Категории: Мир

Данія та Нідерланди не підтримують надання Україні статусу кандидата в члени ЄС

За даними Bloomberg, Данія та Нідерланди не підтримують надання Україні статусу кандидата в члени ЄС на червневому саміті лідерів Євросоюзу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Данія у дипломатичній ноті, яку отримало у своє розпорядження Bloomberg, зазначила, що Україна, на її думку, недостатньо відповідає критеріям, пов’язаним зі стабільністю інститутів демократії, верховенства права, прав людини та поваги та захисту меншин.

«Києву потрібно буде «фундаментально вдосконалити свою законодавчу та інституційну базу», щоб прогресувати у всіх цих сферах, йдеться у записці», — розповіло видання.

Нідерланди ж вважають, що Україна «загалом на дуже ранній стадії» готовності взяти на себе зобов’язання щодо членства в ЄС та створення функціонуючої ринкової економіки або становлення конкурентоспроможності на єдиному ринку.

Проте, за даними джерел Bloomberg, більшість країн ЄС, включно з Італією, підтримують надання Україні статусу кандидата. Польща, Литва та Ірландія, заявили на зустрічі послів ЄС у середу, що хочуть, щоб лідери ЄС ухвалили чітке рішення на користь кандидатства. А Естонія вважає за необхідне дати надію Україні.

Німеччина, за інформацією Bloomberg, заявила, що результатом саміту лідерів ЄС у червні може стати умовний статус кандидата.

P.S.

За даними Bloomberg декілька країн ЄС проти надання Україні статусу кандидата.
В Данії вважають, «Україна недостатньо відповідає критеріям, пов’язаним із стабільністю інститутів, що гарантують демократію, верховенство права, права людини, повагу та захист меншин.»
Треба послухати, що на це скаже наташа мосєйчук.
Але в ЄС дикість:
* «ендемічна корупція» і «захоплення держави олігархами» (дані звіту ЄС по корупції в Україні)
* закриття 3 опозиційних телеканалів і правовий нігілізм, коли причиною називається — «нарцисизм власника».
* юридичне переслідування головного політичного конкурента.
* «палаюча хата» у голови Нацбанку, яка користується довірою ЄС, бездіяльність правоохоронців при цьому, бо
* замовник — в кабінеті з попільничкою.
«У Данії також вважають, що сьогодні Україна «на дуже ранній стадії», аби стати членом ЄС та створити ефективну ринкову економіку, щоб бути конкурентоспроможною.»
Ось так. Олігархічна економіка де бородата бабушка рейдерує іноземного інвестора….
«Система правосуддя виявилась неспроможною захистити наші інвестиції в Нікополі. Тож ми вирішили піти звідти», – сказав гендиректор TIU Canada Майкл Юркович. https://www.epravda.com.ua/news/2021/12/28/681043/
….це не ринкова економіка ЄС.
І тому вішати собі камінь на шию, де хитрі фрідмани з коломойськими будуть просто розкрадати фінансову допомогу ЄС, ЄС НЕ БАЖАЄ.
Ось і все. Що б там колишні слуги медведчука в марафоні облизування не лили, як би всі ці пригодовані експерти не зализували дірочку про «вдалу зовнішню політику», а ми бачимо наглядно: зелена пошесть це завада прогресу України.
Теги: ЄС

Последние новости

Зеленський з нами доти, поки буде війна?

Відповідальна частина суспільства не дозволила Януковичу і ФСБ загнати країну в московітське ярмо. Відповідальна частина суспільства попереджала, що вибори по…

8 часов назад

З 18 липня повістки почнуть розсилати поштою, — постанова Кабміну

З 18 липня, тобто через 60 днів після набрання чинності закону про мобілізацію, розпочнуть надсилати повістки поштою. Про це йдеться…

9 часов назад

Війна — це не математика

Часто доводиться чути: «Війна - це математика». Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії, а тим більше від практики, люблять сентенції…

9 часов назад

ПʼЯТЬ РОКІВ І ДАЛІ

Я зрозумів, певне, навіщо Банкова через речників і пул телеграм-анонімок так підігріває тему легітимності Володимира Зеленського на посаді Президента України.…

13 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 20.05.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.05.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

13 часов назад