир

Глава Генштабу ЗС Великої Британії Сандерс відвідав українських військових, які проходять навчання під керівництвом британських інструкторів

Начальник Генерального штабу Збройних Сил Великої Британії генерал Патрік Сандерс відвідав українських військовослужбовців, які проходять підготовку у Британії.

Про це інформує пресслужба Генштабу ЗСУ.

Генерал Сандерс спостерігав, як українські військові навчаються бойовим діям в міській забудлві. Серед інших навичок, яких українці навчаються за програмою базової підготовки, є поводження зі зброєю, надання першої допомоги на полі бою, польова майстерність, тактика патрулювання та право збройних конфліктів.

«Я був вражений мужністю, моральним і бойовим духом українських солдатів. Крім того, відданість і наполеглива праця інструкторів, а також швидкість, з якою вони провели навчання, надзвичайно вражають. Ми продовжуватимемо нашу роботу, щоб збільшити амбіції та темп навчання, щоб максимально збільшити підтримку України», зазначив Сандерс.

У Генштабі ЗСУ повідомляють, що протягом найближчих місяців під керівництвом Збройних сил Великої Британії пройдуть навчання до 10 тисяч українців. Навчання проводиться на об’єктах по всій Великій Британії понад 1000 інструкторами з 11-ї бригади сприяння силам безпеки.

Сполучене Королівство має довгу історію підтримки українських військовослужбовців у рамках операції ORBITAL, під час якої з 2015 по 2022 рік було підготовлено 22 000 українців. Нова програма спиратиметься на цей успіх і продемонструє незмінне лідерство Сполученого Королівства у відповіді на військові вимоги України з розвитком війни. 

P.S.

Національна гвардія штату Нью-Йорк відправила бійців до Німеччини, де ті займуться підготовкою українських військовослужбовців.

До Німеччини відправлено 140 американських бійців приписаних до бойової групи 27-ї піхотної бригади.

Солдати національної гвардії армії Нью-Йорка з бойової групи 27-ї піхотної бригади, які перекидаються до Німеччини у складі Об’єднаної багатонаціональної навчальної групи-Україна. Липень 2022. США. Фото: Міноборони США

Нацгвардійці штату Нью-Йорк, як очікується, у вересні змінять 160 нацгвардійців із Флориди, які належать до бойової групи 53-ї піхотної бригади.

«Сто сорок солдатів сухопутних військ національної гвардії Нью-Йорка попрощалися зі своїми сім’ями й вирушили у відрядження до Німеччини допомагати тренувати особовий склад українських Збройних Сил», – йдеться у повідомлені.

Перед відправкою до Німеччини нацгвардійців самих навчатимуть на військовій базі Форт-Блісс у штаті Техас.

Національна гвардія Нью-Йорка вже брала участь у підготовці українських військових.

Ці війська були розгорнуті для підтримки місії Об’єднаної багатонаціональної навчальної групи Україна та з листопада навчали українців у Центрі бойової підготовки Яворів під Львовом на заході України.

Вони виїхали з України до Німеччини у лютому перед вторгненням Росії. Наразі команда з Флориди керує навчанням українських військовослужбовців у Німеччині та інших місцях.

2017 року Національна гвардія США штату Нью-Йорк відправила 220 солдатів в Україну для 10-місячної ротації для навчання українських солдатів у Центрі бойової підготовки в Яворові.

Спільна багатонаціональна навчальна група-Україна навчає та консультує українські Збройні Сили з 2015 року.

Військові підрозділи США підтримують навчання, щоб зміцнити відносини та підтвердити відданість США європейським партнерам.

Інші країни, які підтримали місію Об’єднаної багатонаціональної навчальної групи-Україна, коли вона перебувала у Центрі бойової підготовки у Яворові, включають Канаду, Литву, Данію, Польщу, Швецію та Велику Британію.

mil.in.ua

Последние новости

Британська розвідка попереджала Україну про російський наступ на Харківщину, — The Guardian

Британська військова розвідка попереджала керівництво України про російський наступ на Харківську область. Про це пише The Guardian з посиланням на власні…

2 часа назад

У російському вторгненні винний весь світ?

​​Ви пригадуєте аби Саакашвілі (при всьому моєму настороженному до нього ставленні) після війни 08.08.08 заявляв що у російському вторгненні винний…

3 часа назад

Росіяни заявили про масовану атаку безпілотників

У ніч проти 17 травня пролунали вибухи в районі тимчасово окупованого росіянами Севастополя в Криму, у Новоросійську, Туапсе та Бєлгороді.…

3 часа назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 17.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 17.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

3 часа назад

Данія оголосила про пакет допомоги Україні на €750 млн

Сьогодні, 16 травня, міністерство оборони Данії оголосило про виділення Україні нового пакету військової допомоги на €750 млн, який передбачає внески…

16 часов назад

Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації

Петро Порошенко привіз техніку у бригади армійської авіації. Спеціально на замовлення авіаторів Фонд Порошенка з волонтерами ГО “Справа Громад” виготовляють…

17 часов назад