Категории: Мир о нас

ЕС: Решение КС является основанием для приостановки безвиза

В Европейском Союзе говорят, что решение Конституционного суда по отмене электронных деклараций является основанием для приостановки безвиза для украинцев.

Об этом сообщает «Европейская правда».

Как утверждают журналисты, об этом написал посол Украины при ЕС Николай Точицкий в письме вице-премьеру Ольге Стефанишиной.

«Как пока неофициально отмечают наши контакты, решение Конституционного суда Украины No 13-р / 2020, которое отменило ключевые антикоррупционные полномочия НАПК, уголовную ответственность за недостоверное декларирование, является достаточным основанием для начала запуска Европейской комиссией механизма временной приостановки действия безвизового режима», — сказано в письме.

При этом официальным триггером для запуска приостановления действия безвиза является отход Украины от критериев, в результате которых ввели безвизовый режим.

Сообщается, что решения, которые были приняты КСУ об антикоррупционных органах не остались без внимания Европейского Союза.

В Европейской службе внешних действий и Европейской комиссии обращают внимание на то, что антикорруционные службы являются приоритетным явлением в украинских реформах.

В письме говорится, что независимость и устойчивость антикоррупционных структур является критерием достижения сотрудничества Украины с Евросоюзом в том числе и в области сохранения безвизового режима.

Также функционирование антикоррупционных структур важно для продолжения сотрудничества Украины с Международным валютным фондом и интеграции в энергетический и цифровой рынки Европейского Союза.

«Учитывая указанное и с целью предотвращения развития неблагоприятного сценария, предлагали бы в сжатые сроки создать рабочую группу высокого уровня по разработке изменений в Конституцию Украины, в которой бы также вошли представители Верховной Рады Украины, Администрации Президента Украины, судейского самоуправления, научных кругов и гражданского общества», — написано в письме.

  • Конституционный суд на закрытом заседании признал неконституционной статью 366-1 УК, предусматривающую наказание за недостоверное декларирование имущества чиновниками и судьями, а также ряд других антикоррупционных норм, составляющих так называемую антикоррупционную платформу.
  • Судья КСУ заявил, что такое решение было необходимым. При этом в НАПК сообщили, что своим решением Конституционный суд заблокировал назначение в должности представителей власти, которых выбрали на местных выборах.

P.S.

В ЄС вважають рішення КС підставою для ПРИЗУПИНЕННЯ безвізу. Про це йдеться у листі на адресу віцепрем’єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної.

***
Спочатку ліквідували декларування та відповідальність за відвертий грабунок держави, потім виявилось, що у зв‘язку з рішенням КС органи місцевого самоврядування НЕ зможуть працювати, а тепер…

…тепер Зеленський «терміново» скликає засідання РНБО. «Є загроза національній безпеці». Так хто зробив все, щоб ця загроза з‘явилася? Тепер, коли влада Зеленського спіймала облизня, коли вони фактично ліквідували демократію в країні, коли всі корупціонери безкарні, а вибори множаться на нуль — він буде нам розповідати про «безпеку» та «загрози».

Пане Зеленський, ви і є ця загроза. З вашими «слугами» та договорняками з ОПЗЖ та Коломойськими. Тепер, коли Україні не довіряє весь світ, коли безвіз летить у прірву, а фінансова допомога зникла як світло в кінці тунелю, він буде нам розповідати і плакатись про «поганих депутатів та суддів».

Як же набрид цей цирк…в якому несе відповідальність той хто обіцяв «посадки навесні».

***

«Термінове» РБНО — Зеленський прочитав з папірця все те що ми і так знаємо.
Каже «будемо розибиратися», «треба вивчити законодавчу базу», «доручив правоохоронним органам». Серйозно? Та ми вже давно розібралися. Дві доби пройшло. Всі вже все знають і лише «гарант» знову зі своїми «чому», «як так сатлося»?
Ще б сказав «Хто я?», «де я?».
Ну вже таку комедію клеять.
Чому так сталося треба питати у одного відомого олігарха який і привів Зеленського до влади. І ще в одного кума Путіна, з яким слуги збираються в коаліції по всій країні.
***
Замість безвізу — буде квартал.
Замість фінансової допомоги — свати.
Замість інвестицій — ліга сміху.
Замість міжнародної коаліції — «русскіє сєріали».
Замість демократичних інституцій — коаліція з ОПЗЖ.
Хіба не так? Та ми вже півтора роки живемо в цьому антиукраїнському «кварталі», де принижують гідність кожного з нас. Де президент підмінив державу своїми роликами та «опитуваннями», де корупціонери та бандити — можуть безбожно красти все що лежить у держказні.
А що думали, буде інакше? Якщо за два дні можна помножити на нуль рік досягнень після Революції Гідності, то за п‘ять можна і Україну помножити на нуль. З таким підходом влади ми дійсно станемо придатковим до «русского міра». Зате смішно, і квартал далі клепається, і свати кожен день по телевізору. Ще так трохи і «дружба, мір, жвачка».

 Андрій Смолій

Теги: ЕСКС

Последние новости

Наслідки ворожих обстрілів Сумщини. ФОТО

Упродовж минулої доби російські війська обстріляли 34 населені пункти Сумської області. Загалом зафіксовано 285 ударів Про це повідомили у поліції…

6 часов назад

НА КОРДОНІ З БІЛОРУССЮ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ БУДІВНИЦТВО ФОРТИФІКАЦІЙ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час поїздки до Волинської області 27 квітня ознайомився з процесом будівництва військових інженерно-технічних та фортифікаційних…

6 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 01.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 01.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

7 часов назад

Захоплення кацапських окопів та кількох полонених ВІДЕО

Найкраща оборона - це атака! Наші воїни не лише захищаються, але й потужно штурмують ворожі позиції. У цьому відео показано…

18 часов назад

Чемпіонка України з Дніпра Алсу Алейнікова принижує українців

«Я полечу в Дубай, буду ходить по магазинам, а вы будете сидеть в войне и прятаться в подвалы. Вам, пидарасы,…

18 часов назад

Дмитро Чекалкин: Недбалість, саботаж, або відверта диверсія?

У минулому році "слуги" в авральному порядку забрали у місцевого самоврядування військове ПДФО тому що терміново потрібно було купувати дрони.…

18 часов назад