Категории: Политика

​​ЧИ ПОТРІБНА У ВІЙНУ ОПОЗИЦІЯ?

Часто стали траплятися дописи змісту «під час війни опозиції бути не може» і «будь-яка критика влади грає на руку ворогові». І Бог з ним, коли пишуть про таке прибічники влади, особливо — ті хто перебіг під зелені знамена з порохоботів, таким тепер постійно треба доводити владі свою вірність. Пишуть про таке вже й цілком адекватні люди. Чи праві вони?

Почну з простого. Якщо під час війни не може бути опозиції — Зеленський не має права бути президентом. Я просто нагадаю, що обраний Зеленський був тому, що як раз під час війни за президента Порошенка, в Україні були і опозиційні ЗМІ (від монополіста — коломойського-медведчуківського «1+1») і опозиційні партії. Політикою Вололимир Зеленський до 31 грудня 2018 р. не займався як таке, але прийшов він на цілком підготовлений політичний грунт. Юлія Тимошенко навіть під час Іловайська і Дебальцево вивалювала на команду Порошенка потоки критики. Але президентом обрали не її, а це…

Прибічникам влади треба бути послідовними. Якщо в Україні під час війни не може бути опозиції, Зеленський не має права бути президентом.

Мені особливо подобаються заяви «Критика має бути конструктивна і по ділу». Конструктивна? По ділу? А хто чутиме цю конструктивну критику, за умови що критику влада ігнорує і оголошує російським ІПСО апріорі? Коли влада помітила проблеми з забезпеченнями харчами у відомстві Резнікова? Після конструктивної критики? Ні, після гучного скандалу. Не було б скандалу, влада і не почухалася б.

Так харчі, це те, чим Міноборони худо чи гірко але забезпечує, принаймні мені з ними щастило. Я не уявляю, який бардак робиться в МО з забезпечення формою, амуніцією, автотранспортом, генераторами, буржуйками. Бо, я нагадую, волонтери то не підрозділи Міноборони, вони оперують грішми людей, а не державним бюджетом. Достатньо конструктивна критика?

Я продовжу. В Україні чиновники тупо ігнорують вимогу декларування доходів, руйнують корпоративне керування держкомпаніями, на кабельних мережах заблоковані три опозиційні телеканали, в парламенті повно членів ОПЗЖ, які дивовижно порозумілися з владою, а тим часом депутата позбавляють права виступати до кінця війни. Через суд позбавляють посади законно-обраного громадою голову обласного центру і мають намір розпустити міськраду.

Достатьно? Чи продовжити? Можу сказати коротше, під прикриттям війни команда Зеленського штучно зосереджує в своїх руках всю владу і створює монополію на теленовини. Де ми бачимо подібне? В путінській Росії.

Солдата ЗСУ і фронтовика (тобто мене) цікавить, я щойно сильно підірвав обороноздатність країни і  попрацював на руку Москві? Чи може на руку Москві граю не я, який захищає Україну з 2014 р., а оточення Зеленського, включаючи депутатів «Слуги народу», які під час війни купують собі дорогі іномарки, в той час як Порошенко купує для армії тягачі, БТРи та вантажівки?

Війна — дивовижний період для закручування гайок, вона виправдовує будь-які витівки влади. І команда Зеленського під прикриттям війни намагається посилити свою владу настільки, наскільки їй дають це зробити. Якщо суспільство мовчатиме, завтра ми опинимося в диктатурі, де точно ніхто не питатиме чому розкрадають бюджет — нікому буде.

Але в Україні існує опозиція. Яка ставить владі питання. Яка не дає забрати доплату у солдатів. Яка б’є владу по руках. Для того опозиція і потрібна.

Партію Порошенка і самого Порошенка влада виштовхати з політики намагається всіма силами. Але нічого у зелених не вийде. Пуп попливе. З нами доведеться жити. І нас чути.

Печера Дракона

Чому така патологічна ненависть у Зеленського до Порошенка?
Напевне справа аж ніяк не в усвідомленні існування прірви між історичною постаттю Порошенка, якому вдалось розпочати і завершити багато значущих для країни проектів, і між нікчемою, який зміг, а швидше за все, змушений був не втекти.
Судячи з прес конференції, справа зовсім не в наявності такої прірви, бо найвеличніший її не помічає і в силу своєї обмеженості малює іншу прірву, називаючи себе президентом Перемоги, а Порошенка таким, який не зміг ним стати. Отже — в уяві Зеленського невдахою є не він, а Порошенко.
Справа не тільки у забороні Сватів, яку Зеленський напряму приписує Порошенку і навіть вибовкав про це в інтерв’ю.
Справа ще й у мові, яка за часів Порошенка поборола язик, а це било по кишені Зеленського. Шефір проговорився, що заборона рашиської мови в телеіндустрії закриває їм рашиський ринок. Залишалась можливість перекладу, але ж це не для скряг, бо додаткові витрати.
Справа ще й в санкціях до гастролюючих на раші, адже санкції не давали можливості Зеленському виступати перед рашистськими олігархами в лазні і позбавили його найбільшого джерела доходів.
Прагнення Порошенка чинити спротив раші і рускому міру всередині країни були неприйнятними для Зеленського, бо порушили все розмірене життя Какойразніци, зруйнували його нікчемний світ, за рамки якого він не потикався. Раша давала Зеленському незрівнянно більше доходів, ніж Україна, а тому у нього було тяжіння до раші і він варився в зневазі до всього українського та в рабському поклонінню перед рашею. Звідси і висміювання України як порнозірки, українців, як тупих салоїдів, ЗСУ, як стада баранів, Томосу як термосу, Героїв Майдану, Голодомору. Звідси запобігання перед рашею — падання на коліна, відсування кордонів. Тому вже на посаді президента Зеленський намагався відіграти назад курс на Армію Мову Віру, щоб повернути назад свій обмежений світ — Сватів, гастролі на раші та «корпоративи» в лазні.
А 24 лютого він зрозумів, що далі підтримувати протилежний до АРМІЯ Мова Віра курс небезпечно для життя, а тому пора, як у Весіллі в Малинівці, повернути шапку назад і грати патріота, який з дитинства за Армію Мову Віру. Благо і спічрайтер нагодився підходящий, який тонко відчуває політичну кон’юнктуру і здатен в текстах повертати шапку назад та переходити від знеціненння українських інституцій до їх вихваляння.
Завдяки новим умовам і новому спічрайтеру ми і отримали оновлений штучний образ президента, який змушений грати патріота, в душі ненавидячи Армію Мову Віру і того, хто втілив в життя грандіозні проекти відродження Армії, перемоги Мови і здобуття незалежності нашої Віри. Саме вони піддавались нещадним бомбардуванням Зеленським у своїй творчості, а пізніше вже в діяльності на посаді президента.

Последние новости

Поставили 6 винищувачів просто неба: Forbes оцінив наслідки удару по Миргороду

Під час удару по аеродрому Миргород Росія знищила два українських Су-27, пише Forbes. Росія за останні 9 місяців знищила щонайменше…

6 часов назад

Поточні втрати рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024

Інформація щодо поточних втрат рф внаслідок санкцій, станом на 02.07.2024 1. Доходи російських компаній впали на третину через санкції. -…

7 часов назад

Орбан прибув до Києва

Зранку 2 липня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув до Києва. Про це повідомив керівник пресслужби Орбана Берталан Хаваші, інформує Суспільне.…

19 часов назад

Міськраду Горішніх Плавнів можна обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого

Міськраду Горішніх Плавнів можна завтра обміняти на полонених азовців. В Україні їм робити нічого Volodymyr Omelyan КОЗАЦЬКА, ЧУМАЦЬКА, ГЕТЬМАНСЬКА, БЕЗ…

19 часов назад

Загальні бойові втрати ворога з 24.02.22 по 02.07.24

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 02.07.24 орієнтовно склали / The total combat losses of the enemy from 24.02.22…

19 часов назад