Категории: УкраинаФОТО

Цю київську дівчинку учора вбили російські диверсанти

Її звали Поліна. Цю київську дівчинку, четвертокласницю 24ї школи учора холоднокровно вбили російські диверсанти.
Диверсійна група розстріляла цілу родину з трьома дітьми. Поліна і її батьки загинули. Сестра з серйозним пораненням у 17-й лікарні, а братик – в Охматдиті.
Це сталося на вулиці Олени Теліги. Біля Бабиного Яру, де 80 років тому нацистські нелюди так само вбивали цілі родини включно з маленькими дітьми.
З першого дня віроломного нападу на Україну російські воєнні злочинці вбивають наших дітей – обстрілюючи лікарню «Охматдит», луплячи з «Градів» по дитбудинках і житлових кварталах, розкидаючи замасковані під іграшки міни, розстрілюючи просто на вулицях, як Поліну.
Це має знати весь світ. Путіна і його орків не цікавлять наші погляди, вік чи стать. Вони вбивають нас за те, що ми є вільною країною вільних людей. Це війна за наше життя і свободу.

Iryna Gerashchenko

P.S.

Російські солдати розстріляли біля Нової Каховки сім’ю з п’ятьох людей, які намагалися сховатися від військ окупантів, що заходили в Херсонську область. Ворог проявив звірство ще в перший день вторгнення, 24 лютого, розповів родич жертв.

Про це передає Zaxid.net.

Патрульний поліцейський з Херсона Олег Федько втратив в один день обох батьків 56-річних Анну та Олега Федька, дружину Ірину та двох дітей: 6-річну доньку Софію та півторамісячного сина Івана.

Про вбивство сім’ї першим повідомив 25 лютого його колега, ветеран АТО на Донбасі, «кіборг» Євген Жуков.

«Таке повідомлення я отримав вчора від свого колеги: наш патрульний вивіз сім’ю в село до батьків під Нову Каховку. При обстрілі загинула дружина та її мати. Діти хлопчик 1,5 міс і дівчинка 6 років в лікарні» Шеф, діти патрульного теж померли в реанімації. Патрульний досі їздить і виконує завдання, на жаль додому потрапити не може…» — написав він у своєму Facebook.

Пізніше рідний брат Олега Федька Денис у розмові з журналістами розкрив подробиці трагедії.

Так, в перший день війни Росії проти України, 24 лютого, як окупанти вторглися в Херсонську область, сім’я патрульного вирішила евакуюватися з міста. Сам Олег в той момент був на службі, тому за дружиною з дітьми в Херсон приїхав його батько і відвіз у селі Веселе біля Нової Каховки.

Коли того ж дня російські війська увійшли й у Веселе, що в 70 км від Херсона, сім’я знову вирішила втікати, і терміново поїхала на двох авто до Нової Каховки. У першій машині були троє дорослих і дитина, у другій — батьки патрульного і його дружина з дітьми.

На виїзді з Веселого перший автомобіль встиг проскочити перед російськими солдатами, які вже заходили в село, а другий автомобіль не встиг.

Денис Федько розповів, що в цей час (близько 16:00) говорив з мамою телефоном.

«Я говорив з мамою. Я все чув, як мама почала кричати, що тут (в авто) діти і як так можна. Я чув, як голосно плакав малий Ванька, йому було тільки півтора місяця. А потім я почув постріли, після цього була тиша, а потім знов постріли. Було три черги по 2-3 постріли. Я зрозумів, що їх просто добивали», — говорить він.

Троє дорослих загинули на місці відразу. Коли росіяни відійшли, родичі з першого авто повернулися і забрали дітей, які були у вкрай важкому стані. Малюків встигли відвезти в лікарню в Нову Каховку, де вони і померли.

Олег Федько продовжує нести службу в Херсоні, і все ще не може забрати тіла своєї розстріляної росіянами сім’ї, позаяк поки ще Веселе залишається під контролем окупантів.

Сім’я патрульного Олега Федька (фото: zaxid.net/news)

Последние новости

Офіс Президента хакнув НАБУ

Офіс Президента хакнув НАБУ і взяв під власний контроль всю інформацію щодо розслідування справ проти чиновників-топкорупціонерів. Про це в ефірі Radio…

4 часа назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 14.06.2024 1. Росія призупиняє валютні торги, оскільки санкції США створюють плутанину.…

17 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 15.06.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 15.06.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

18 часов назад

Німеччина оголосила про новий пакет допомоги Україні

Німеччина виділила для України новий пакет військової допомоги. Пакет включає системи ППО IRIS-T, реактивні системи залпового вогню HIMARS і танки…

1 день назад