Категории: Украина

Друга річниця повномасштабного вторгення РФ: з’явилась заява Залужного

Колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у другу річницю повномасштабного вторгнення РФ висловив упевненість, що Україна переможе.

Про це Залужний написав на сторінці у Facebook та прикріпив до допису фото із колишнім начальником Генштабу ЗСУ Сергієм Шапталою.

“Триває наш безкомпромісний і мужній супротив. 24 лютого 2022 року, сотні тисяч українців не злякалися російських ракетних атак та величезних колон техніки і рушили добровольцями до лав Збройних Сил України. Завдяки мужності і жертовності українських громадян нам вдалося встояти. Нам вдалося зберегти себе і нашу Державу”, – наголосив колишній головком.

Він подякував військовим, які захищають державу на полі бою, та тим, хто допомагає встояти проти російської агресії: “Дякую всім, хто у ці хвилини на полі бою боронить нашу державу. Дякую всім, хто допомагає українській армії. Хто памʼятає, вірить, молиться та робить все можливе для Перемоги. Вічна памʼять і шана воїнам, хто віддав життя за свободу Батьківщини”.

“Я вірю і точно знаю – ми переможемо! Слава Україні!”, – підсумував Залужний.

Всього за чотири години допис отримав майже 25 тисяч “лайків” та 3,6 тисячі поширень.


Після звільнення Залужного та його команди, я написав, що тепер армія, на жаль, під контролем суперлояльних до ОП Зеленського-Єрмака людей. А це означає, що всі рішення, дії та задачі спускаються з Офісу президента.
Таким чином зелена влада ліквідаторів (с. С. Хмара) взяла під контроль всі державні інституції, включаючи Сили Оборони України.
Сумніву не маю, що це був план і як би він не називався: Буратіно, Оман чи ще якось, суть його одна і та ж сама — ліквідація країни Україна в її попередніх кордонах. Ту частину, яка залишиться — контролювати політично, економічно, не дати вступити до ЄС та НАТО.
Ось контроль ми вже побачили, як побачили і бездарну міжнародну політику, яка руйнує антипутінську коаліцію.
Нагадаю вам етапи взяття під контроль останньої інституції — Сил оборони України.
Через непоступливість і не бажання сліпо виконувати завдання Єрмака, зеленими ліквідаторами було прийнято рішення зняти Залужного і команду, а також інших командувачів, що піддавали сумнівам накази Верховного Головнокомандувача Зеленського.
Почалося все із звільнення Командувача Нацгвардії Юрія Лебедя на день народження Валерія Залужного та шоу імені Зеленського зі звільненням азовців — 8 липня 2023 року. Потім було звільнено Командувача ТРО Танцюру, потім Командувача Сил Спеціальних операцій Хоренка, а потім прийшла черга Залужного та Генштабу. Однак зі звільненням Залужного ми побачили цілу спецоперацію, що здійснив ОП та Мар’яна Безугла, яка до речі, жодним чином не постраждала від своїх безглуздих (насправді ні) дій — далі займає посаду заступника голови комітету національної безпеки та оборони Верховної Ради України.
Але аналіз дій Залужного, Генштабу, говорить про те, що не було підстав для звільнення.
Тезово послухав Юрія Луценка на каналі Борислава Берези про генерала Наєва, найближчого соратника Залужного. Луценко розповів, що початок війни Наєв розгорнув Сили Оборони попри відсутність політичних рішень про загальну мобілізацію, про введення воєнного стану.
По суті Наєв без ГУР МО самостійно визначив час та напрямки нападу ворога — 24.02.22 о 4.00 ранку, а також привів війська у готовність до відбиття агресії. Під час боїв зберіг Україні вихід до Чорного моря, а також не допустив окупації Запоріжжя, Миколаїва, Одеси, не допустив оточення військ на сході, відбив флангові удари із Запорізького, Ізюмського напрямків, не допустив захоплення ворогом плацдарму на правому березі Сіверського Донця на ділянці Білогорівка — Серебрянка. Саме це створило передумови для звільнення Харьківщини.
В цьому випадку логічними питаннями до політичного керіаництва є:
1. Чому влада не прийняла правові рішення до початку агресії, а лише після вторгнення агресора?
2. Чому 23 лютого 2022 року на РНБО було прийнято рішення ввести лише режим надзвичайного стану, а не воєнного стану,, якщо Зеленський вже дізнався від розвідки, що путін віддав наказ на початок війни?
Генерал Наєв дав команду на розгортання військ, коли воєнний стан ще не був оголошений, попередив війська про напад 24.02, він своєчасно організував ввід військ в райони бойового призначення (за дві доби до повномасштабного вторгнення).
Ось так тих, хто врятував Україну звільнили, аби не допустити політичної конкуренції. І зараз формують пул лояльних військових, щоб розтягнути їх в політичні партії, лояльні до ОП — до Притули, Стерненка, ще якогось проекту Єрмака. Цим намагаються протистояти створенню партії військових і прихід їх в парламент та участі у керівництві країною. Так роблять лише зрадники, що намагаються зберегти контроль над країною на користь агресора. Не потрібне їм ніякі ЄС та НАТО…

КАРТА МОСТІВ, ЩО З‘ЄДНУЮТЬ МАТЕРИКОВУ УКРАЇНУ З КРИМОМ, ТА НАПРЯМКИ НАСТУПУ РОСІЙСЬКИХ ВІЙСЬК З ПІВОСТРОВА

Последние новости

Для того і ставили лейтенанта на генеральську посаду

В Ізраїлі глава розвідки вже вибачився за провал 7 жовтня і подав у відставку. В нас гярой-Буданов досі на місці.…

9 часов назад

Навіщо Безугла дискредитує армію й робить “героями війни” політиків

Зараз всі свої дії варто розглядати у площині допомагають вони перемогти окупантів, чи ні. Насамперед коли ти народний депутат. Чи…

10 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 01.07.2024 1. Російська влада запустила рекордне за 11 років підвищення тарифів…

10 часов назад

У позітівної пропаганди дуже непроста задача

У позітівної пропаганди дуже непроста задача - переконати населення чому "залишити собі столицю, більшість території та вихід до моря" (с)…

10 часов назад

Арєстовіч, нарешті, розкрив справжню сутність свого «5 проєкту»

Насправді, Арєстовіч, який цілеспрямовано пішов по руках росіян, найцікавіше наговорив не Собчак і не Гордєєвій, а борову Бикову. Окрім того,…

11 часов назад