Категории: Политика

Дружина заступника голови Нацполіції Тишлека має паспорт РФ

Дружина заступника голови Нацполіції Дмитра Тишлека Олександра Балакай досі не позбулася російського паспорту. Він сам при цьому користується нерухомістю та авто родини партнера очільника ростовського кримінального угрупування.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.info.

Вони повідомляють, що родина дружини Тишлека, Олександри Балакай, орієнтовно в нульових переїхала на Ростовщину й отримала російське громадянство. Станом на літо цього року чинним лишався і російський паспорт самої Олександри Балакай.

До повномасштабного вторгнення РФ Тишлеків в Україні відвідувала теща — Малія Балакай. Влітку 2018 на неї була оформлена двокімнатна квартира в ЖК «Новопечерські Липки» в Києві. Вона передала право розпоряджатися нерухомістю доньці та повернулася до Росії.

Сам Тишлек при цьому, переїхавши до столиці у 2019 році, безкоштовно мешкав у квартирі на 140 кв.м. в елітному ЖК «Французький квартал» у центрі міста. Ця квартира належала Юрію Голику, відомому як ідеолог проекту «Велике будівництво».

Зараз Тишлек вже з’їхав з цієї квартири. Натомість його бачать в будинку на 300 кв. м. в елітному котеджному містечку під Києвом. Цей будинок записаний на жінку на ім’я Наталья Нечепоренко. Крім того, навесні минулого року Тишлек виїжджав за кордон на автівці чоловіка Наталі Нечепоренко Віталія, а навесні цього року Нечепоренки виписували на Тишлека довіреності. Через півроку після цього на Наталью і оформили будинок.

Віталій Нечепоренко має частку в 25% у ТОВ «Еліт лото». Таку ж частку там має Андріан Родін, він же Андрєй Іманалі, він же «Полузвєрь» — ростовський кримінальний авторитет, який має дуже давні і складні «стосунки» з поліцією.

«Іманалі прославився на початку 00-х — як один із лідерів ростовського «ОПГ «Сельмаш». Тоді його оголосили в розшук, спочатку федеральний, а потім і міжнародний, за підозрою у викраденні людей. Знайшли у Києві і видворили назад до Росії, де Іманалі таки засудили до 7 років ув’язнення», — йдеться в розслідуванні.

Тишлек повідомив журналістам у коментарі, що «наразі орендує квартиру, в будинку проживав тимчасово, Нечепоренки — його близькі друзі, дружина має український паспорт, а у справи тещі він не втручається».

P.S. Фігурант журналістського розслідування щодо ймовірних зв’язків із Росією заступник голови Національної поліції України Дмитро Тишлек вважає, що ЗМІ «спотворили факти» і заявляє, що просить ДБР ініціювати перевірку.

Про це він заявив у коментарі, який пресслужба поліції надала Українській правді.

«Стосовно інформації про мене та мою родину, яку вчора поширили в медіа.

Коротко прокоментую: факти із моєї біографії, життя сім’ї були викривлені.

Окремі ситуації, які переживала моя родина, доповнили суб’єктивними судженнями та висновками. Оприлюднена викривлена інформація не має нічого спільного із реальністю.

Тому я ініціюю стосовно себе розслідування — відповідну заяву вже подав до Державного бюро розслідувань. Прошу перевірити усі дані, які були озвучені в медіа та всебічно їх оцінити», — заявив Тишлек. 

Последние новости

Десять років тому громадянин Зеленський проігнорував другу повістку

Десять років тому громадянин Зеленський проігнорував другу повістку. "Для призову під час мобілізації громадянинові Зеленському В.А. надсилалися повістки: 15.04.2014, 23.06.2014,…

10 минут назад

Російські окупанти КАБами атакували два райони Харкова

Росіяни обстріляли Харків, у місті чули вибухи. Є влучання у двох районах - у приватний житловий будинок та дитячий навчальний заклад.…

27 минут назад

Росіяни заявили про атаку ATACMS на окупований Севастополь

У неділю, 23 червня, у тимчасово окупованому Севастополі пролунали вибухи. Міноборони РФ та місцева окупаційна влада заявили про атаку ракетами…

39 минут назад

Я досі рахую Арєстовіча великою небезпекою для України

Послухала «інтервʼю» Арєстовіча путінській підстилці Собчак. Деякі міркування вважаю за потрібне зафіксувати. Я досі рахую Арєстовіча великою небезпекою для України.…

2 часа назад

Російський окупант застрелив пораненого товариша на Запоріжжі ВІДЕО

У Роботиному в Запорізькій області за малою групою з трьох російських окупантів полював український дрон. Противник діяв грамотно, не йшов…

2 часа назад